2024. január 19., péntek

2024 első rendelése ~ január

Tavaly megfogadtam, hogy ha tehetem, akkor havonta egyszer biztos rendelek pár olyan krimi vagy romantikus regényt, amely megtetszik nekem. Januárban ezekre a nagyszerű könyvekre esett a választásom. 


1. Lucinda Riley

 Bűntény ​az internátusban

Egy norfolki magániskolában Charlie Cavendish végzős diák váratlan halála borzolja a kedélyeket: a gimnázium igazgatója pedig mindent megtesz, hogy véletlen balesetnek állítsa be az eseményeket. A helyszínre érkezik Jazz Hunter, a környéken új életet kezdő nyomozónő. Bár feltett szándéka, hogy otthagyja a rendőri pályát, egykori főnöke kérésére mégis elvállalja az ügyet. Ahogy társával, Alistair Miles őrmesterrel egyre mélyebbre ásnak a bentlakásos iskola ügyeiben, Charlie személyiségét megismerve rá kell jönniük, hogy a kisebb diákokat bántalmazó, arrogáns fiú halálát sokan kívánhatták.
Az események újabb, váratlan fordulatot vesznek, és lassan fény derül az iskola történetének sötét titkára is. Jazz eddigi pályafutásának legizgalmasabb nyomozásában találja magát, miközben szembe kell néznie a saját múltjából visszatérő árnyakkal is…

A hét nővér-sorozat sikerszerzője ezúttal a klasszikus krimi területére vezeti az olvasóit.

2.  R. F. Kuang

 Sárga

Két ​írónő, June Hayward és Athena Liu sorsa két sikertörténet lehetett volna: ugyanakkor jártak a Yale-re, és ugyanabban az évben jelent meg mindkettejük első könyve. De míg Athena sikere műfajokon át ívelt, addig June műve az utánnyomásig sem jutott el. June utólag úgy véli, hogy manapság senkit nem érdekelnek a hétköznapi, fehér lányokról szóló történetek.

Amikor June szemtanúja lesz Athena furcsa balesetben bekövetkezett halálának, ösztönösen cselekszik: ellopja barátnője frissen befejezett és nagy titokban tartott kéziratát, egy merész, kísérletező stílusban megírt regényt kínai munkások elfeledett történeteiről, akik az első világháborúban a britek és franciák oldalán szolgáltak.

Mert hát mi rossz történhet, ha June átszerkeszti Athena regényét, és saját alkotásaként küldi el az ügynökének? Mi rossz történhet, ha hagyja, hogy kiadója újrapozicionálja az írói pályáját a Juniper Song álnévvel és olyan szerzői fotókkal, amelyekbe akár még bele is láthatóak nem létező ázsiai gyökerei? Hát nem érdemli meg ez a történet, hogy elmeséljék, bárki is legyen a mesélője? June legalábbis így gondolja, és a New York Times bestsellerlistája, valamint az ezzel járó anyagi siker hamarosan alá is támasztja ebben.

A lopott státusz azonban hamar veszélybe kerül. És miközben June a titkait védelmezi, felfedezi, hogy meddig hajlandó elmenni mindazért, amiért állítólag vért verejtékezve megdolgozott.

A számtalan irodalmi díjjal kitüntetett R. F. Kuang legújabb regénye időszerű és tűéles képet nyújt a modern könyvkiadás kellemetlen oldaláról. A Sárga a megjelenését követően egyből a sikerlistákon nyitott, és komoly párbeszédeket generált, ismételten jelezve, hogy szerzője a kortárs irodalom egyik legerősebb hangja.

3.  Csabai Márk

 Közelebb, ​mint gondolnád

Mindenkinek ​van titka, mindenki rejteget valamit a múltjából.

Zsugovzsky Brúnó író a korábban az országot megrázó tragikus eseménysorozatból merít ihletet új könyvéhez. Akkoriban több fiatal nő is nyomtalanul eltűnt. Az esetek olyan váratlanul fejeződtek be, ahogyan kezdődtek. Amíg a megrázó témájú új regényét írja, a saját múltját is szeretné felderíteni.

Az utolsó eltűnt nő testvére, Alexandra évekkel a családi tragédia után próbál teljes életet élni és támogatni az édesanyját, aki teljesen összetört idősebbik lánya eltűnésétől. A gyászt a boldogság váltja a lány életében, miután megismerkedik Brúnóval, ekkor még nem is sejtve, hogy nemcsak férfi szívéhez kerül veszélyesen közel, hanem az eltűntek megválaszolatlan rejtélyéhez is. Minél többet kutat és kérdez, annál nagyobb a gyanúja, hogy újdonsült párjának köze lehet a nők és ezzel nővére eltűnéséhez is.

Titkok lepleződnek le, álarcok törnek szét, és a románc egy hajszává alakul, ahol a szerelem elől kell menekülni az életben maradásért. A kérdés csupán az, ki menekül valójában?

Csabai Márk, a gyorsan kultuszkönyvekké vált Határtalanok és a Nem mondhatsz nemet szerzője egy izgalmas thrillerrel tér vissza az olvasókhoz. A tőle megszokott stílus marad, azonban a téma vérfagyasztóbb, mint valaha.

 4. K. M. Holmes

 Izlandi ​vakrandi

"Garantált, ​hogy az írónő könyveit olvasva unatkozni nem fogunk.” – Egy anonim könyvfüggő olvasmányai

Apró csodák kavalkádja

Nia barátnői társaságában és Izland lélegzetelállító, zord tájai csendjében lel újra önmagára. Ezzel végleg sikerül lezárnia a Magyarországon hagyott múltját. A fekete homok, a vízesések, a gleccserlagúnák látványa éppannyira rabul ejtik a szívét, mint egy helybéli férfival való első találkozása.

Tristan jóképű, sikeres zenész. Fanyar humorával és túlzott magabiztosságával valótlanul tökéletesnek tűnik, ezért Nia kételkedni kezd a véletlen erejében. Barátnői ugyanis hetek óta hitegetik, hogy összehoznak neki egy vakrandit.

A szívtiprót teljesen letaglózza, amikor Nia egyszerűen faképnél hagyja őt. Azonban úgy rendezi, hogy a híres Crystal Cave jégbarlang látogatásakor újra találkozzanak. És ott, a türkizszínű hegy belsejében, a vastag jégpáncél alatt mégis felizzik köztük a levegő. A közös felfedezés során nemcsak a természet szépségei hatnak az érzékeikre, hanem egy szenvedélyes kaland is kezdetét veszi…

Vajon a ki nem mondott gondolatok és az elharapott szavak mögött ott rejlik a szerelem?

A rendkívül sikeres Tiéd a főszerep-sorozat szerzője, K. M. Holmes regénye úgy rabolja el a szívünket, mint Niáét az izlandi táj szépsége és Tristan lenyűgöző mosolya.

 5. Jud Meyrin

 A ​kastély réme (Felföldi rejtélyek 3.)

Egy gyönyörű kastély, ami titkokat, szenvedélyt és halált rejt

Francesca Blair krimiíró, akit letaglózott egy személyes tragédia. Képtelen visszatalálni a korábbi életébe, képtelen írni, pedig mindig is így birkózott meg a körülötte történtekkel: belefoglalta egy regénybe.
Amikor a tudomására jut, hogy a gróf halott húgának szellemét látták a közeli Glamisi kastélyban, úgy érzi, ez az a sztori, amivel kilábalhatna az írói válságból. Csak ki kell derítenie, mi lapul a kísértethistória mögött.
Mert kísértetek nincsenek.
Vagy talán mégis?
És vajon igaz, amit az emberek beszélnek, hogy a gróf húgát a saját férje ölte meg?
Francesca Glamisbe megy, ahol azonnal elbűvöli a megrendítő múltú, karizmatikus férfi. De Blake Lorimer tényleg ártatlan, vagy ő a kastély réme?

Szívszorító történet veszteségről, bűnről és a mindent elemésztő szerelemről

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.