2024. május 18., szombat

Könyvek, amik felkeltették a figyelmem XXV.

Összegyűjtöttem újabb 10 regényt, amely felkeltette a figyelmemet.

Lehet, hogy az általam kiválasztott regényeket már olvastátok és nagyon tetszett nektek, viszont az is lehet, még nem és kedvet kaptok hozzájuk, mert nektek is úgy felkelti az érdeklődéseteket, mint amennyire az enyémet. 

A listán már megjelent könyvek találhatók.

 

1. Jon Krakauer 

Isten ​nevében

„Megtagadom ​az Egyesült Államokat; Istennek engedelmeskedem.”

John Taylor, az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházának prófétája, látnok és kinyilatkoztató
A nyolcgyerekes Lafferty családot mindenki szorgalmas, feddhetetlen életű famíliaként ismerte Utah megyében; az apa és idősebb fiai odaadó vallásos rajongása csodálat tárgya volt a túlnyomórészt mormonok lakta vidéken. Ezért is ért mindenkit villámcsapásként a hír, hogy a két legidősebb Lafferty fivért gyanúsították meg a családba beházasodó 24 éves Brenda és 15 hónapos kislánya megölésével. „Isten akaratát végrehajtani nem bűn” – vallotta később a tettét szemernyi megbánás nélkül beismerő Ron és Dan. De vajon adhat Isten parancsot bárkinek a megölésére? Mi választja el a messiási meggyőződést a téveszméktől?
Az egész államot megrázó brutális kettős gyilkosságból kiindulva a szerző nemcsak a fundamentalista elvekre váltó testvérek radikalizálódásán, hanem az Egyesült Államok legsikeresebb egyházának legfontosabb állomásain is végig vezet többrétegű elbeszélésében, elgondolkodtató, nemritkán sokkoló részleteket tárva fel poligámiáról, gyerekbántalmazásról, megingathatatlan hitből fakadó kegyetlen erőszakról és történelemhamisításról.

„Az emberek kegyetlen vagy embertelen viselkedésre bírásának nincs hatékonyabb eszköze, mint a vallás.”

2. Mhairi McFarlane

 Mad ​About You – Megőrülök érted

Két idegen.
Egy sorsszerű véletlen.
Az csak a kezdet, hogy egymás agyára mennek…

Harriet Hatley menekül, mindent maga mögött akar hagyni.
A házasodást.
A pasija családját.
A múltját.

Úgy tűnik, megvan a tökéletes búvóhely: másodmagával beköltözhet egy álomszép házba. Azonban újdonsült lakótársa, Cal sem megy a szomszédba a menekülésért. És ő is titkokat rejteget.

Képesek lesznek ezek ketten vállalni az őrült kockázatot, szembenézni a múlttal és okot találni rá, hogy miért maradjanak ott, ahol vannak?

 

 

3. Sarah Turner

 Stepping ​Up – Beth felnő


Eddig senkinek nem kellett gondját viselnie.
Ezentúl másképp lesz.

Beth soha semmit nem csinált huzamosabb ideig. Össze se tudná számolni, hány munkahelyen mondott fel, hány pasival szakított, és még mindig a régi gyerekszobájában alszik. Nem mintha ne próbált volna felnőni, de eddig egyetlen kötelességét sikerült csak menetrendszerűen teljesíteni: péntek este mindig ott ül a kocsmában.

Aztán egy reggelen tótágast áll a világa – egy kimondhatatlan tragédia nyomán ott találja magát a tinédzser unokahúga és a bölcsödés unokaöccse mellett. Beth lesz a gyámjuk, és ezzel kezdetét veszi valami, ami a lány számára egészen ismeretlen: plüsselefántok és lefekvés előtti mesék. Még soha nem vállalt felelősséget senkiért – nem kell hozzá sok, hogy úgy érezze, ezt az egészet nem neki találták ki.

Mi van, ha egyszerűen alkalmatlan? Beth megmagakcsolja magát. Most az egyszer nem adja fel. Ideje helyt állni.

4. Joya Goffney

 Egy ​„jó kislány” vallomásai


Fedezd fel a szerelmet, amely elfogad olyannak, amilyen vagy!

A tiszteletes lánya, a tizenhét éves Monique, utálja a vallása által rárótt, lehetetlen szabályokat. Mindenki elvárja tőle, hogy megőrizze magát a házasságkötésig, ezért senkihez sem tud segítségért fordulni, amikor kiderül, hogy fizikailag képtelen a szexre.
Kétévnyi hiábavaló próbálkozás után Dom, a barátja szakít vele. De Monique elhatározza, hogy nem hagyja annyiban a dolgot: visszaszerzi a szerelmét, és mindent megtesz azért, hogy rendbe jöjjön. Ezért összeáll Reggie-vel, a félreértett rosszfiúval, és a kifogástalan viselkedésű, hitbuzgó Sashával – aki meglepően sokat tud az állapotáról –, hogy együtt titokban megtalálják a megoldást.
Monique szép lassan felfedezi, mennyit ér az igazi barátság, és milyen csodálatos az elfogadó szerelem, amelyben önmaga lehet.

 

 

5. Elena Armas

 Hosszú ​játszma (Hosszú játszma 1.)

„Armas ​pontosan tudja, mivel lehet megdobogtatni a romantika rajongóinak szívét.” – Tessa Bailey
New York Times Bestsellerszerző
Adalyn Reyes mindent megtesz, hogy tökéletesen végezze a munkáját a Miami Flames focicsapat irodájában, de homokszem kerül a gépezetbe: felvétel készül arról, hogy összeveszik a csapat címerállatával, ami virálisan terjedni kezd. A tulajdonos – aki történetesen Adalyn apja – nem rúgja ki, hanem elküldi az isten háta mögé, Észak-Karolinába, ahol azt a feladatot kapja, hogy hozza vissza a küszködő helyi focicsapat, a Green Warriors reményeit, és ezzel bizonyítsa rátermettségét. Adalyn nagy tervei romokba dőlnek, amikor látja, hogy a csapat játékosai tütüt viselnek (nem praktikus), kecskét tartanak házikedvenc gyanánt (pfúj, undi!), és egyáltalán: a csapat játékosai kilencévesek.
Tovább nehezíti a helyzetet, hogy a városban tartózkodik Cameron Caldani, vagyis Cam, a csodakapus, aki maga a kétlábonjáró rejtelem. Ő volna a tökéletes jelölt arra, hogy segítsen, de egy szerencsétlen malőr után, amelyben érintett egy kakas, Cam lába és Adalyn kocsijának lökhárítója, a férfi minden erejét latba veti, hogy elűzze Adalynt a városból. De Adalyn nem hátrálhat meg, muszáj felhoznia a szedett-vedett csapatot – számára ez az út vezet a dicsőséghez. Márpedig ez hosszú játszmának ígérkezik. Akár segít neki Cam, akár nem.
„Olyan, mint az álom! A sportos romantika igazi alapanyaga.” – Sarah Adams
„Elbűvölő és érzéki romantikus komédia Ted Lasso-rajongóknak.” – BookBub
„A Hosszú játszma színtiszta szórakozás. Olyan forró a levegője, hogy szinte lángra lobbannak a lapok, és megolvad az olvasó szíve. Ennél izgalmasabb sportrománcról nem is álmodhattam volna!” – Sarah Adams, a Gyakorlat teszi a mestert írója, New York Times bestsellerszerző
„A Hosszú játszma egyszerűen pazar és elragadóan szexi – le sem bírtam tenni! Elena Armas romantikus története olyan, mint egy szimfónia, és a végére az volt az egyetlen vágyam, hogy elnyerjem Cameron szívét.” – Lana Ferguson, a Nanny című könyv szerzője
„Elena Armas a lélegzetelállító, törékeny és szíveket rabul ejtő románc nagymestere. Minden oldal egyre jobban felcsigázott, a Hosszú játszma olyan, mint egy szerelmes levél, mely arra sarkall, hogy jobb emberré akarjunk válni. Nem bírtam betelni Cameronnal és Adalynnel, és azzal, ahogy a legjobbat hozták ki egymásból. A feszültség pedig? Perzselően érzéki.” – B.K. Borison, a Lovelight Farms szerzője

 6. Diana Hunt

 Prédák ​háza

Te ​képes lennél megölni a legjobb barátodat?

Képzeld el, hogy az új diáktársad egy gyilkos a világ egyik vezető felsőoktatási akadémiáján, ahova csak a legkiváltságosabbak kerülhetnek be. A Carnivora Akadémia előkészítője látszólag egy elit iskola, de hamar kiderül, a falai között évek óta szunnyadó, szörnyű titkok rejtőznek.
Egy nap érkezik egy rejtélyes üzenet, melyben sötét játékra invitálnak. Felelsz vagy mersz?
Habár mindenki megveti és kerüli a kitaszított diákot, a sors fintora, hogy neked szükséged lesz a segítségére. A játék és a nyomozás alatt közel kerülsz a gyilkoshoz, és ráébredsz, hogy talán mégsem ő a tettes.
Vajon mi történhetett öt évvel ezelőtt az akadémia falai között? A múlt árnyai kísértenek, és hirtelen mindenki gyanússá válik. De vajon tényleg bízhatsz valakiben, aki a megtévesztés és az érzelmek manipulálásának mestere?
Egy múltban elkövetett gyilkosság.
Egy titkos társaság.
Rejtélyek.
És elfojtott vágyak, melyek akár a vesztedet is okozhatják.
A játék nem engedi, hogy kiszállj, és amikor kiderül az igazság, megsemmisítő pusztítást mér majd rád.

 7. Hannah Nicole Maehrer

 A ​Gonosz Asszisztense (A Gonosz Asszisztense 1.)

ASSZISZTENS ​KERESTETIK: Hírhedt, magas rangú gonosztevő hűséges, megfontolt munkaerőt keres meghatározatlan irodai feladatokra, illetve az alkalmazottak támogatására zűrzavar, megfélemlítés és egyéb Általános Sötét Teendők elvégzésében. A diszkréció elengedhetetlen. Kiváló juttatások.

Evie Sage-nek el kell tartania gyengélkedő családját, ezért elengedhetetlen, hogy munkát találjon. Amikor a balsors összehozza Rennedawn leghírhedtebb gonosztevőjével, aki ráadásul állást is kínál neki, azonnal elfogadja. Persze egyetlen munka sem tökéletes, de nehezíti a helyzetet, ha az ember egy hangyányit belezúg a félelmetes, temperamentumos és tagadhatatlanul dögös főnökébe. Ne találd ennyire vonzónak a gonoszságot, Evie!

Amikor már kezdene hozzászokni a mennyezetről lelógó, levágott fejekhez és a talpa alá keveredő kóbor szemgolyók nyálkás cuppanásához, Evie gyanút fog, hogy a főhadiszállásukon egy hatalmas patkány bujkál… és nem csak a szó szerinti fajta. Mert Rennedawn királyságában burjánzik a rothadás, és úgy tűnik, hogy valaki képes még a nagybetűs Gonoszt is célba venni, hogy kiiktassa aljas birodalmával együtt.

Így hát Evie-nek már nemcsak főnöke iránti nyálcsorgatását kell visszafognia, hanem azt is ki kell derítenie, ki szabotálja a működésüket… valamint gondoskodni róla, hogy az illető garantáltan megfizessen érte.

Elvégre jó állást nehéz találni.

 8. Zubor Rozi

 A ​kulcs

„Szia, Szivi, mikor menjek hozzád legközelebb? Csók, Zsolt”
Beáta nem hisz a szemének, amikor a pár nappal korábban váratlanul elhunyt édesanyja,
Szilvia telefonjában ilyen és ehhez hasonló üzeneteket talál. Ezenfelül Szilvi táskája egy
különös kulcsot rejt, amelyen szintén az ismeretlen férfi neve köszön vissza.

„Ha megtalálod ezt a kulcsot, mielőbb add oda Kalosa Zsoltnak.” – olvasható a kulcstartón.
A család élete fenekestül felfordul, miközben a nyomozás során egyre több mindenre derül
fény az anyuka boldognak vélt életével kapcsolatban. Ez pedig nagy változásokat indít el a lányban, akinek életútja kísértetiesen hasonlít anyjáéra.

Tényleg ő sem vágyik másra az anyaságon kívül? És vajon miért vezet titokban naplót az éj
leple alatt?

Zubor Rozi háromgyermekes IgenAnya, újságíró, podcaster, a Micsoda történetek
könyvsorozat társszerzője. Megható és elgondolkodtató első regénye egy érzelmi utazásra invitál önmagunkba.

 9. Adèle Dan

 Angyali ​fogság (Démoni ketrec 2.)

Hogyan választhatnád a fényt, ha a sötétség az otthonod?

„A démonokkal kellett volna maradnom…”

Lotte az angyalokat választotta.
Ez a világ azonban korántsem befogadó egy olyan lánnyal szemben, aki már eladta a lelkét az ördögnek.

Miközben Lotte kétségbeesetten igyekszik otthonra lelni Lavian és a többi angyal oldalán, a Démonkirály a sötétből kísérti őt.

A múltjában rejtőzködő titkok és hazugságok miatt már képtelen átlátni, ki mond igazat, és ki hazudik. Hamar rá kell döbbennie, hogy minden választásnak súlyos ára van. Ahogy a sötétség közelít, egyre világosabbá válik számára, hogy bár kiszabadult egy ketrecből, egyenesen egy másikba csöppent.

Lehet-e jól választani, ha a szörnyek gyönyörű álarcok mögé bújnak?

10. N. Simon Barbara

 A ​skorpió szíve

Gabriel ​Hell, az amerikai bérgyilkos feladatot kapott. Meg kell ölnie apja egyik emberét – aki elárulta a családot. A megbízást gyorsan és pontosan teljesíti, mint mindig.
Ám áldozata nincs egyedül a lakásban. A tízéves kislánya végignézi a gyilkosságot, és Gabriel csak a férfi holtteste felett állva veszi észre. Képtelen ott hagyni, egyedül. A cselédeire bízza a kislány nevelését, iskolába küldi, távol tartja sötét üzelmeitől.

Autumn retteg a férfitól, akinek hatalmas skorpiótetoválás díszíti a nyakát. Magában így nevezi. Skorpió. Gyűlöli a férfit. A férfit, aki szereti, aki védelmezi. Bosszút esküszik apja halála miatt, vár és tanul. Tizenhét éves, amikor végre megcsillan előtte a remény: Gabrielt az apja külföldre küldi. Autumn ott marad a kegyetlen maffiafőnökkel.
Az egyetlen esélye a túlélésre, ha csatlakozik hozzájuk, és megismeri azt a világot, amitől Gabriel egész gyerekkorában távol tartotta.
Ha bérgyilkossá válik ő maga is.
Vajon ezen az úton kell továbbmennie?

Mikor évekkel később Skorpió visszatér, már nem ismeri fel azt a lányt, akit hátrahagyott. Új ellenséggel kell szembenéznie, és egyikük sincs felkészülve a harcra.
Mi történik egy kedves, csupaszív kislánnyal egy kíméletlen gyilkos világában?
Vajon egy bérgyilkost meghat az ártatlanság?
Lemosható a lélekről a vér, amit az évek alatt kioltott?

N. Simon Barbara ezúttal egy igazi, sötét maffiarománccal lepi meg olvasóit, melyből ezúttal sem hiányzik az érzelem és az erotika. Olvasása kizárólag tizennyolc éven felülieknek ajánlott.

 

Ti melyik könyvet olvasnátok el legszívesebben a 10 közül, ha még nem olvastátok? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.