2021. január 9., szombat

Ezeket a könyveket adtuk egymásnak karácsonyra

Idén fordult elő legelőször, hogy könyveket ajándékoztunk egymásnak. Mindannyian próbáltunk olyan regényeket összeválogatni, amely beletartozik a másik érdeklődési körébe, és tudtuk, mennyire örülni majd neki. Az utolsó említett könyvet Borka nyerte meg nekem, mivel a játék feltétele az volt, hogy a győztes az általa megjelölt személynek is megnyeri, ezáltal egy kicsit nekem is szebb lett a karácsonyom.


1. Malka Adler 

Testvérek ​Auschwitzban 


„Kíméletlen, lenyűgöző, földrengető.” – Aliza Ziegler, főszerkesztő
„Nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne olvassuk el ezt a könyvet.” – Leah Roditi, At Magazine
A kilátástalanság és a remény megrendítő, igaz története
Dov és Yitzhak egy kis hegyvidéki, magyar faluban él a világ és a háború zajától elszigetelve. De egy napon 1944-ben a borzalom őket is eléri, és minden megváltozik. A nácik ellepik a falusiak otthonát, az ott élő zsidóknak csupán egyetlen órájuk marad az Auschwitzba tartó vonat indulásáig.
Hogy ezután mi történt, arra hat évtizeden át nem találtak szavakat a testvérek. Ám egy jó barátjuk kérésére most mégis megtörik a csendet, és izraeli otthonuk biztonságában elmondják fájdalmas, kegyetlenül őszinte történetüket, amelynek nem szabad feledésbe merülnie.
Margaret Atwood írói stílusára emlékeztető, zsigerig ható, megkerülhetetlen regény született Malka Adler tollából, amely erőt, vigasztalást és legfőképpen reményt sugároz az olvasó felé.

 

2.  Mary Jo Putney · Madeline Hunter · Sabrina Jeffries 

Téli ​csábítás


Három történet a romantikus regények királynőitől

Madeline Hunter: Karácsonyi emberrablás
Caroline bosszút akar állni Thornhill bárón, a hírhedt nőcsábászon, ezért egy cselt eszel ki ellene. Amikor azonban közel kerül a nemesúrhoz, magával ragadja a szenvedély, és a terve a visszájára sül el…

Sabrina Jeffries: A tökéletes társ
Cassandra unokahúgát a család barátja megszökteti egy bálról egy notórius hozományvadász elől, Cass pedig hamarosan vonzódni kezd a férfihoz. Amikor azonban kiderül, hogy a jótevő maga is egy gazdag örökösnőt akar feleségül venni, a hölgy úgy dönt, próbára teszi a szerelmét.

Mary Jo Putney: Egy komisz téli éjszaka
Diana egy álarcosbálon megdöbbenve fedezi fel, hogy a kalózjelmezt viselő titokzatos úr nem más, mint az ifjúkori szerelme, akiből minden igyekezete ellenére sem sikerült kiszeretnie. Vajon ellent tud állni a kísértésnek, amikor magukra maradnak egy viharos éjszakán?

 

3. John Donoghue 

A ​Halálfej Sakk-klub


Játszma életre-halálra, avagy megbocsátható-e a megbocsáthatatlan
1962-ben két férfi összetalálkozik egy hollandiai sakkbajnokságon. Közel húsz éve nem látták egymást. Emil Clément, akit valaha Órásként ismertek, egykor zsidó fogolyként került Auschwitzba. A koncentrációs táborban arra kényszerítették, hogy sakkozzon a náci őrök ellen: ha nyert, megmentette vele egy fogolytársa életét, míg a vereséggel a saját életét kockáztatta.
Paul Meissner, a halk szavú pap szintén járt Auschwitzban. Ő volt az az SS-tiszt, aki játékra kényszerítette az Órást.
Wilhelm Schweninger, a Reich sakkbajnoka gyerekkori sérülése miatt a német propagandaminisztériumban dolgozott a háború alatt. Sohasem járt a táborban, és éppen ezzel mentette meg az Órás életét.
Az egykori rab, SS-tiszt és hivatalnok, az áldozat és a bűnösök együtt kezdenek el visszaemlékezni és felfejteni azt, ahogyan sorsuk összefonódott, azt remélve, hogy ennyi évvel a történtek után valamiféle lelki békére lelhetnek.

 

 4. Roland Lazenby 

Kobe ​Bryant
A Fekete Mamba élete


"Ikon ​volt. Világsztár. Családapa. Kobe Bryant, minden idők egyik legnagyszerűbb kosárlabdázójának tragikus halála az egész sporttársadalmat megrázta. Roland Lazenby egyedülálló Kobe-életrajzából megismerhetjük a Fekete Mambaként becézett kosaras bonyolult és izgalmas személyiségének titkait, aki már kisfiúként is tudta, hogy jobb lesz, mint Michael Jordan. Egy biztos, a 2015-16-os szezonban – amelynek végén visszavonult – megelőzte Jordant az NBA all-time pontlistáján.
Kobe Bryantre különcsége és a megalkuvást nem ismerő természete miatt az amerikai profi kosárlabdázás legnagyobb rejtélyeként tekintettek, aki a sporttörténelem egyik legcéltudatosabb játékosának, a tanulás és felkészülés mesterének számított. Pályafutását azonban szinte végig konfliktusok kísérték: összeveszett csapattársával, Shaquille O'Neallel, edzőjével, Phil Jacksonnal, akinek az összes NBA-bajnoki címét köszönhette, a törvénnyel, a feleségével, Vanessával (akivel Snoop Dogg egyik videoklipjének forgatásán találkozott), rengeteg barátjával, ellenfelével és csapattársával.
A KOBE BRYANT – A Fekete Mamba élete című lebilincselő kötet minden részletre kiterjedő, pontos választ ad arra az izgalmas kérdésre, hogy ki is volt valójában Kobe Bryant."

A kiadó a könyv árának 1%-át Kobe Bryant családjának, vagy egy általuk választott alapítványnak ajánlja fel.

 

5. Tormási Vyktória 

Szerethetetlen


Zé maga a megtestesült rosszfiú. Cigaretta, alkohol, drogok, nők és illegális motorversenyek teszik ki az élete nagy részét. De vajon rejtőzik még több is e mögött a zord álarc mögött? Meg tudunk érteni valakit, aki az egész világ ellen harcol? Képesek vagyunk akkor is erősnek maradni, ha a világ összeomlik körülöttünk?
Lénát a sors sodorja Zé mellé, és olyan döntéseket kell meghoznia, amire soha nem számított. Zé az, aki felforgatja a hatalmas, írói álmokkal rendelkező, bölcsész diplomás lány életét. De mit akar ő igazán?
Felülmúlja a szerelem az élet törvényeit? Vajon elegendő szeretni valakit ahhoz, hogy jobb emberek legyünk? A sors mindig kegyes hozzánk?

 

 

 

Ti milyen könyveket adtatok egymásnak ajándékba? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.