2021. február 13., szombat

Illatgyertyák: Miniinterjú Dorcsival, a Lobbanás gyertyák készítőjével

Nincs is kellemesebb, mint amikor a meleg szobát vanília- vagy fahéjillat lengi be, miközben egy jó könyvet olvas a könyvmoly. Szenvedélyesen gyűjtöm az ilyen illatgyertyákat, és szinte naponta meggyújtok egyet, így ennek apropójából elég sok termékgyártó oldalt kezdtem el figyelni. Gondoltam, indítok egy sorozatot, hogy az olvasók is kicsit jobban megismerhessék ezen termékek készítőit. Már régóta kíváncsian figyelem a Lobbanás Instagram-oldalát, és az egyik munkájuk után határoztam el, hogy kicsit kifaggatom a tulajdonosát, hátha mások is felfigyelnek a szép és illatos munkáira.Kedves Dorcsi, kicsit mesélnél arról, honnét is származik a Lobbanás ötlete? Miért éppen ezt a nevet választottad?

 Természetesen, alapvetően mindig oda meg vissza voltam a különböző illatokért, imádtam új illatokat kipróbálni. Továbbá nagyon szeretek kézműveskedni, nyilvánvalóan egy vállalkozást elindítani nem 2 perc, 2020 nyarán kezdtem el különböző alapanyagokat és kész termékeket tesztelni. Egy másik munka miatt a digitális kreatív dolgok nem álltak távol tőlem, így a matricák készítése/rajzolása sem volt nagy újdonság. A névválasztás egy vicces történet, anyukám a könyveihez mindig összeír minden címet, ami eszébe jutott, így én is ezt tettem, kb. 20 név volt a jegyzeteim között. Azonban mégsem így választottam, éppen bicikliztem és az utolsó másfél kilométeren azt hittem, hogy megpusztulok, így el akartam terelni a figyelmem, gondoltam, hogy találok ki új névötleteket és egyszer csak bevillant a Lobbanás, utána automatikusan ezt a nevet használtam akárhányszor beszéltem az induló vállalkozásomról, így már nem is volt kérdés, hogy mi lesz.

Azt szokták mondani, hogy minden kezdet nehéz. Milyen tapasztalatokat szereztél az elindulás óta?

Ez egy abszolút véletlen, de pont a karácsonyi szezon elején csöppentem ebbe bele, így meglehetősen magas volt a megrendelések száma. Mivel a valódi nyitást megelőzte pár hónap előkészület, így eleve sok tapasztalattal indultam, azonban mai napig nagyon sokat tanulok belőle és főleg a csomagolást igyekszem fejleszteni.

Mennyi időbe telik egy gyertya elkészítése?

Ez nagyon változó tud lenni, és ritkán öntök csak egy gyertyát, plusz pl. a kanócok beragasztását előtte nagyobb mennyiségben megcsinálom, de ha matricázással együtt vesszük, kb. 20-30 perc, viszont ez nem foglalja magába a száradási időt, a matricák tervezését és a csomagolást.

Többféle illat közül lehet választani?

Természetesen, több mint 30 illat közül lehet választani, ráadásul az illatviaszok esetében, már nem csak az általam összerakott illatok állnak rendelkezésre, hanem minden illatot önmagában is lehet kérni.

Mi inspirál munka közben? Honnét jönnek az ötletek?

Igazából az, hogy imádom, az elején nem gondoltam volna, hogy ezt lehet hobbiként csinálni, de minden perce öröm számomra, még számlázni és díjbekérőket írni is szeretek. :D Alapvetően kreatív embernek tartom magam, így nem nehéz ötleteket gyűjteni, nyilván a könyves vagy sorozatos témájú gyertyáknál az adott könyv/sorozat/film inspirál.

Én úgy tudom, hogy van webshopotok, de a közeli jövőben terveztek üzletet nyitni?

Igen-igen, van webshopunk, egyelőre nem tervezünk üzletet nyitni, azonban viszonteladói együttműködéseink vannak folyamatban, így lehet, hogy bizonyos üzletekben fogtok tudni a termékekkel találkozni. Továbbá nem titkolt terv, hogy szeretnénk néhány kézműves piacra is kimenni velük.

Hol és hogyan lehet megvásárolni a termékeiteket?

A https://www.lobbanas.hu oldalon lehet vásárolni, a megrendelés módjáról pedig az információk menüpont alatt találtok többet. 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.