2021. március 7., vasárnap

Heti megjelenési információk 2021.03.07.

Összegyűjtöttem azokat a könyveket, amelyekről a héten hullt le a lepel és előjegyezhetővé váltak, vagy már meg is jelentek. 
 
 
Megjelent regények 
 
 
 R. Kelényi Angelika 
 Rejtélyes ​Rio (Caroline Wood 4.)
 
Caroline ​jóképű és rátarti főnöke ezúttal nem kevesebbet vár el a bloggerből lett nyomozótól, mint hogy találja meg a legrövidebb utat a mennyországba… persze anélkül, hogy elhalálozna. A gazdag francia és brit turisták csinos kis összegeket hajlandók áldozni Brazília legnépszerűbb gurujának, akitől testben és lélekben is megfiatalodva térnek haza, de egyre furcsábban viselkednek, mintha agymosáson estek volna át. Persze akad olyan is, akinek a megváltó szeánsz az egzotikus dzsungelben nemcsak a vagyonába, de az életébe is kerül…
Carót is elküldi a főnöke, hogy egy ütős riporttal buktassa le a szélhámos gurut, mire a fekete mágus sötéten villogó tekintete megakad a csinos lányon, aki, ha nem vigyáz, hamar a hetedik mennyországban találja magát.
R. Kelényi Angelika, Terézanyu-díjas, többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt írónő új regényfolyamában a Caroline Wood-sorozatban a nagy sikerű Barcelona, Barcelona és folytatása, a Róma, Róma regényekből megismert lány krimibe illő, de a romantikát sem nélkülöző kalandjait olvashatjuk. Caro újságíróként ered a rejtélyek nyomába, de gyakran a bűntényeknél is nagyobb veszély leselkedik rá: a szerelem.
 
 
 
 L. J. Shen 
Vicious ​– Ádáz (Sinners of Saint 1.)
 

Emilia
Azt mondják, hogy a szerelem és a gyűlölet ugyanannak az érmének a két oldala. És ez igaz is. A férfi, akiről álmodozok, a rémálmaimban is kísért. Briliáns ügyvéd. Ügyes bűnöző. Gyönyörű hazudozó. Bántalmazó és megmentő, szörnyeteg és szerető egy személyben.
Tíz évvel ezelőtt elüldözött a kisvárosból, ahol éltünk. Most utánam jött New Yorkba, és addig nem hajlandó távozni, amíg vele nem tartok.

Vicious
Egy éhező művész. Gyönyörű és megfoghatatlan, mint a cseresznyevirág. Tíz évvel ezelőtt minden előzetes figyelmeztetés nélkül robbant be az életembe, és teljesen a feje tetejére állította. Megfizetett érte.
Emilia LeBlanc érinthetetlen, a legjobb barátom exbarátnője. Ismeri a legsötétebb titkomat, és egyben az olcsó segédmunkás lánya, akit azért alkalmaztunk, hogy rendben tartsa a birtokunkat. Ennek elégnek kellene lennie ahhoz, hogy ne fussak utána, de nem az. Szóval gyűlöl. Kibaszottul nem nagy ügy. Jobban teszi, ha megszokja a közelségemet.

 

 Pap Éva 

Mielőtt ​lemegy a nap

 

 Az ​eltörölhetetlen múlt

1950 Szarajevó
Mijo és Meda az egyetemi éveik alatt szenvedélyesen szeretik egymást, de a lány a túlzott ragaszkodásával és féltékenységével lassan az őrületbe kergeti a férfit.
Meda a sokadik szakítás után közli szerelmével, hogy teherbe esett, addigra azonban világossá válik, hogy nincs közös jövőjük. Mijót Szabadkán, Medát Szarajevóban várja jó álláslehetőség. Kapcsolatuk viharosan ér véget, és Meda hamarosan megírja, hogy elvetélt.
Mijót csaknem húsz évvel később a munkahelyéről kirendelik Szarajevóba. A véletlen újra összehozza Medával, és akkor derül fény egy döbbenetes titokra a múltból, amelyet aztán Mijo haláláig hordoz magában. Ettől a súlyos tehertől meg akar szabadulni, amíg nem késő.
Marko, az apja halála után szembesül azzal, hogy ugyanazt az utat kell neki is végigjárnia, amelyet Mijo taposott.
Családi titkok, mélyben lappangó fájdalom és a sors ismétlődése. Pap Éva regénye két idősíkon futó történetet mesél el a felelősségvállalásról, az elhallgatott igazságról és a múltban gyökerező kegyetlen valóságról.

 

 Zoe Aarsen 
Light ​as a Feather – Könnyű, mint a pehely (Könnyű, mint a pehely 1.)
 
 

Violet új játékot javasolt. Csak azt felejtette el közölni,
hogy ebben a játékban csak veszíthetünk.
A Light as a Feather – Könnyű, mint a pehely a címével ellentétben súlyos olvasmány.
Súlyos, mert legősibb félelmeinket kelti életre: a szellemektől való riadozást.
Gimnazista tinilányok születésnapi pizsamapartijával nyit a cselekmény.
Új barátnőjük, Violet javaslatára végighallgatják a lány jóslatát
mindegyikük halálának körülményeiről.
Elheverő társuk hirtelen könnyűvé válik, és ahogy felemelik, szinte levitál.

Hipnózis? Violet természetfeletti befolyása? Egy biztos: ez a befolyás, származzon akárhonnan, halálos. Két barátnő meghal, pont úgy, ahogyan Violet megjövendölte. A harmadikra is hasonló sors vár. A főhősnő McKenna a szerelmével, Treyjel együtt szembeszáll a végzettel. Vajon sikerül legyőzniük Violetet?

Vérfagyasztóan izgalmas. Nem csak fiataloknak,
de csak a hideglelős borzongás kedvelőinek.
Neked ajánlhatjuk?

 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.