2022. december 22., csütörtök

Ünnepi hangolódás 6/4 - karácsonyi könyvek

 Összegyűjtöttem 5 olyan könyvet, amelyben fontos szerepet kapnak az ünnepek, vagy az azt megelőző időszak. 

1. Matt Haig 
A ​fiú, akit Karácsonynak hívnak (A fiú, akit Karácsonynak hívnak 1.)
  

Vajon a Télapó is volt kisfiú? Kik voltak a szülei? És hogyhogy nem öregszik? Miért titokban oson be a házakba? És mióta repülnek a szarvasok?! Kik azok a koboldok, és egyáltalán, milyen egy Igazmondó Grimpli?

Ha ezek a kérdések régóta fúrják a te oldaladat is, ez a könyv neked szól. Végre mindent megtudhatsz, méghozzá a leghitelesebb forrásból! Készen állsz, hogy megismerd Nikolas kalandokkal, hóval, csupa lehetetlennek hitt dologgal (és még több hóval) teli történetét? Akkor kezdődjék a karácsonyi varázslat

„A tündérmese és a népmese lenyűgöző, varázslatos keveréke."
Francesca Simon

„Matt Haig visszacsempészi a karácsonyba az önfeledt boldogságot."
Jeanette Winterson

 

2. Fejős Éva 
Karácsony ​New Yorkban


 „Egy tinédzserkori fellángolás, egy viharos éjszaka – ennek köszönheti az életét az immár majdnem tizennyolc éves Martin. A fiú apja nem más, mint az ismert amerikai énekes, aki összehívja egy nagyszabású születésnapi partira egykori és mostani szeretteit. Martin anyja, Lina azóta lezárta lelkében a régi kalandot, ám egy sokkoló felfedezés hatására – és persze a fia miatt – mégis elfogadja a meghívást. Egy tizennyolc éves srác, Martin, aki él-hal a zenéért, bár még senki sem tudja, igazán tehetséges-e, egy harminchat éves trendkutató, Lina, akinek egy csapásra összeomlik és újra felépül az egész világa, egy hetvenéves, önző rockzenész, aki szeretni tanul… és az ő szeleburdi, zenei vénával megáldott, hangos családja… Karácsonyozni, ünnepelni gyűlnek össze New Yorkban, és a találkozás mindannyiuk életét megváltoztatja.” (Fejős Éva)

 
 
 
 
3. Rachel Cohn · David Levithan 
Kihívások ​könyve (Dash és Lily 1.)
 

Kétféle ember létezik: aki imádja a karácsonyt, és aki szívből gyűlöli. Dash az utóbbi csoporthoz tartozik. Ám úgy tűnik, ez a karácsony más lesz, mint a többi: egy könyvesboltban – kedvenc írója műveinek szomszédságában – egy piros noteszt talál. A füzetke eredeti gazdája, Lily, aki rajong a karácsony minden szépségéért, különös rejtvényeket agyalt ki a szerencsés megtalálónak. Dash úgy dönt, belemegy a játékba. Elkezdik egymásnak küldözgetni a piros noteszt különböző kihívásokkal, mégpedig csodabogár rokonok és barátok segítségével. Hiszen idén úgyis mindketten szülők nélkül maradtak karácsonykor: az övék az élet és New York! És hogy Lily és Dash végül összetalálkoznak-e? És elég az a szerelemhez, ha két vadidegen – egy mogorva és egy széplélek – egy füzet lapjain levelezget egymással? Aki tudni szeretné a választ, olvassa el, milyen kihívásoknak kell megfelelniük, hogy erre egyáltalán esélyük legyen, és közben merüljön el a városok városának ünnepi forgatagában! 
 
 
 
4. Mary Jo Putney · Madeline Hunter · Sabrina Jeffries 
Téli ​csábítás 


Három történet a romantikus regények királynőitől

Madeline Hunter: Karácsonyi emberrablás
Caroline bosszút akar állni Thornhill bárón, a hírhedt nőcsábászon, ezért egy cselt eszel ki ellene. Amikor azonban közel kerül a nemesúrhoz, magával ragadja a szenvedély, és a terve a visszájára sül el…

Sabrina Jeffries: A tökéletes társ
Cassandra unokahúgát a család barátja megszökteti egy bálról egy notórius hozományvadász elől, Cass pedig hamarosan vonzódni kezd a férfihoz. Amikor azonban kiderül, hogy a jótevő maga is egy gazdag örökösnőt akar feleségül venni, a hölgy úgy dönt, próbára teszi a szerelmét.

Mary Jo Putney: Egy komisz téli éjszaka
Diana egy álarcosbálon megdöbbenve fedezi fel, hogy a kalózjelmezt viselő titokzatos úr nem más, mint az ifjúkori szerelme, akiből minden igyekezete ellenére sem sikerült kiszeretnie. Vajon ellent tud állni a kísértésnek, amikor magukra maradnak egy viharos éjszakán?

5. Heléne Holmström 
Karácsonyi ​kovász 
 

Egy ​százéves kovász, egy arrogáns sztárpék és egy szenvedélyes cukrász… vajon mi sül ki ebből?

Nora Jansson mindent megtenne, hogy megmentse a trendi pékségek és kávézóláncok miatt lassan megfulladó családi cukrászdáját a csődtől, még azt is vállalja, hogy Henrik Eklund, Svédország kedvenc sztárpékének műsora, a Kigyúrjuk karácsonyi adásában szerepeljen. A haldokló hagyományos cukrászdákat és pékségeket „felturbózó” – illeve Nora szerint leginkább meggyalázó – valóságshow épp olyan szörnyű, amilyennek képzelte: Henrik bicskanyitogatóan arrogáns, és mindent leszól, amit Nora meg akar őrizni családja örökségéből. Ám a hosszú adventi estéken megismeri a férfi másik arcát is, aki még mindig zsarnokoskodó apja befolyásával küzd, és kétségbeesetten vágyik arra, hogy megvalósíthassa saját álmait.
Ahogy telnek a napok, már nem csak a cukrászda sorsa és a Kigyúrjuk nézettsége a tét, hanem valami még fontosabb…
A népszerű svéd romantikus író, Heléne Holmström regénye szívmelengető olvasmány, hamisítatlan karácsonyi ízekkel és illatokkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.