2019. október 31., csütörtök

Halloween/ Könyv, film és sorozat ajánló

Hazánkban évről - évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Halloween. Tavaly a kedvenc boszorkányos könyveimről hoztam bejegyzést, de idén bővítettem a listát.


Könyv ajánló

1.J. K. Rowling 
Harry ​Potter és a bölcsek köve



Harry remegő kézzel megfordította a küldeményt. A borítékot lezáró piros viaszpecsétet címer díszítette: oroszlán, sas, borz és kígyó vettek körül egy nagy R betűt.
Harry Potter még csak hallani sem hallott Roxfortról, amikor a Privet Drive 4-es számú ház lábtörlőjére elkezdenek sorban hullani a levelek. A zöld tintával címzett és piros pecséttel lezárt sárgás pergameneket azonban gyorsan elorozza rémes nagynénje és nagybátyja. Harry tizenegyedik születésnapját egy hatalmas, bogárszemű óriás, Rubeus Hagrid zavarja meg, és elképesztő híreket hoz: Harry Potter varázsló, és felvételt nyert a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába. Ezzel elkezdődik egy hihetetlen kaland!




 2.  Benina 
A ​Boszorka fénye





Claire White nem mindennapi tinédzser. Claire White Boszorka, méghozzá az Utolsók egyike, vagyis tisztavérű, akikből már alig él a világon, mert a varázslattal bíró teremtésekkel a boszorkányüldözők parancsára különös lények, a Zsoldosok kegyetlen módon végeznek sorba. Mivel a tizennyolc éves Claire szülei meghaltak, a nagybátyjánál lakik, és emberek között és akként is nő fel. Nehezen fogadja el másságát, egyszerű, átlagos tinédzser szeretne lenni. Aztán Gideont, egykori mentorát és jó barátját a szeme láttára öli meg az egyik legkönyörtelenebb Zsoldos menekülés közben, és Claire élete innentől kezdve megváltozik.




3. Agatha Christie 
Halloween ​és halál





Mrs. Ariadne Oliver Woodleigh Commonban vendégeskedik. A kisvárosban Halloweenkor tinibulit szerveznek: liszttorta-szeletelés, almahorgászás, tűzharapás szerepel a szórakozások között. A tizenhárom éves Joyce Reynolds azzal a meglepő információval áll a híres írónő elé, hogy gyilkosságot látott. Mrs. Oliver hiszi is meg nem is, egészen addig, amíg holtan nem találják a kislányt. Valaki belefojtotta a vödörbe, amiből az almákat kellene kihorgászni. A regényírónő megint jó barátjához, a világhírű kis szürke sejtek tulajdonosához, Hercule Poirot-hoz fordul segítségért. És noha megváltozott a világ azóta, hogy ők először találkoztak, van, ami mindig ugyanolyan marad – Poirot zsenialitása.





Sorozat ajánló

Sabrina hátborzongató kalandjai (Chilling Adventures of Sabrina)

Sabrina Spellman tizenhatodik születésnapjának elérkeztével kénytelen szembenéznie azokkal a feladatokkal, melyekre létének kettőssége kötelezi őt - mivel félig halandó, félig boszorkány -, mindezt úgy, hogy harcol a sötét erőkkel szemben, melyek veszélyt jelentenek mind rá, a családjára, valamint a varázstalan világ polgáraira.


Film ajánló

Hókusz pókusz (film, 1993)

A film Halloween idején játszódik, amikor egy tinédzser, aki nem hisz a boszorkányokban, szándéka ellenére életre kelt három boszorkányt, a Sanderson nővéreket, akiket 300 éve felakasztottak. Max az életét kockáztatja, hogy megvédje kishúga életét egy szimpatikus osztálytársnője, egy segítőkész zombi és egy halhatatlan macska segítségével.



 
 Forrás
- https://hu.wikipedia.org/wiki/H%C3%B3kusz_p%C3%B3kusz_(film,_1993)
-https://hu.wikipedia.org/wiki/Sabrina_h%C3%A1tborzongat%C3%B3_kalandjai
Képek forrása: google

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.