2023. november 18., szombat

Charlotte Link: Kate Linville sorozat

 Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttem a Kate Linville sorozat eddig megjelent részeit, hátha felkelti valaki érdeklődését. Én nagyon szeretem, mert mindegyik bűnügyi történet izgalmas és olvastatja magát, így bátran ajánlom a figyelmetekbe. A kötetek a General Press Könyvkiadó gondozásában jelentek meg.

 

 
Döbbenettel ​vegyes iszonyat rázza meg az észak-angliai kisvárost, amikor Richard Linville-t, a köztiszteletben álló, nyugdíjas rendőr főfelügyelőt egy februári, hideg éjszakán a saját otthonában brutálisan meggyilkolják. Vajon kinek állhatott az útjában a visszavonultan élő, feddhetetlen idős férfi?
Linville lánya, Kate az apja halálával elvesztette az egyetlen embert, akit szeretett. A londoni rendőrségen dolgozó nő magányosan, céltalanul tölti a mindennapjait: senkihez sem tud közel kerülni, ráadásul a munkában sem érzi magát sikeresnek. Amikor hazatér gyászolni a szülői házba, úgy érzi, a vidéki rendőrség nem tesz meg mindent az ügy felgöngyölítése érdekében, ezért ő maga ered a gyilkos nyomába. A nyomozás során egyre több holttestre bukkan, és egyre több titokra derül fény az apja múltjából – mintha a férfi nem is az az ember lett volna, akinek ő ismerte.
Ahogy Charlotte Link feszült hangulatú, izgalmas krimijének főhőse közeledik a rejtély megoldásához, szembe kell néznie, mivel jár, ha egy hazugságra épített életről lehull a lepel.

 
Kevesebb ​mint fél óra – mindössze ennyi időt tölt Deborah Goldsby a hétvégi bevásárlással egy álmos szombat délelőtt a helyi szupermarketben. Mire azonban visszaér a kocsijához, az autóban várakozó tizennégy éves lánya, Amelie nyomtalanul eltűnik.
Iszonyat lesz úrrá az észak-angliai kisvároson, mivel épp ugyanezen a napon találják meg a majdnem egy éve eltűnt Saskia Morris holttestét a Scarborough melletti lápvidéken. A szintén tizennégy éves lányt a jelek szerint hónapokig fogva tartották, és halálra éheztették. Egy sorozatgyilkos szedné az áldozatait a környéken? Caleb Hale nyomozó értetlenül áll az eset előtt: sehol egy nyom, amelyen elindulhatna.
Kate Linville, a londoni Scotland Yard őrmestere magánügyben jár a városban, és véletlenül összeismerkedik Amelie kétségbeesett szüleivel, akik könyörögnek neki, hogy segítsen megtalálni a lányukat. Kate más szemszögből látja az ügyet, mint a rendőrség, ám nem árthatja bele magát a nyomozásba. De vajon mennyi ideje maradt még Amelie-nek?
Nemsokára ráadásul még egy lánynak nyoma vész…
 
Egy derűs nyári nap, rekkenő hőség. A Londonból Yorkba tartó vonaton egy vadidegen férfi pisztolyt szegez egy nőre, akinek az utolsó pillanatban sikerül elmenekülnie a támadója elől. Két nappal később egy másik nő elesik egy biciklivel, mert valaki egy hajszálvékony drótot feszített ki az út fölé. Azonnal elveszíti az eszméletét. A hamarosan eldördülő lövést már nem is hallja. A két áldozat nem áll kapcsolatban egymással, de mindkét támadást ugyanazzal a fegyverrel követték el.
Az ügyet Kate Linville kapja meg, aki nemrég került az észak-yorki rendőrség kötelékébe. A nyomozás során egy borzasztó titokra bukkan, és ő maga is halálos veszélybe kerül. A gyilkos ugyanis nem áll meg, amíg a bosszúja be nem teljesedik…

 

 

 

 

 
Egy hideg decemberi éjszakán egy fiatal nő egyedül autózik a meglehetősen kietlen Észak-Yorkshire-i Nemzeti Park területén. Másnap reggel a nőt holtan találják a kocsijában, amely behavazva áll egy félreeső földúton. Nemsokára felbukkan egy tanú, aki látta, amint az autóba beszáll egy titokzatos férfi…

Barát? Idegen? Vagy talán maga a gyilkos?

Charlotte Link német bestsellerszerző legújabb krimijében Kate Linville-nek ezúttal is egy hátborzongató titkokkal teli gyilkossági ügyet kell felderítenie.

A karácsonyi készülődés és a társkeresés reménytelenségében vergődő nyomozónő a vizsgálat során szemben találja magát egy rejtélyes múltbéli esettel is: a rendőri pályát épp maga mögött hagyó Caleb Hale egyik lezáratlan ügyével…

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.