2020. január 26., vasárnap

,,Akinek csak megszületni volt nehéz" ~ avagy újra hódít Tamássy Áron


Mira Sabo
Előjog (Fehér Gallér 1.)


Mira ​Sabo lebilincselő bestsellerei NEKED szólnak.
Olvastál már SZEXIS, hatalommániás pasikról erotikus történetet történelmi vonatkozásban? Majd most!
A könyv megjelenését hatalmas várakozás előzte meg. Mindenki a magyar MILLIÁRDOS Tamássy család elképesztő életének újabb részleteire kíváncsi.
A világháborútól a rendszerváltásig nyúló cselekménnyel, FRISS, egyedülálló szemlélettel, RENDKÍVÜLI hitelességgel, SZEMTELEN stílusban megírt történet egy gyönyörű lány és egy hatalommániás férfi szerelméről. A szabad New York és a kommunista Magyarország kontrasztja, és egy háború elől menekülő család küzdelme a hovatartozásért. A múlt sötét titkai, izgató szexjelenetek, különc gazdagok, a thrillerek feszültsége.
Mira Sabo bestsellerei már bizonyítottak, olvasók tízezrei izgultak a szereplőkért, most pedig itt van az, amire annyian vártak. Egy önállóan is élvezhető, elsőrangú regény, amely magában foglalja a nagysikerű trilógia előzményét egy szigorú és kegyetlen férfi szemszögéből és a sztori folytatását egy sorozatban, amely garantáltan odaláncol a lapokhoz.
Lenyűgözően szenvedélyes történet, nem hétköznapi olvasóknak.

A szerző hivatalos oldala ~> Mira Sabo író hivatalos oldala 
Kiadó: Magánkiadás
Megjelenés ideje: 2019


„Minden nő alázatos, csak nem egy bétahímmel. Az erős nő is be akar hódolni, mert bele van kódolva, de csak az alfának.”

Tamássy Áron



Amikor Mira bejelentette, hogy megírja a Birtoklás-trilógiát Áron szemszögéből is, akkor ugyanúgy szkeptikusan álltam a dologhoz, mint mások. Mégis mi újat tudna mutatni egy több kötetes regény, váltott szemszögből? Hiszen egyszer már olvastuk a sztorit, tudjuk milyenek a karakterek, és azt is, hogyan ér véget. Aztán elolvastam, és rájöttem, tévedtem.
Sokkal több van benne, mint azt hittem. Akadnak olyan szálak, amik nem elvesznek a cselekményből, hanem még izgalmasabbá teszik. A narrációnak köszönhetően olyan dolgokba is bepillantást nyerhetünk, amin eddig csak a fejünket törhettük. Ilyen a legnagyobb kérdés, hogy vajon Áron miért lett olyan, amilyen. A borító nagyon tetszik, találóan passzol az Előjoghoz, pont mint maga a cím.
Igyekszem, nem spoileresen írni róla, de előfordulhat, hogy becsúszik egy-kettő. Mindenki saját felelősségére olvassa el a véleményemet!


Figyelem!
Cselekményleírást tartalmazhat!


Röviden a könyvről…

A Birtoklás-trilógiából megismert Tamássy Áron visszatér, hogy elmesélje a saját történetét, amire jó sokan kíváncsiak voltunk. Választ kapunk arra, hogyan is ötlötte ki a legördögibb tervet, amivel meghódította a szépséges Szófiát, illetve bepillantást kaphatunk a múltba, a jelenbe és a jövőbe. Ha azt hiszed, hogy Mira nem tud újat mutatni, akkor hozzám hasonlóan te is nagyot tévedsz.


Ami tetszett benne…

Sokan írtak már róla eléggé mélyen kitérő véleményeket, amelyben részletesebben is szót ejtettek a könyv cselekményéről, vagy a karakterek viselkedését boncolgatták. Én inkább arról mesélek, hogy nekem miért is tetszett jobban ez a nyitókötet, mint az előzménye.
Az Előjog című mű sokkal gördülékenyebb, jobban olvastatja magát, mint az előző trilógia. Nagyon érződik, mennyit fejlődött a szerző azóta, és ezt igen is el kell ismerni. Én olvastam a Szófia szemszögéből megírt regényeket, így tudtam, hogy Áron milyen, számomra nem okozott nagy meglepetést a viselkedése, illetve a gondolatmenete sem volt szokatlan. Az már inkább, mitől is vált olyanná, amilyen. 
Emellett több kérdésre választ ad a szerző, talán emiatt lett itt közelebbi Áron karaktere.Váltott szemszögből ismerjük meg a történetet, a már ismert Író leírásaiból, illetve az újonnan behozott Áron elbeszéléseiből. Nagyon tetszett, hogy ezt a szerkezetet Mira továbbra is megtartja, mert így több szemponton keresztül áll össze a kép. Milyen vicces volt, hogy egy apró döntés a múltban, mennyi ember életére volt kihatással a jövőben, és sok dolognak értelmet adott. Jobban megismerhetjük a Tamássy fivérek édesapját, aki a háttérből szövögeti fondorlatos terveit, miközben próbálja saját képmására formálni a gyerekeit, hogy ugyanolyan erősek legyenek, mint ő. Ez Zsolt esetében tökéletesen sikerült, Áron azonban más, komplexebb karakter. Jó, a bátyjához hasonlóan hímsoviniszta, nem sokra tartja a gyengébb nemet, illetve mindent az uralma alatt akar tartani, miközben azt gondolja, mindenki felett áll, de akkor is több van benne, mint azt gondolnánk.
Múlt és jelen váltakozásával bepillanthatunk a szülei múltjába, a gyerekkorába, illetve az Előjog kezdetén a jövőjébe, ami igazán felkeltette a figyelmemet.


A karakterekről:

Áron: Ő az, akit egyszerre lehet utálni és imádni. Szerintem őt alkotta meg legjobban az írónő, bár a bátyja valamiért izgalmasabb karakter lett számomra.

Szófia: Vele kicsit gondban voltam. Elsőre az ő történetében sokkal szimpatikusabb tűnt, és sokkal erősebbnek éreztem, mint itt, aztán változott a dolog. Kíváncsi vagyok, vajon róla még mi újat tudhatunk meg a folytatásban.

Zsolt: Ebben is hozta a szokásos ördögien gonosz formáját, ami tőle már elvárt. Szerintem, nem árulok el vele nagy titkot, de számomra ő a kedvenc gonosz karakter.

A Tamássy szülők: Jó volt róluk bővebben olvasni, még szeretnék velük találkozni, és mint tudjuk, lesz még szerepük a történet folytatásában.

Ami nem tetszett:

 Minden múltban történő eseménynél egy történelmi szálat hoz fel, hogy legyen mihez kötni az időpontot, hol is tartunk időrendileg. Ez nagyon ötletes, csak akadt egy-két hely, ahol túlságosan hosszúra sikeredett, így azokat átugrottam.  Ezen kívül semmi olyan nem volt, ami picit is zavart volna.

Összegezve:

Nem írnám rá, hogy egy könnyed, délutáni olvasmánynak elmegy, mert brutálisan sok mindent tartalmaz, amit egyeseknek nem olyan könnyű megemészteni. 
A cselekmény és a karakterek is eléggé erősek, illetve történnek benne olyan események, amelyek elgondolkodtathatják az olvasókat.
Azoknak ajánlom, akik szeretik az eseménydúsabb, ám nem rózsaszín történeteket, amikben felüti a fejét az erőszak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.