2022. december 20., kedd

Ünnepi hangolódás 6/3 - karácsonyi könyvek

 Összegyűjtöttem 10 olyan könyvet, amelyben fontos szerepet kapnak az ünnepek, vagy az azt megelőző időszak. 

 1. Debbie Macomber 
Karácsonyi ​kívánság 
 


Egy különleges ünnepi kívánságlista reményt, szerelmet és második esélyt hoz

Lindy Carmichael nem éppen ünnepi hangulatban kel útra, hogy karácsonyra hazautazzon a családjához. Úgy érzi, a munkájában nem tud kiteljesedni, és rájön, hogy a férfi, akit az igazinak hitt, megcsalta a legjobb barátnőjével. Még a közelgő karácsony sem tudja felvidítani – egészen addig, amíg a kezébe nem kerülnek a Télapónak írt gyerekkori levelei.
Lindy elhatározza, hogy újraéleszti a régi hagyományt, és levélbe foglalja a vágyait. Nem is sejti, hogy ennek a gesztusnak köszönhetően milyen váratlan módokon válnak majd valóra a kívánságai. Nemcsak egy új szerelem talál rá, de arra is rájön, hogy a család minden bajon átsegíti az embert.

 
 
 
2. Emily Stone 
Mindig ​december 
 
Josie számára a karácsony az év legfájdalmasabb időszaka. Gyermekként ekkor vesztette el szüleit, akiknek minden évben levelet küld ilyenkor. Az idei ünnepi szezon ráadásul újabb megpróbáltatásokat tartogat: elveszti a munkáját, szakít a barátjával, a postaláda felé vezető útján pedig biciklijével elüt egy járókelőt. A szerencsétlen baleset azonban valami új, izgalmas dolog kezdete is lehet, a férfi ugyanis kifejezetten jóképű… és talán Josie sem közömbös neki.
Ám Maxnek szintén jó oka van arra, hogy ódzkodjon a karácsonytól, és néhány együtt töltött nap után nyomtalanul eltűnik a lány életéből. Az elkövetkező hónapok során a sors a legváratlanabb helyeken sodorja őket össze, ám az idő sosem tűnik alkalmasnak. Végül újra eljön a december; mit tartogat ez a karácsony Josie és Max számára?
Emily Stone gyönyörűen megírt, keserédes története hosszú ideig az olvasóval marad a karácsonyi fények kihunyta után is.
 
 
 
3. Sarah Morgan 
Gyere ​haza karácsonyra! 
 

A hóborította Skót-felföldön Suzanne McBride a tökéletes karácsonyról álmodik…
Három örökbe fogadott lánya hazajön az ünnepekre, és ő már alig várja, hogy találkozzanak. De vajon elegendő-e a karácsony varázsa, hogy összehozza a McBride lányokat? Elég szoros-e a családi kötelék egy közösen eltöltendő téli vakációhoz?
A munkamániás Hannah tisztában van vele, hogy nem hagyhat ki két családi karácsonyt egymás után. De igazából nem is a szülői elvárások nyomasztják, hanem egy titok, amely mindent megváltoztat, talán az egész életét is. Bethnek, aki főállású anya, szintén megvannak a saját problémái. Azon rágódik, visszamenjen-e dolgozni, de nehéz úgy fontos döntéseket hozni, hogy az embert folyton idegesítik a rokonai. Aztán ott van Posy, aki egyáltalán nem biztos benne, hogy jó-e így az élete, de tekintve, hogy úgy érzi, a szülei csak rá számíthatnak, nem mer változtatni rajta. És akkor még nem beszéltünk a jóképű szomszédról, Luke-ról, aki határozottan tetszik neki!
 
4. Carmel Harrington 
Az ​élet mégis csodaszép 
 

A karácsony Belle számára mindig is az év legszebb időszaka volt. Az ünnepi díszbe öltözött dublini utcák fényei, a cipőtalpak alatt ropogó hó, a varázslatos hangulat… Idén azonban ebből a szépségből semmit sem érzékel, a világ szürke és rideg lett, miután elveszített mindent, ami fontos volt neki. Ahogy a várost járja elkeseredetten, egyszer csak ott találja magát a Ha’penny hídon, és azt kívánja, bár meg se született volna. De mi történik, ha egy angyal meghallja egy halandó karácsonyi kívánságát? Vajon Belle megérti, mielőtt még túl késő lenne, hogy valójában csodálatos az élete? És hogy nélküle sokkal szomorúbb hely lenne ez a világ?

Egy történet, amely éppen olyan szerethető és szívmelengető, mint egy bögre forró csokoládé!

 

 

 

5. Jenny Hale 
Karácsony ​a Kandalló Vendégházban


Sohasem ​tudhatod, hol találod meg az igazi otthonod

Ennek a karácsonynak tökéletesnek kell lennie! Hiszen valószínűleg ez lesz az utolsó ünnepi szezon, amit Leila együtt tölthet a barátnőivel. Mindegyikük éli a maga életét, építik a karrierjüket, lassan családot alapítanak, csak Leila nem találja sem a párját, sem a hivatását, sem a helyét az életben. Az úti cél Pinewood Hills, a festői hegyek között megbúvó kisváros, amely mintha csak egy megelevenedett karácsonyi képeslap lenne. Minden házat és kirakatot karácsonyi díszek borítanak, a fényfüzérek ragyognak, fényük meghitten csillog a hóban. A hirdetésben olyannyira otthonos vendégház azonban kész romhalmaz, a helyi kávézó jóképű, ám roppant mogorva tulajdonosa pedig úgy tűnik, már a puszta jelenlétüktől is rosszul van… Ám ha a tökéletes karácsonyhoz az kell, hogy Leila a két kezével mentse meg a romos vendégházat, és meggyőzzön egy fanatikus karácsonygyűlölőt, akkor készen áll.
A Karácsony a Kandalló Vendégházban igazi finomság a léleknek, ideális választás a bekuckózós téli estékre. Merüljön el ebben a szívmelengető karácsonyi történetben, ahol a magányt elűzi az összetartozás érzése, az önzetlen segíteni akarás pedig minden akadályt legyőz!

 6. J. K. Rowling 
A ​karácsonyi malac
  

A hétéves Jack mindennél jobban szereti a plüssmalacát. Aztán egyszer – épp szenteste napján – az undok mostohanővére kidobja Püsmacot az autóból! Hiába kap helyette a fiú egy sokkal szebb plüsst, imádott kedvencét nem pótolhatja. Ám karácsony éjjele a csodák ideje, amikor minden életre kelhet… Így aztán Jack és bosszantó új játéka, a karácsonyi malac kockázatos utazásra indul az Elveszettek Birodalmába, hogy kimentsék a fiú legjobb barátját a szörnyűséges, játékpusztító Veszejtő markából. A veszélyes kalandban segítségükre van egy beszélő uzsonnásdoboz, egy bátor iránytű és egy Remény nevű szárnyas lény, de igyekezniük kell, mert ha nem találják meg Püsmacot még éjfél előtt, soha nem jutnak haza!

Szívet melengető, izgalmas történet arról, mit jelentenek a gyerekeknek a játékok. J.K. Rowling legújabb könyvének, amelyhez a méltán népszerű Jim Field készített kedves illusztrációkat, vitathatatlanul ott a helye a klasszikus családi kedvencek között.

7. J. R. R. Tolkien 
Karácsonyi ​levelek
 

J. R. R. Tolkien gyermekei nem csupán az ajándékok miatt várták Karácsony apót: ők ugyanis minden évben képekkel illusztrált levelet is kaptak tőle! Mesélt nekik a házáról, a barátairól és arról, mi történik az Északi-sarkon. Az első levél 1920-ban érkezett, és jöttek húsz éven át, minden egyes karácsonykor. A havas borítékot – amelyen persze északi-sarki postabélyegző díszelgett – néha a házban találták meg a Karácsony apó látogatásai utáni reggelen, máskor a postás hozta. Ebben a könyvben bemutatjuk Karácsony apó reszketeg kézírását, és szinte valamennyi képet, amelyeket a levelekhez mellékelt, csakúgy, mint az ábécét, amelyet Jegesmedve szerkesztett a barlangokban látott koboldrajzok alapján, amikor eltévedt; és az a levél sem marad ki, amelyet ezzel a különleges írással küldött a gyerekeknek.

 

 
 
8. Rácz-Stefán Tibor 
Éld ​át a pillanatot!
 

Egy ​dedikálás, ami megváltoztatja az egész életed!

Panka mindig is tudta, hogy csak saját magára számíthat. A tizenhét éves lány nevelőszülőknél él, emellett egy kiadónál dolgozik gyakornokként. Egyetlen szabály szerint éli az életét: senkit nem enged igazán közel magához, mert túl sokszor törték már össze a szívét.

Bastien hiába híres író, az ő élete is csak kívülről tökéletes. A tizenkilenc éves, francia srác egy régebbi balesetét próbálja feldolgozni lelkileg, miközben egyre nagyobb nyomás nehezedik rá, hogy íróként is bizonyítson. Bastien a kétségbeesését és a haragját másokon vezeti le, a budapesti dedikálásán viszont emberére akad: Panka az egyetlen, aki felveszi vele szemben a kesztyűt.

Egyre jobban izzik a levegő Panka és Bastien között, az idő viszont ketyeg, a fiú ugyanis hamarosan elhagyja az országot. A szerelmüket már csak egy karácsonyi csoda válthatja valóra?

Az év legédesebb és legromantikusabb karácsonyi története, ami boldogsággal tölti meg a szíved. Mélyedj el benne!

 

 9. Trisha Ashley 
Karácsonyi ​szerelem
  

Közeleg a karácsony

A karácsony mindig is szomorú időszak volt a fiatal özvegy, Holly Brown számára. Ezért amikor felkérik, hogy vigyázzon egy mindentől távol eső házra a lancashire-i lápvidéken, nem képes visszautasítani az ajánlatot, mivel ez tökéletes ürügy arra, hogy megfeledkezhessen az ünnepről. A ház tulajdonosa, Jude Martland szintén távol akarja tartani magát a családi karácsonytól, mivel a legutóbbi alkalommal az öccse megszökött a menyasszonyával. Ám amikor arra kényszerül, hogy váratlanul hazatérjen, azt látja, hogy minden a feje tetejére állt, és úgy tűnik, Holly van az események középpontjában. Amikor pedig a hófúvás elzárja az utakat, senki nem szökhet el. A kénytelen összezártságban Holly és Jude sokkal többet kapnak az ünneptől, mint amire számítottak – és ezt a karácsonyt soha nem fogják elfelejteni!

 
 
10. Debbie Macomber 
Szerelem ​karácsonyra


Merry Knight igen elfoglalt. Gondoskodik a családjáról, sütit süt, dekorál az ünnepekre, és mindeközben reméli, hogy nem kerül az állandóan feszült és a szabályokhoz mindenáron ragaszkodó főnöke útjába a munkahelyén. Saját magára sincs ideje, egy kapcsolat pedig már végképp nem fér bele az életébe. Az anyja és az öccse azonban megelégeli ezt a helyzetet, és a tudtán kívül – születésnapi ajándékként – regisztrálják egy társkereső oldalra, a fotója nélkül. A lány eleinte ellenérzésekkel fogadja ezt a beavatkozást, aztán vonakodva mégis úgy dönt, tesz egy próbát.
Merry kicsivel később már egy elbűvölő idegennel csetel, és nemsokára a beszélgetéseik jelentik számára a nap fénypontját. Ám amikor szemtől szembe találkoznak, kiderül, hogy a férfi egyáltalán nem az, akire számított – és akire vágyik. Merrynek azonban rá kell jönnie, hogy a szív néha azt is látja, amire a szem nem képes.

Debbie Macomber legújabb karácsonyi történetében a nem várt szerelem csak egy kattintásra van.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.