2024. május 26., vasárnap

Kedvenc idézeteim Monos Anett: Szenvedélyes hadviselés című könyvéből *--*

 Monos Anett

 Szenvedélyes ​hadviselés (Gyűlöllek szeretni 1.)

 

Besztercy Bálint bokszedző, az egyéjszakás, fájdalommentes kapcsolatok híve. És jól érzi magát a bőrében. Egészen addig, amíg egyik napról a másikra a nyakába nem szakad az edzőterem vezetése, és veszélybe nem kerül a megélhetése. Ezért kényszerű döntést hoz: felad egy hirdetést, hogy lakótársat keres. Ám a lány, aki a hirdetésre jelentkezik, összekuszálja Bálint életét. Pont, ahogy nyolc évvel ezelőtt.

Petrás Adri egy bántalmazó kapcsolatból menekül Budapest túlfelére, egy olcsó albérlet és a biztonság reményében. A nyolcadik kerületben azonban egykori ellenségével, Bálinttal találja szemben magát. Ismét a táncba menekül, hátha megnyugvásra talál. Pont, ahogy nyolc évvel ezelőtt.

Két ellenség.
Egy közös lakás.
Régen osztálytársak.
Most lakótársak.
Fojtó múlt.
Vágytól terhes jelen.

Mi történik, ha két szenvedélyes, makacs, tűzről pattant ember egy légtérbe kerül? Garantált az apokalipszis.

 *---*---*

,,  Akkor száz a lakbér, plusz rezsi.

–  Néhány napja még csak hatvan volt  jegyzem meg színtelen hangon.

–  Infláció. Ilyen az élet aranytrón nélkül, budai lány.

Düh lángol fel bennem. Eddig tartott Bálint normális viselkedése. "

 *---*---*

,,Senki nem uralkodhat felettem, senkinek nem engedem! Nem leszek áldozat! Nem vagyok áldozat! Harcos vagyok, és egy harcos nem gyenge."

*---*---*

,,– Nem vagy a csajom, hogy közös kasszán legyünk – motyogtam a fogkefével a számban.
– Nem, de azért te is eszel abból, amit én főzök – mondta epésen, miközben a jobb felkaromon lévő Gollam tetoválást nézte.
– Ja, és csodálkozom, hogy még nem mérgeztél meg.
– Túl sok macerával járna a hullád eltüntetése.
– Ezek szerint utánanéztél – horkantam fel. Egy kevés fogkrém meztelen mellkasomra cseppent. Egy mozdulattal letöröltem, és kiöblítettem a számat.
– Már rég – vont vállat lazán, amikor szembefordultam vele."

 *---*---*

,,– Mennyire ráz tőlem a hideg egy mínusz tízes skálán? – néztem rá kihívóan.
Mínusz húsz.
Szélesen elmosolyodtam.
– Kölcsönös." 

*---*---*

,,– Szóval, ha újrakezdhetné, nem jönne össze vele?
Lenke néni töprengőn elhúzta a száját.
– De – felelte végül. – Kötélnek állnék, mert a viharok között sokszor előbukkant a szivárvány is."

*---*---*

,,Fájt a múltam, és fájt a jelenem."

*---*---*

,, – Mióta bokszolsz? – kérdeztem, ahogy megálltunk az egyik fekete zsák előtt.
– Amióta ismerlek. – Gúnyos félmosoly. – Le kellett vezetnem a feszkót."

 

A Skarlát Kiadó megjegyzése ~~> Első regényünk, a Szenvedélyes hadviselés június 13-án jelenik meg, és a weboldalunkról tölthetitek majd le ingyenesen

https://skarlatkiado.net 

Névnapi könyv~tervek

Idén sajnos nem tudok ott lenni a Könyvhéten, ezért a névnapomra megjelenő regényeket a könyvkupon beváltásával fogom beszerezni. A listán szereplő kötetek azok, amiket kinéztem magamnak.

1. Jud Meyrin

 A ​Kristály Villa titka (Rózsakői rejtélyek 3.)

Ha ​csak attól a férfitól számíthatsz segítségre, aki gyűlöl, a következmények beláthatatlanok…

Rády Emma tíz évvel korábban bosszút akart, ami azonban halállal végződött. Ugyan a börtönt megúszta, és új életet kezdett Rózsakőn, de a múltja továbbra is kísérti. Aztán egy éjjel bántalmazás hangjait hallja a szomszédból, és elhatározza, hogy nem hagyja annyiban. Hisz a saját bőrén tapasztalta, milyen az, amikor mindenki hátat fordít a családon belüli erőszak áldozatainak. Ám aki a segítségére lehetne, teljes szívéből gyűlöli.

Újvári Péter főhadnagy élete tönkrement. Megkeseredett és magányos Emmának köszönhetően. Amikor a nő felbukkan, minden erejével el akarja utasítani a kérését, és messzire akarja kergetni magától, nem csupán azért, amit Emma egykor vele tett. Hanem a mocskos és teljesen helytelen vágy miatt is, amit a nő iránt érez. De túl mélyen gyökerezik az ösztöne, hogy segítsen a bajba jutottakon.

Péter kénytelen-kelletlen nyomozni kezd, és Emmával olyasmire bukkannak, amire egyáltalán nem számítottak: Rózsakő eddigi legelborultabb gyilkosára. De vajon lehet esélyük ellene? És a gyűlölet tényleg átalakulhat szerelemmé, vagy ők ketten együtt még a gyilkosnál is nagyobb káoszba fullasztják Rózsakőt?

 2. Szlavicsek Judit

 Halál ​Tihanyban

„Egy ​pillanatig tétovázik, aztán a törülközőket ledobja az ajtó mellé a földre, és a vállával belöki a lengőajtót, aztán belép. Megtorpan. Mögötte fémes, rekedt, ütemes nyikorgás, aztán az ajtó lassan végre megáll. De valami nem oké. Nincs sötét. Pedig sötétnek kellene lennie.

A szag, ami odakint beleveszett a klórba, most jóval erősebb. Rozsdaszag. Vagy valami ahhoz hasonló.

Az előtérben narancsvörös fény dereng. A sófürdő felé fordul, és az ajtót bámulja. A gyomra görcsbe rándul. A szemmagasságban vágott kémlelőablak üvege betört, a cserepek a padlón hevernek. És a szag. Az a szag.

Aztán mégis odaviszi a lába, és a keretben maradt éles szilánkok között benéz a helyiségbe. Narancsfény a hátulról megvilágított sótéglafalból. Vérszag. És valami másé. Elfelejt félni. Az ajtó résnyire nyitva, ösztönösen csak a könyökét teszi a nyílásba, úgy tárja ki annyira, hogy beléphessen. A fadézsa közvetlenül a sótéglafal előtt áll, oldalán lépcső, csupán három lépcsőfok, amin keresztül a nyakig érő merülőmedencébe lehet jutni. Az agya gépiesen rögzíti, amit lát: a fél pár khaki színű hasítottbőr mokaszint a lépcső tövében és az ősz férfiparókát mellette.

Odalép, belenéz a dézsába, és tudja, hogy mások ilyenkor ordítanának.”

Egy esküvő – hány temetés?

Egy idős nő áll zavartan egy eldugott tihanyi utca utolsó háza előtt vasárnap reggel, és a biztonsági kamerába bámul. Fogalma sincs, ki ő, és hogy került oda – és csak angolul beszél.

A helyi járőr hirtelen ötlettől vezérelve Kardos Júliát, a négy éve visszavonult gyilkossági nyomozót hívja, hogy tolmácsoljon, míg megérkeznek a mentők. Kardos úgy dönt, hogy segít, de ekkor még fogalma sincs, mibe csöppent.

A helyzet Tihanyban ugyanis kezd eldurvulni. Egy hotel recepciójáról pánikszerű telefon érkezik a helyi rendőrőrsre: az előző napi esküvő egyik illusztris vendégét meggyilkolták. Mégpedig brutális kegyetlenséggel. Mire azonban a rendőrök megérkeznek, rádöbbennek, hogy ez csak a kezdet.

Kardos kapja meg az ügyet, amíg az életellenes osztály vezetője haza nem ér a nászútjáról. Négy napja van, hogy kiderítse, a vendégek közül ki hazudik. Vagy hogy egyáltalán mond-e valaki igazat. Közben azonban szembe kell néznie a saját démonaival is, pedig már azt hitte, legyőzte őket…

 3. Cserháti Éva

 Az ​Albatrosz-rejtély (A K.É.Z. esetei 4.)

Vasvári ​Lajos nyugalmazott rendőrnyomozó, az egy éve alapított K.É.Z. Magánnyomozó Iroda tagja Szigligeten tölti a nyári szabadságát, ahol az unokájára vigyáz, és barátnője, Zsuzsa kitartó unszolására belekezd egy krimi írásába. Pontosabban – ihlet híján – másolásába, amihez egy 1989-ben, az Albatrosz-sorozatban megjelent könyvet választ. Először régi kollégája, Admin fog gyanút, amikor Zsuzsa eldicsekszik neki a készülő kézirat első két fejezetével. A K.É.Z. nyomozói úgy döntenek, hogy megleckéztetik a századost, és ehhez egy gyilkosságról szóló korabeli újsághírt csempésznek az általa másolt krimibe. Arra számítanak, hogy a férfi gyanút fog és nyomozni kezd, azzal a feltevéssel dolgozva, hogy a bűnügynek köze van a könyv szerzőjéhez vagy egykori tulajdonosához. Úgy tervezik, hogy hagyják a hamis nyomot követni, majd leleplezik, és jót nevetnek rajta. Arra azonban a legmerészebb álmaikban sem gondolnak, hogy az újságkivágásban szereplő bűnügy hatalmas meglepetéseket tartogat majd mindannyiuk számára.
Az Albatrosz-rejtély okosan megírt, izgalmas krimi, valamint az 1980-as évek magyar kulturális és hatalmi viszonyainak portréja.

4. Lontai Léna

 Gyilkos ​nárcisz 

„Léna ​a kortárs magyar irodalom legzseniálisabb írója! Ez a regény beszippantott, és még hetekkel később is fogva tartott. Kötelező olvasmánnyá tenném!” – Bucsi Mariann író

Cukormázba mártott méreg

A fájó emlékek béklyóit lerázó Titanilla végre ismét önmaga, és erős kisugárzására felfigyel egy sármos plasztikai sebész, Adrián. Kapcsolatuk észveszejtő gyorsasággal jut el az eljegyzésig. A lány barátai hiába próbálják őt óvni, Titi menthetetlenül szerelembe esik. Édesanyjával és húgával együtt a férfi rajongóivá válnak.

A Covid beköszöntével luxusházuk díszes kalitkává válik. A hanyatló anyagi helyzetük Adriánból kihozza a fenevadat.

Titanilla megjárja a pokol legmélyebb bugyrait, mire ráeszmél, a férje múltjában kell kutatnia, hogy szabadulni tudjon a gyilkos közegből. A férfi azonban a manipuláció nagymestere. Ha egy időre Titi el is távolodik, azonnal visszarántja magához a lány szívét. Hiszen hozzá tartozik, ezért véglegesen magához kell kötnie.

Sikerülhet egy összetört lelkű nőnek kiszabadulnia egy ragadozó karmai közül? És mit kell megtennie érte?

Lontai Léna regényében egy toxikus kapcsolatról mesél, amely nem is olyan ritka, mint azt mi szeretnénk hinni. Húsbavágóan őszintén ír minden aspektusról. Felnyitja a szemünket, miközben a szívünkig is elér.

 

2024. május 18., szombat

Véleményem Borbás Edina 'Igen?' című könyvéről

 Borbás Edina

 Igen?

Egy ​visszautasíthatatlan ajánlat.

Lena mélyponton van. Péksége tönkrement, ő pedig kétségbeesetten keresi útját, hogyan és merre is tovább. A máskor oly pozitív lány most kilátástalannak látja a jövőjét. Egy titokzatos hívás azonban örökre megváltoztatja az életét…

Dante Sommers, a multimilliárdos üzletember feleséget keres magának, de nem a megszokott módon.
Jövendőbelijét csak a hangja és személyisége alapján akarja kiválasztani. A már „versenyben” lévő két nőhöz Lena csatlakozhatna harmadiknak.
Lena végül pénzügyi nehézségei miatt egyezik bele az ajánlatba, hiszen ha nemet mond a házasságra, vagy Dante nem őt választja, akkor is százezer euróval gazdagodik. Mindezek
ellenére határozottan nagy őrültségnek tartja ezt az egész helyzetet.
A lánynak nemcsak saját érzéseivel és vetélytársnőivel kell „megküzdenie”, hanem a férfi titkával is, ami talán a legnagyobb akadály mind közül. Vajon képesek lesznek együtt túllépni a múlton és megtalálni a boldogságot?

Borbás Edina stílusára jellemzően érzékenyen és magával ragadóan festi le karakterei érzelemvilágát ebben a szenvedélyes, fordulatokkal teli szerelmi történetben. Ez a regény azoknak szól, akik hisznek a sorsban és a második esélyben, akik merik vállalni a kockázatot a boldogságért, és akik tudják, hogy az igaz szerelemre érdemes várni.

Megjelent: 2023

Kiadó: Álomgyár

Már az elején le kell szögeznem, én tisztelem Borbás Edina munkásságát, mert szerintem fantasztikus író, nem hiába olyan népszerű szerző. Ezen bejegyzésem nem azért született, hogy őt lejárassam, vagy kritizáljam a munkásságát, csak szeretném kifejteni a véleményemet az Igen? című kötetéről.

Figyelem!

Cselekményleírást tartalmaz!

 

 ,,Ne féljen! Még senkinél sem tartott örökké a sírás. Egyszer majdcsak elfogynak a könnyek."

 

Röviden a tartalomról...

A fülszöveg nagyon jól felvezeti a könyv tartalmát, de nem annyira, hogy elspoilereze az olvasók számára. 

Lena nehéz helyzetbe került, mert az imádott kis péksége tönkre ment, az élete kissé nehézkes és maga sem tudja, mihez is kezdjen. Na, ekkor toppan be a képbe a gazdag Dante, aki olyan ajánlatot tesz neki, ami megváltoztatja az egész életét. Ez a döntés nem csupán a lány, de a férfi életét is gyökeresen megváltoztatja és kezdetét veszi egy hatalmas kaland.

A véleményem a regényről...

Már sok jót hallottam Borbás Edina regényeiről, de egészen eddig csak A ​szerájt olvastam el, ami roppantul tetszett, így adtam neki még egy esélyt, hátha ez is magával ragad. Sajnos kissé csalódottan csuktam be, mert több problémám is akadt vele.

Először, nekem irtóra bejött ez az alapcselekmény: a titokzatos milliárdos Dante Sommers feleséget keres a maga furcsa, kissé abszurd módján. Van két lány, akiket szó szerint kiközvetítenek neki, illetve egy, akit ő maga választ be a ,,csapatba", hogy ők hárman elkezdjenek versenyezni azért, melyikükből legyen a megfelelő Mrs Sommers. A teljesen hétköznapi Lena is versenybe szál, de feszengve érzi magát a két bombázó mellett, akik sokkal elszántabbak, mint a kis péklány, aki a maga bájos ügyetlenségével mindenki szívébe belopja magát, 

Lena karaktere ütős lett, mert szerintem kidolgozott történettel, háttérrel bírt, miközben valós problémákkal küzdött. Számomra fényévekkel szimpatikusabb lett, mint Dante, és egyáltalán nem értettem, miért is erőlködött azért a pasiért. Jó, többször is hangoztatta, feladja, meg őt nem érdekli az egész, de mégsem volt eléggé határozott, és ettől egy picit csalódtam benne. 

Dante volt az egyedüli ebben a regényben, akit egyáltalán nem tudtam megkedvelni. A hülye döntéseit úgy hozta, mint egy hisztis kisgyerek, aki játékokat kap, és mivel nem tud köztük dönteni, mindegyiket kipróbálja, majd a legselejtesebbet kiválasztja és hisztizik miatta. Itt csak egy ,,játékot" próbált ki, de azt sokszor, és amikor már érezte, hogy inkább irtózott tőle, mintsem vonzotta, erre puff, őt választja, mert beveszi minden ellenőrzés nélkül, hogy terhes. Na, ez a klisés terhességtől falhoz tudtam volna vágni a könyvet, mert annyira nem tudtam megérteni, hogy egy okos, milliomos férfi, hogyan tud egyből  bedőlni egy ilyen ősi trükknek. Szerintem az a szál csak gyengítette az egész cselekményt és felesleges konfliktus volt, bár valami okot kellett adni a felesleges konfliktusra, hogy drámázhassanak. 

Attól totálisan kifeküdtem, hogy ez a fickó volt, aki megkereste a fiatal nőt, mint lehetséges ara jelöltet, erre már az elejéről úgy kezelte, mintha nem is azért hívta volna oda. Nem is értem, miért nem látott benne semmi lehetőséget, és azt sem, hogy ha így állt hozzá, minek hívta be versenyzőnek, hiszen senki sem tartott pisztolyt a fejéhez.Utána változott a helyzet, de a továbbiakban sem értettem, miért a számító Olivia karakterét helyezte előtérbe, akitől a hideg kirázta, mégis többször is megk*félte, mint egy hormontúltengéses kiskamasz. Azt nem tudtam elfogadni mentségnek, hogy férfi, meg hajtja a vadászösztön, stb.., mert gusztustalan volt, amit művelt. Okosnak volt beállítva, de annyira egyszerű volt, mint a faék. Nincs arra mentség, hogy pont annak mondta el a legféltettebb titkait, akiről elkönyvelhető volt, hogy simán felhasználja őket ellene, ha az érdeke úgy hozza,  miközben az, akibe elmondása szerint totálisan megbízott, nem mondott semmit és hagyta szenvedni. 

Számítottam egy Olivia kaliberű karakterre, aki mindent megtesz a céljaiért, hiszen eléggé magas volt a tét. Az egész Dante hülyesége volt, amiért ekkora teret adott neki, és bevett minden hülyeséget, illetve simán elnézte egy szó nélkül, ahogy szegény lánnyal szemétkedett. Na, ott teljesen kiakadtam, mert többet vártam volna a pasastól. Nem sokat, de azért rendesen rászólhatott volna, hogy túlzásba viszi a hisztit ahhoz képest, hogy őt is nagyon okosnak állította be az író, csak emberileg volt kibírhatatlan hárpia.

Patricia egy felesleg volt. Róla semmit sem tudtam meg, mégis annyi reményt fűztem hozzá az elejétől, és kicsit örültem, hogy neki másképpen alakult a helyzete, mert ő kevésbé volt k*csög, mint Olivia. 

Sebastian és Oliver mellett a furi, kissé szörnyűséges macska lett a kedvencem, ők együtt szimpatikussá váltak a számomra, feldobva a történetet cselekményét. Amúgy annyira sajnáltam a cicát, szegénynek nem volt könnyű sorsa, és nem csodáltam, hogy olyanná vált.

Ami nekem még inkább kiverte a biztosítékot:

Először is, ott volt a nő, akit ápolt, szeretet és elvesztett. Ennek a helyzetnek a lezongorázása is olyan felszínes volt, és túlságosan gyorsan le is lett tudva, miközben részben fontosan kapcsolódott a történet alakulásához. Itt, az érzések kezelése volt a leghiányosabb, mert hiába írta le, hogy Dante szenvedett, mégis olyan gyorsan továbblépett rajta. 

A másik, ami nekem kissé gyorsan lezajlott, az a betegség kezelése volt, ami még inkább szerves részét képezte az egésznek. Emiatt hozott rossz döntéseket, amiket hiába korrigált, én nem tudtam volna neki olyan könnyedén megbocsátani neki, mint Lena, bármennyire is szerelmes lettem volna belé.

Amit nagyon imádtam benne és amiért másoknak is ajánlanám:

Engem nagyon beszippantott, mert egyszerűen képtelen voltam letenni. Ebben szerepet játszott a kíváncsiság a végét illetően, de ettől eltekintve is eléggé olvastatta magát. A nyelvezete érdekes, izgalmas a történet vezetés, nem vált unalmassá, csak akkor, amikor Dante rossz döntéseket hozott, de azokon is át lehet könnyedén lendülni. 

Szerintem egyszer mindenképpen megéri elolvasni.

Könyvek, amik felkeltették a figyelmem XXV.

Összegyűjtöttem újabb 10 regényt, amely felkeltette a figyelmemet.

Lehet, hogy az általam kiválasztott regényeket már olvastátok és nagyon tetszett nektek, viszont az is lehet, még nem és kedvet kaptok hozzájuk, mert nektek is úgy felkelti az érdeklődéseteket, mint amennyire az enyémet. 

A listán már megjelent könyvek találhatók.

 

1. Jon Krakauer 

Isten ​nevében

„Megtagadom ​az Egyesült Államokat; Istennek engedelmeskedem.”

John Taylor, az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházának prófétája, látnok és kinyilatkoztató
A nyolcgyerekes Lafferty családot mindenki szorgalmas, feddhetetlen életű famíliaként ismerte Utah megyében; az apa és idősebb fiai odaadó vallásos rajongása csodálat tárgya volt a túlnyomórészt mormonok lakta vidéken. Ezért is ért mindenkit villámcsapásként a hír, hogy a két legidősebb Lafferty fivért gyanúsították meg a családba beházasodó 24 éves Brenda és 15 hónapos kislánya megölésével. „Isten akaratát végrehajtani nem bűn” – vallotta később a tettét szemernyi megbánás nélkül beismerő Ron és Dan. De vajon adhat Isten parancsot bárkinek a megölésére? Mi választja el a messiási meggyőződést a téveszméktől?
Az egész államot megrázó brutális kettős gyilkosságból kiindulva a szerző nemcsak a fundamentalista elvekre váltó testvérek radikalizálódásán, hanem az Egyesült Államok legsikeresebb egyházának legfontosabb állomásain is végig vezet többrétegű elbeszélésében, elgondolkodtató, nemritkán sokkoló részleteket tárva fel poligámiáról, gyerekbántalmazásról, megingathatatlan hitből fakadó kegyetlen erőszakról és történelemhamisításról.

„Az emberek kegyetlen vagy embertelen viselkedésre bírásának nincs hatékonyabb eszköze, mint a vallás.”

2. Mhairi McFarlane

 Mad ​About You – Megőrülök érted

Két idegen.
Egy sorsszerű véletlen.
Az csak a kezdet, hogy egymás agyára mennek…

Harriet Hatley menekül, mindent maga mögött akar hagyni.
A házasodást.
A pasija családját.
A múltját.

Úgy tűnik, megvan a tökéletes búvóhely: másodmagával beköltözhet egy álomszép házba. Azonban újdonsült lakótársa, Cal sem megy a szomszédba a menekülésért. És ő is titkokat rejteget.

Képesek lesznek ezek ketten vállalni az őrült kockázatot, szembenézni a múlttal és okot találni rá, hogy miért maradjanak ott, ahol vannak?

 

 

3. Sarah Turner

 Stepping ​Up – Beth felnő


Eddig senkinek nem kellett gondját viselnie.
Ezentúl másképp lesz.

Beth soha semmit nem csinált huzamosabb ideig. Össze se tudná számolni, hány munkahelyen mondott fel, hány pasival szakított, és még mindig a régi gyerekszobájában alszik. Nem mintha ne próbált volna felnőni, de eddig egyetlen kötelességét sikerült csak menetrendszerűen teljesíteni: péntek este mindig ott ül a kocsmában.

Aztán egy reggelen tótágast áll a világa – egy kimondhatatlan tragédia nyomán ott találja magát a tinédzser unokahúga és a bölcsödés unokaöccse mellett. Beth lesz a gyámjuk, és ezzel kezdetét veszi valami, ami a lány számára egészen ismeretlen: plüsselefántok és lefekvés előtti mesék. Még soha nem vállalt felelősséget senkiért – nem kell hozzá sok, hogy úgy érezze, ezt az egészet nem neki találták ki.

Mi van, ha egyszerűen alkalmatlan? Beth megmagakcsolja magát. Most az egyszer nem adja fel. Ideje helyt állni.

4. Joya Goffney

 Egy ​„jó kislány” vallomásai


Fedezd fel a szerelmet, amely elfogad olyannak, amilyen vagy!

A tiszteletes lánya, a tizenhét éves Monique, utálja a vallása által rárótt, lehetetlen szabályokat. Mindenki elvárja tőle, hogy megőrizze magát a házasságkötésig, ezért senkihez sem tud segítségért fordulni, amikor kiderül, hogy fizikailag képtelen a szexre.
Kétévnyi hiábavaló próbálkozás után Dom, a barátja szakít vele. De Monique elhatározza, hogy nem hagyja annyiban a dolgot: visszaszerzi a szerelmét, és mindent megtesz azért, hogy rendbe jöjjön. Ezért összeáll Reggie-vel, a félreértett rosszfiúval, és a kifogástalan viselkedésű, hitbuzgó Sashával – aki meglepően sokat tud az állapotáról –, hogy együtt titokban megtalálják a megoldást.
Monique szép lassan felfedezi, mennyit ér az igazi barátság, és milyen csodálatos az elfogadó szerelem, amelyben önmaga lehet.

 

 

5. Elena Armas

 Hosszú ​játszma (Hosszú játszma 1.)

„Armas ​pontosan tudja, mivel lehet megdobogtatni a romantika rajongóinak szívét.” – Tessa Bailey
New York Times Bestsellerszerző
Adalyn Reyes mindent megtesz, hogy tökéletesen végezze a munkáját a Miami Flames focicsapat irodájában, de homokszem kerül a gépezetbe: felvétel készül arról, hogy összeveszik a csapat címerállatával, ami virálisan terjedni kezd. A tulajdonos – aki történetesen Adalyn apja – nem rúgja ki, hanem elküldi az isten háta mögé, Észak-Karolinába, ahol azt a feladatot kapja, hogy hozza vissza a küszködő helyi focicsapat, a Green Warriors reményeit, és ezzel bizonyítsa rátermettségét. Adalyn nagy tervei romokba dőlnek, amikor látja, hogy a csapat játékosai tütüt viselnek (nem praktikus), kecskét tartanak házikedvenc gyanánt (pfúj, undi!), és egyáltalán: a csapat játékosai kilencévesek.
Tovább nehezíti a helyzetet, hogy a városban tartózkodik Cameron Caldani, vagyis Cam, a csodakapus, aki maga a kétlábonjáró rejtelem. Ő volna a tökéletes jelölt arra, hogy segítsen, de egy szerencsétlen malőr után, amelyben érintett egy kakas, Cam lába és Adalyn kocsijának lökhárítója, a férfi minden erejét latba veti, hogy elűzze Adalynt a városból. De Adalyn nem hátrálhat meg, muszáj felhoznia a szedett-vedett csapatot – számára ez az út vezet a dicsőséghez. Márpedig ez hosszú játszmának ígérkezik. Akár segít neki Cam, akár nem.
„Olyan, mint az álom! A sportos romantika igazi alapanyaga.” – Sarah Adams
„Elbűvölő és érzéki romantikus komédia Ted Lasso-rajongóknak.” – BookBub
„A Hosszú játszma színtiszta szórakozás. Olyan forró a levegője, hogy szinte lángra lobbannak a lapok, és megolvad az olvasó szíve. Ennél izgalmasabb sportrománcról nem is álmodhattam volna!” – Sarah Adams, a Gyakorlat teszi a mestert írója, New York Times bestsellerszerző
„A Hosszú játszma egyszerűen pazar és elragadóan szexi – le sem bírtam tenni! Elena Armas romantikus története olyan, mint egy szimfónia, és a végére az volt az egyetlen vágyam, hogy elnyerjem Cameron szívét.” – Lana Ferguson, a Nanny című könyv szerzője
„Elena Armas a lélegzetelállító, törékeny és szíveket rabul ejtő románc nagymestere. Minden oldal egyre jobban felcsigázott, a Hosszú játszma olyan, mint egy szerelmes levél, mely arra sarkall, hogy jobb emberré akarjunk válni. Nem bírtam betelni Cameronnal és Adalynnel, és azzal, ahogy a legjobbat hozták ki egymásból. A feszültség pedig? Perzselően érzéki.” – B.K. Borison, a Lovelight Farms szerzője

 6. Diana Hunt

 Prédák ​háza

Te ​képes lennél megölni a legjobb barátodat?

Képzeld el, hogy az új diáktársad egy gyilkos a világ egyik vezető felsőoktatási akadémiáján, ahova csak a legkiváltságosabbak kerülhetnek be. A Carnivora Akadémia előkészítője látszólag egy elit iskola, de hamar kiderül, a falai között évek óta szunnyadó, szörnyű titkok rejtőznek.
Egy nap érkezik egy rejtélyes üzenet, melyben sötét játékra invitálnak. Felelsz vagy mersz?
Habár mindenki megveti és kerüli a kitaszított diákot, a sors fintora, hogy neked szükséged lesz a segítségére. A játék és a nyomozás alatt közel kerülsz a gyilkoshoz, és ráébredsz, hogy talán mégsem ő a tettes.
Vajon mi történhetett öt évvel ezelőtt az akadémia falai között? A múlt árnyai kísértenek, és hirtelen mindenki gyanússá válik. De vajon tényleg bízhatsz valakiben, aki a megtévesztés és az érzelmek manipulálásának mestere?
Egy múltban elkövetett gyilkosság.
Egy titkos társaság.
Rejtélyek.
És elfojtott vágyak, melyek akár a vesztedet is okozhatják.
A játék nem engedi, hogy kiszállj, és amikor kiderül az igazság, megsemmisítő pusztítást mér majd rád.

 7. Hannah Nicole Maehrer

 A ​Gonosz Asszisztense (A Gonosz Asszisztense 1.)

ASSZISZTENS ​KERESTETIK: Hírhedt, magas rangú gonosztevő hűséges, megfontolt munkaerőt keres meghatározatlan irodai feladatokra, illetve az alkalmazottak támogatására zűrzavar, megfélemlítés és egyéb Általános Sötét Teendők elvégzésében. A diszkréció elengedhetetlen. Kiváló juttatások.

Evie Sage-nek el kell tartania gyengélkedő családját, ezért elengedhetetlen, hogy munkát találjon. Amikor a balsors összehozza Rennedawn leghírhedtebb gonosztevőjével, aki ráadásul állást is kínál neki, azonnal elfogadja. Persze egyetlen munka sem tökéletes, de nehezíti a helyzetet, ha az ember egy hangyányit belezúg a félelmetes, temperamentumos és tagadhatatlanul dögös főnökébe. Ne találd ennyire vonzónak a gonoszságot, Evie!

Amikor már kezdene hozzászokni a mennyezetről lelógó, levágott fejekhez és a talpa alá keveredő kóbor szemgolyók nyálkás cuppanásához, Evie gyanút fog, hogy a főhadiszállásukon egy hatalmas patkány bujkál… és nem csak a szó szerinti fajta. Mert Rennedawn királyságában burjánzik a rothadás, és úgy tűnik, hogy valaki képes még a nagybetűs Gonoszt is célba venni, hogy kiiktassa aljas birodalmával együtt.

Így hát Evie-nek már nemcsak főnöke iránti nyálcsorgatását kell visszafognia, hanem azt is ki kell derítenie, ki szabotálja a működésüket… valamint gondoskodni róla, hogy az illető garantáltan megfizessen érte.

Elvégre jó állást nehéz találni.

 8. Zubor Rozi

 A ​kulcs

„Szia, Szivi, mikor menjek hozzád legközelebb? Csók, Zsolt”
Beáta nem hisz a szemének, amikor a pár nappal korábban váratlanul elhunyt édesanyja,
Szilvia telefonjában ilyen és ehhez hasonló üzeneteket talál. Ezenfelül Szilvi táskája egy
különös kulcsot rejt, amelyen szintén az ismeretlen férfi neve köszön vissza.

„Ha megtalálod ezt a kulcsot, mielőbb add oda Kalosa Zsoltnak.” – olvasható a kulcstartón.
A család élete fenekestül felfordul, miközben a nyomozás során egyre több mindenre derül
fény az anyuka boldognak vélt életével kapcsolatban. Ez pedig nagy változásokat indít el a lányban, akinek életútja kísértetiesen hasonlít anyjáéra.

Tényleg ő sem vágyik másra az anyaságon kívül? És vajon miért vezet titokban naplót az éj
leple alatt?

Zubor Rozi háromgyermekes IgenAnya, újságíró, podcaster, a Micsoda történetek
könyvsorozat társszerzője. Megható és elgondolkodtató első regénye egy érzelmi utazásra invitál önmagunkba.

 9. Adèle Dan

 Angyali ​fogság (Démoni ketrec 2.)

Hogyan választhatnád a fényt, ha a sötétség az otthonod?

„A démonokkal kellett volna maradnom…”

Lotte az angyalokat választotta.
Ez a világ azonban korántsem befogadó egy olyan lánnyal szemben, aki már eladta a lelkét az ördögnek.

Miközben Lotte kétségbeesetten igyekszik otthonra lelni Lavian és a többi angyal oldalán, a Démonkirály a sötétből kísérti őt.

A múltjában rejtőzködő titkok és hazugságok miatt már képtelen átlátni, ki mond igazat, és ki hazudik. Hamar rá kell döbbennie, hogy minden választásnak súlyos ára van. Ahogy a sötétség közelít, egyre világosabbá válik számára, hogy bár kiszabadult egy ketrecből, egyenesen egy másikba csöppent.

Lehet-e jól választani, ha a szörnyek gyönyörű álarcok mögé bújnak?

10. N. Simon Barbara

 A ​skorpió szíve

Gabriel ​Hell, az amerikai bérgyilkos feladatot kapott. Meg kell ölnie apja egyik emberét – aki elárulta a családot. A megbízást gyorsan és pontosan teljesíti, mint mindig.
Ám áldozata nincs egyedül a lakásban. A tízéves kislánya végignézi a gyilkosságot, és Gabriel csak a férfi holtteste felett állva veszi észre. Képtelen ott hagyni, egyedül. A cselédeire bízza a kislány nevelését, iskolába küldi, távol tartja sötét üzelmeitől.

Autumn retteg a férfitól, akinek hatalmas skorpiótetoválás díszíti a nyakát. Magában így nevezi. Skorpió. Gyűlöli a férfit. A férfit, aki szereti, aki védelmezi. Bosszút esküszik apja halála miatt, vár és tanul. Tizenhét éves, amikor végre megcsillan előtte a remény: Gabrielt az apja külföldre küldi. Autumn ott marad a kegyetlen maffiafőnökkel.
Az egyetlen esélye a túlélésre, ha csatlakozik hozzájuk, és megismeri azt a világot, amitől Gabriel egész gyerekkorában távol tartotta.
Ha bérgyilkossá válik ő maga is.
Vajon ezen az úton kell továbbmennie?

Mikor évekkel később Skorpió visszatér, már nem ismeri fel azt a lányt, akit hátrahagyott. Új ellenséggel kell szembenéznie, és egyikük sincs felkészülve a harcra.
Mi történik egy kedves, csupaszív kislánnyal egy kíméletlen gyilkos világában?
Vajon egy bérgyilkost meghat az ártatlanság?
Lemosható a lélekről a vér, amit az évek alatt kioltott?

N. Simon Barbara ezúttal egy igazi, sötét maffiarománccal lepi meg olvasóit, melyből ezúttal sem hiányzik az érzelem és az erotika. Olvasása kizárólag tizennyolc éven felülieknek ajánlott.

 

Ti melyik könyvet olvasnátok el legszívesebben a 10 közül, ha még nem olvastátok?