2019. március 22., péntek

Folytatást kap az Ambrózy báró esetei - Jön a Szer'usz ​világ

Nagy Ambrózy-rajongóként alig vártam, hogy a szerző folytassa a sorozatot. A negyedik kötet lezárása óta sokan tanakodtunk azon, vajon lesz-e következő rész, vagy úgy marad befejezetten Richárd és Mili története. Pár hete azonban választ kaphattunk eme kérdésre, mert Böszörményi Gyula hivatalosan megerősítette, és azóta felkerült a Moly.hu oldalra az új kötet címe és fülszövege is. 
Borító és megjelenési dátum egyenlőre nem ismert, de reménykedem benne, hogy az új regény minél hamarabb a boltok polcaira kerül.



Böszörményi Gyula : Szer'usz ​világ
 (Ambrózy báró esetei 5.)

 1901. ​márciusa. Ambrózy Richárd bárót meglőtték. A Rókus kórház magánkórtermében élet és halál közt lebegő hírneves budapesti magánzó detektív mellett fiatal hitvese, Hangay Mili őrködik egészen addig, míg egy nap rá nem ront a rendőrség, hogy gyilkosság vádjával letartóztassa.
Ambrózy báró tehát „dögrováson”, a neje vizsgálati fogságban van, így látszólag senki sincs, aki a fiatal házaspárra zúduló, rémálomhoz hasonlatos cselszövés háttere után kutakodjék. Senki, csupán a kis Mück Mári, a cserfes tabáni zsebtolvajlányból lett „társaskodónő” és cseppet sem „komor” komorna, aki a maga szélütött módján kezd a nyomozásba, melynek során magával a véres kezű Pesztonkával, a századforduló Budapestjének legrettegettebb bűnözőjével találja szemben magát.
A rendkívül népszerű Ambrózy báró esetei című sorozat legújabb kötete bő humorral, meghökkentő fordulatokkal, számos valóban élt szereplővel és valós eseménnyel ízesített, kalandos időutazást kínál olvasóinak a korabeli Budapest legközepébe és főleg annak alvilágába.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.