2023. december 28., csütörtök

Könyvek, amik felkeltették a figyelmem XXIV.

 

Összegyűjtöttem újabb 10 regényt, amely felkeltette a figyelmemet.

Lehet, hogy az általam kiválasztott regényeket már olvastátok és nagyon tetszett nektek, viszont az is lehet, még nem és kedvet kaptok hozzájuk, mert nektek is úgy felkelti az érdeklődéseteket, mint amennyire az enyémet. 

A listán már megjelent könyvek találhatók.

 

1. Ali Hazelwood

 Sakk-matt

Mallory ​Greenleaf végzett a sakkal. Manapság minden lépés számít, miután a sport négy éve romba döntötte a családját. Mallory az anyukájára, a húgaira és a sehová sem vezető munkájára koncentrál, amiből ki tudja fizetni a villanyszámlát. Egészen addig, míg nagy nehezen bele nem egyezik egy utolsó jótékonysági sakktornába, és véletlenül felmossa a padlót a hírhedt „Királygyilkossal”, Nolan Sawyerrel, a jelenlegi világbajnokkal és a sakk rosszfiújával.

Mindenkit sokkol, hogy Nolan kikap egy ismeretlen újonctól. És ami még érthetetlenebb, hogy Nolan újabb összecsapásra vágyik. Miféle cselt vet be? Az okos lépés az lenne, ha Mallory elsétálna. Feladná. Sakk-matt. De Mallory győzelme utat nyit a pénzdíjakhoz, amire nagy szüksége van, és mindennek dacára akaratlanul is vonzódik a titokzatos stratégához.

Miközben üstökösként tör fel a ranglistán, Mallory azzal küzd, hogy távol tartsa a családját a játéktól, ami eleve tönkretette. És ahogy újra beleszeret a sportba, amit olyan kétségbeesetten utálni akart, Mallory gyorsan rájön, hogy nemcsak a táblán zajlik játék, a rivaldafény élesebb, mint hitte, és az ellenfele ádáz(an jóképű. És intelligens… és dühítő…) is tud lenni.

A könyv az LMBTQ tartalom miatt kapott 18+ besorolást.

 

2. Cara Hunter

Gyilkosság ​a családban

A Féktelen harag és a Csakis az igazat szerzőjétől
New York Times Bestseller

Egy holttest. Hat szakértő.
Előbb meg tudod oldani a rejtélyt, mint ők?

Ördögien eszes, forradalmi regény – nem fogsz rájönni, mi a vége.
IAN RANKIN

Egész Angliát megrengette az a bűnügy
Luke Rydert meggyilkolták, és a tettes kilétére azóta se derült fény

Luke Rydert 2003 decemberében találták holtan londoni otthona kertjében. Felesége és három örökbe fogadott gyerek maradt utána. Senki nem látott semmit.

A rejtély most élő adásban oldódik meg.
Szakértők csoportja veszi szemügyre a bizonyítékokat a Gyalázatos című true crime tévéműsorban – és megdöbbentő következtetésre jutnak.

Lehet, hogy többet tud a csoport, mint amit elmondanak?
Kinek a háza táján kell az igazságot keresni?
Előbb meg tudod oldani a rejtélyt, mint ők?

Nem fogod elhinni, mi az igazság.

3. David Safier

Gyilkosság ​Uckermark sötét szívében (Miss Merkel 1.)

Mit ​csinál Angela Merkel, miután visszavonult? Bűnügyeket old meg szülőföldjén, Uckermarkban.

David Safier végtelenül vicces krimijében a volt német kancellár férjével és mopszával vidékre költözik. Csakhogy a mozgalmas berlini évtizedek után nehezére esik felvenni az álmos kisváros lassú tempóját. Fél, hogy elunja a folytonos sütögetést és sétálgatást. Nem csoda hát, hogy amikor a helyi kastély urát, Philipp von Baugenwitz bárót holtan találják a palota egykori tömlöcében, Angela felélénkül. Végre egy probléma, amit meg lehet oldani! Szerető férje és Mike, a galamblelkű testőr segítségével veszélyes vállalkozásba kezd: fel akarja fedni a gyilkos kilétét. De sikerül-e neki? És biztos-e egyáltalán, hogy gyilkosság történt? További kérdések is nyugtalanítják Angelát: sikerül-e beilleszkednie Klein-Freudenstadt közösségébe? Vajon talál magának új barátot? Csupa olyan kérdés, amit csak egy vérbeli detektív tud megválaszolni. A rendkívül mulatságos történet számos csavart tartogat, és egyben tiszteletlen tisztelgés az egyik legnagyobb hatású európai vezető előtt.

4. Csernovszki-Nagy Alexandra

 Róza ​szíve

“Úgy zakatolt a szívem, hogy a fülemben hallottam a dallamát.”

1805–1808.
Együtt lehet élni a mardosó bűntudattal?
Marosy Róza családja megvetésétől szenved már évek óta. Fájdalom nyomja a lelkét, mely fekete fellegként takarja el előle a boldogságot. Amikor megjelenik életében a szerelem, nem áll ellen a kísértésnek, mely még nagyobb bajba sodorja őt.
Az apja messzire küldi őt a kíváncsiskodó tekintetek elől, és bár a család megmenekül a szégyentől, Rózának azonnal férjhez kell mennie. Marosy úr választása pedig nem másra esik, mint egy olyan férfira, kit már megelőz a híre.
Pereszlényi Vilmos visszavonultan, megbélyegzetten él. Pár évvel korábban eltűnt a menyasszonya, és a város egyöntetű véleménye alapján ő gyilkolta meg. A holttest azonban sosem került elő. Mi történhetett a férfi szerelmével?
Róza hisz abban, hogy nem Vilmos követte el azt a szörnyű tettet, mellyel vádolják. Elhatározza, hogy segít neki kideríteni az igazságot.
De a férfi valóban ártatlan?

5. Anita Boza

 Az ​éjszaka érintése

Seattle ​sötét éjszakáinál csak Makarov emlékei sötétebbek.

Grace Harris magánnyomozó vagány, talpraesett nő. Nem ijed meg a saját árnyékától, aktívan bokszol, eltűnt személyeket kutat fel, és az apjával dolgozik, aki szereti még mindig kislányként kezelni. Ráadásul Grace-nek van egy különleges képessége, amit mindenki elől titkol: látja az emberek emlékeit.

Borisz „Makarov” Grigorenko egykori maffiatag, most orosz–amerikai üzletember, Seattle leghíresebb sztriptízbárjának, a Fáraónak a tulajdonosa. A múltja elhomályosítja a jelenét, a szíve kemény, mint a beton.

Amikor a Fáraóból eltűnik egy táncoslány, Makarov lesz az első számú gyanúsított, ezért megbízza a Harris magánnyomozó irodát, hogy oldják meg a rejtélyt. Grace meg akarja találni az eltűnt lányt, ám megbízója titkai is legalább ennyire izgatják.

Aztán az eltűnési ügyből gyilkossági lesz, a megbízó iránt érzett kezdeti ellenszenvből pedig szép lassan vonzalom. Ahogy repedezik Makarov védőpáncélja, és felizzik köztük a szenvedély, Grace azon kapja magát, hogy egy kilátástalan kapcsolatba bonyolódott. Makarov pedig rádöbben: a szívének nem parancsolhat.

Egy szerelem, ami utat tör magának a múlt ködén át, hogy megváltoztassa a jelent.

Vesd bele magad!

6. Claudia Collins

 Aliz 

Ha van jó, van rossz

Sötétség vesz körül, testem elnehezült. Mozogni már nem tudok. Nem látok, vagy hallok. Utolsó esélyem, hogy kiáltani próbálok. Föld hullik a számba, fogaim között ropog. Torkomon folyik végig amikor belemarkolok. Körmeimmel kaparok, és kaparok. Fény árad szemembe, kint vagyok. Vissza nézek, sírhelyemre kiástam magam. Itt nyugszik Aliz Faitles síromon lakat. Köd vesz körül, és sötétség, kínok kínját hallom. Emberek sikoltozása szívembe hatol. Hosszú kijárt út áll előttem, körülöttem csak sírok. Minden egyes átkozottnak a neve mégis ragyog. Forróság van, bőröm mégis hideg. A messziség tetején egy égő sziget. A kárhozottak sikolya soha véget nem ér. Aliz kelj fel vagy ez lesz a vég.

 

 

 

 

7. C. F. Reka

 Sötét ​utcák

 

 

Dr. Roványi Edit ügyvédnő levágott feje egy utcai szemetesből kerül elő. Élve lefejezték, pont mint az általa védett baltás bérgyilkos az áldozatait. A rendőrség ezen az alvilági szálon kezdi el a vizsgálódást. A gyilkossági csoport új nyomozója, Makó Zsolt hadnagy egyedül marad az elméletével, miszerint egészen más a tettes indítéka.

 

 

 

 

 

8. Charlotte Rixon

 The ​One That Got Away – Aki elmenekült 


„Hogyan ​fogja felismerni a lányt? A szőke hajáról. Soha nem fogja elfelejteni az arcát, de annyi arc van itt. Mi van, ha a lány elfelejti az övét?

Mindenáron ő akarja előbb észrevenni. Úgy érzi, hogy ha a lány meglepi, akkor megijed és elszalad.

Bár magas. Száznyolcvan centi. És ez neki kedvez.

Végül észrevesz egy fényes szőke fejet, amely a peronon halad felé. A szőkeség farmerdzsekit visel, alul kissé bővülő szárú farmernadrágot, és barna csizmát. Benjamin a hajához nyúl, hogy a vax jól tartja-e.

A lány felpillant, meglátja, és az arcán felragyog az a bizonyos mosoly.

Hirtelen az jut eszébe, hogy szeretné, ha ez a mosoly lenne az utolsó dolog, amit lát, mielőtt meghal, aztán eltűnődik, hogy mi a franc baj van vele.”

Két együtt töltött év…

Húsz év távol egymástól…

És egyetlen nap, hogy változtassanak a történetükön.

Benjamin világa kifordul a sarkaiból, amikor találkozik Clarával. Tudja, hogy egymásnak teremtették őket, ám egy végzetes hiba az utolsó egyetemi estéjükön nagyon különböző irányba fordítja az életüket.

Húsz évvel később Clarának remek állása és jóképű férje van. Ám a látszólagos sikerei ellenére sem boldog, és tudja, hogy szíve egy darabja még mindig Benjaminé, a fiúé, akibe évekkel korábban beleszeretett. A fiúé, akinek az életét félő, hogy tönkretette.

Amikor bombamerénylet történik abban a városban, ahol először találkoztak, Clara visszakerül a helyre, amelyet igyekezett kitörölni az emlékezetéből, és az első szerelemhez, amelyet soha nem tudott elfelejteni. Benjamin után kutatva kénytelen szembenézni azokkal az eseményekkel, amelyek szétszakították őket. De vajon már túl késő helyrehozni azt, ami elromlott?

Charlotte Rixon The One That Got Away – Aki elmenekült című regénye kilométereken és évtizedeken átívelő, elsöprő erejű, megrendítő történet első szerelemről, felnőtté válásról, eltávolodásról, és a meglepő, kanyargós utakról, amelyekre az érzelmek vezethetnek minket.

 9. Becca Freeman

 A ​karácsonyi árvák klubja

Fergeteges ​romantikus komédia négy New York-i barátról, akik annak ellenére is ragaszkodnak különös karácsonyi hagyományukhoz, hogy útjaik szétválni látszanak…
Hannah és Finn egyetemista koruk óta minden karácsonyt együtt töltenek. Egyiküknek sincs hova mennie, Hannah szülei meghaltak, Finnt pedig kitagadták a felmenői, amikor bevallotta, hogy a saját neméhez vonzódik.
Nem mindennapi ünnepi kalandjaik idővel egyre merészebbé válnak. Miután megkezdik felnőtt életüket New Yorkban, a mindig kiegyensúlyozott, vidám és bölcs Priya és a gyönyörű, dúsgazdag, mindig kicsit titokzatos Theo is csatlakozik hozzájuk, így választott kis családjuk négytagúvá bővül, egy olyan szeretetteli közösséggé, amilyenre mindig is vágytak.
Amikor azonban Finn bejelenti, hogy Los Angelesbe költözik, és valószínűleg ez lesz az utolsó közös karácsonyuk, Hannah megrémül, hogy elveszíti a végre-valahára szívbéli családját…
Ez a karácsony talán pont azt a régóta esedékes változást hozza el a barátok életébe, amitől a legjobban félnek. Vajon mit jelent a búcsú? Hány új ajtó nyílik ki, ha becsukódik az az egy, amelynek olyan sokat köszönhetnek?

„Ha szereted a karácsonyt és a Jóbarátokat, akkor ez a tökéletes könyv neked. Boldogan otthagynám egy kis időre a férjemet és a gyerekeimet, hogy a karácsonyt New Yorkban tölthessem Hannah-val, Finn-nel, Theóval és Priyával. Ünnepi, vicces, imádnivaló regény a szeretet valamennyi formájáról.”
Clare Pooley, a Rendhagyó szabályok ingázáshoz című New York Times-bestseller szerzője

10. Borbás Edina

Igen?

Egy ​visszautasíthatatlan ajánlat.

Lena mélyponton van. Péksége tönkrement, ő pedig kétségbeesetten keresi útját, hogyan és merre is tovább. A máskor oly pozitív lány most kilátástalannak látja a jövőjét. Egy titokzatos hívás azonban örökre megváltoztatja az életét…

Dante Sommers, a multimilliárdos üzletember feleséget keres magának, de nem a megszokott módon.
Jövendőbelijét csak a hangja és személyisége alapján akarja kiválasztani. A már „versenyben” lévő két nőhöz Lena csatlakozhatna harmadiknak.
Lena végül pénzügyi nehézségei miatt egyezik bele az ajánlatba, hiszen ha nemet mond a házasságra, vagy Dante nem őt választja, akkor is százezer euróval gazdagodik. Mindezek
ellenére határozottan nagy őrültségnek tartja ezt az egész helyzetet.
A lánynak nemcsak saját érzéseivel és vetélytársnőivel kell „megküzdenie”, hanem a férfi titkával is, ami talán a legnagyobb akadály mind közül. Vajon képesek lesznek együtt túllépni a múlton és megtalálni a boldogságot?

Borbás Edina stílusára jellemzően érzékenyen és magával ragadóan festi le karakterei érzelemvilágát ebben a szenvedélyes, fordulatokkal teli szerelmi történetben. Ez a regény
azoknak szól, akik hisznek a sorsban és a második esélyben, akik merik vállalni a kockázatot a boldogságért, és akik tudják, hogy az igaz szerelemre érdemes várni.

 

 

Ti melyik könyvet olvasnátok el legszívesebben a 10 közül, ha még nem olvastátok? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.