2022. december 23., péntek

Ünnepi hangolódás 6/6 - karácsonyi filmek

 Összegyűjtöttem pár olyan filmet, amelyet biztosan megfogok nézni a két ünnep között, és ezeket bátran ajánlom másoknak is.


1. Karácsonyi románc

Egy elkényeztetett örökösnő elveszti az emlékeit egy síbalesetben, majd egy balszerencsés özvegy férfinek és lányának szerető gondoskodásában tölti a karácsonyt.


*---*---*

2. Múlt karácsony

Kate csengettyűs cipőben csetlik-botlik London-szerte és a saját rossz döntései között. Ő ugyanis egy egész évben nyitva tartó karácsonyi boltban dolgozik manóként – ez a munka szintén nem volt a legjobb döntés. Tom túl szép, hogy igaz legyen, amikor besétál az életébe, és elkezd átlátni a falakon, amelyeket Kate maga köré épített. Miközben London átalakul az év legcsodálatosabb időszakában, ennek a két fiatalnak csak nem akar összejönni semmi. Ám néha hagyni kell, hogy a hó ahogy esik, úgy puffanjon, néha a szívedre kell hallgatnod... és kell, hogy legyen hited.
Ezt a csodás romantikus komédiát, melyet a George Michael szám ihletett, az Oscar-díjas Emma Thompson (Értelem és érzelem, Igazából szerelem, Bridget Jones babát vár) írta, Paul Feig (Egy kis szívesség, Koszorúslányok, A kém) rendezte, a főszereplők pedig Emilia Clarke (Trónok harca) és Henry Golding (Egy kis szívesség, Crazy Rich Asians).
A filmben George Michael zenéje hallható, ráadásul eddig kiadatlan dalok is a legendás Grammy-díjas művésztől, aki több mint 115 millió lemezt adott el ikonikus pályája során. 
 

 *--*---*--*
 
3. Alkalmi randevú
 
Két idegen megelégeli, hogy minden évben egyedül töltik az ünnepeket, ezért megállapodnak, hogy egy évig egymás kísérői lesznek, persze szigorúan plátói alapon... 
 

 *--*--*--*
 
4. A Grincs
 
A naplopók közül is az igazi ünnepnaplopók a legveszélyesebbek. Létezik egy varázslatos város, ami egy hópehelyben található. Kifalván él a Ki család. Nem túl szépek, az biztos, viszont a maguk módján szimpatikusak. Csak kicsit túl anyagiasak. Imádják az ünnepeket, ez csak természetes. Legfőképpen a karácsony a mindenük. Egyvalakinek azonban sem az ünnepek, sem a karácsony nem tetszik. Ő a Grincs (Jim Carrey), egy titokzatos, fel-felbukkanó városlakó, aki egyszer s mindenkorra véget akar vetni a nagy éves hajcihőknek, amikor mindenki boldog, kivéve őt. Cindy (Taylor Momsen), a család legkisebb tagja őszinte barátsággal közeledik a Grincshez, és meghívja magukhoz ebédre. A botrányba fulladt vendégjárás után viszont a Grincs egy az egyben ellopja a karácsonyt!    

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.