2021. június 12., szombat

Illatgyertyák: Interjú Dottyával, a Világok Lángja gyertyák készítőjével

 Gyertek és ismerjétek meg Dottyát,
 a Világok Lángja gyertyák készítőjét

1. Kedves Dottya, mesélnél arról, hogyan született meg a Világok Lángja? Honnét jött az ötlete?

A könyves gyertyák készítésének ötlete 2018 elején jött. Régen én is a bookstagram közösség aktív tagja voltam és külföldi bloggereknél találkoztam először a könyves gyertya fogalmával. Iszonyúan tetszett az ötlet, hiszen két kedvenc dolgomat ötvözte, az olvasást és az illatgyertyákat. Magyarként ezeket beszerezni szinte lehetetlenség volt, minden külföldi készítőnél horribilis szállítási költségekkel szembesültem. Végül belevágtunk, mikor láttuk, hogy a magyar bookstagram közösség milyen lelkesen fogadta az ötletet.

 

2. Miért pont ezt a nevet választottad neki?

A név és a logó véglegesítése borzasztóan nehéz feladat volt, szinte hetekig ültünk rajta. Végül a Világok Lángjára esett a választás, ami úgy gondolom, hogy remekül tükrözi azt, hogy milyen típusú termékeket készítünk.

 



3. Csapatban vagy egyedül dolgozol?

A Világok Lángja csapatát jelenleg öten alkotjuk. Én Dottya vagyok, a “megálmodó” és nem sokkal ezelőttig a párommal Gergővel felesben végeztük a feladatokat. A csapatunk tavaly fokozatosan bővült a szüleimmel és a tesómmal, így mondhatni igazi kis családi vállalkozásról van most már szó. Mindenkinek megvannak a maga feladatai, imádjuk a közös munkát az új műhelyben.

4. Mennyi időbe telik elkészíteni egy gyertyát?

Mivel már szinte sosem készítünk csupán 1 darab gyertyát egy fajtából, így ezt elég nehéz megmondani. Általában 15-20 gyertyát öntünk egyszerre illatonként, ami minden munkafolyamattal számolva (kivéve a várakozás, amíg az öntési hőmérsékletre hűl a viasz) körülbelül 20-30 perc.

5. A nyitás óta nyomon követem az Instagram-oldalt. Az elején már érezted, hogy idővel ennyire népszerűvé és sikeressé válik minden termék?

Az induláskor még remélni sem mertem, hogy egyszer ott fog tartani a Világok Lángja, ahol most. Hatalmas öröm, hogy egyre többen találnak ránk és egyre több a visszatérő vásárlónk is. Rendkívül szerencsésnek érzem magam, hogy azzal foglalkozhatok, ami boldoggá tesz és hogy látom, hogy a rengeteg befektetett munka és idő végül mindig megtérül.

6. Előfordul, hogy ha egy gyertya egyik hónapban nagyon keresett lesz, azt a következőben is gyártásra kerül?

Természetesen, a népszerűbb témákból mindig igyekszünk a lehető legtöbb termékkel készülni. Kivezetni szinte csak akkor szoktunk termékeket, ha azok már nem igazán keresettek (vagy alapanyag beszerzési problémákba ütközünk).

7. Hány termék közül lehet választani a kínálatból? 

A variációkat is beleszámolva (tehát a gyertyák esetén a méretek, illatviaszok esetén a minták, teljes kiszerelések, stb) összesen már több mint 500 termékünkből lehet válogatni. Sajnos még sosem sikerült elérnünk, hogy mindenből legyen készleten egyszerre, de nagyon igyekszünk.

8.  Mi inspirál az egyes termékek elkészítésére?

Ez mindig az adott terméktől függ. Leginkább csak olyan fandomhoz készítünk terméket, amit mi magunk is ismerünk és szeretünk, mert biztos vagyok benne, hogy meglátszana a végeredményen, ha nem így lenne.

 

9. Az egyik megosztott videóban láttam, hogy több ötletedet is megpróbálták lemásolni. Hogy viszonyulsz az ilyen esetekhez és a konkurenciához?

Az a helyzet, hogy egyre nehezebben viselem az ilyen eseteket és egyre több ilyen fordul elő. A konkurenciával önmagával semmi probléma sem lenne, sőt egy egészséges dolog, a vásárlóknak mindenképpen előnyös, ha “verseny” van. Mindaddig igaz ez, amíg mindenki törekszik arra, hogy egyedi legyen a többiekhez képest, elvégre kézművesek vagyunk mindannyian.

Körülbelül másfél évvel ezelőtt indult ez a trend, amikor a logónk/nevünk másolását tartotta valaki jó ötletnek. Azóta sok mindent megéltünk már, a termékeinken, csomagoláson és a weboldalunkon szereplő szellemi tulajdonunk felhasználását, egy rosszabb esetben konkrét lemásolását, vagy a termékeink kinézetéből, kommunikációnk stílusából merített “inspirációkat”, amik sok esetben már túlmutatnak az egészséges inspirálódás határain.

Szerencsére a koppintást általában a vevők is látják (sokszor általuk értesülünk mi is a dologról), úgyhogy aki másolt termékekkel vagy tartalommal akar érvényesülni, az csak áltatja magát.

 

10. Hogyan lehet beszerezni őket? Mettől meddig lehet leadni a rendeléseket?

Néhány rövid időszaktól eltekintve (amikor karbantartást végzünk) a weboldalunk (vilagoklangja.hu) szinte mindig elérhető, bármikor szívesen fogadjuk a rendeléseket.

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.