2020. május 13., szerda

Véleményem Fényes Niki ,,Színtiszta üzlet" című könyvéről


Fényes Niki

Színtiszta ​üzlet


Irina Popolova, a moszkvai alvilág befolyásos emberének lánya. Családja által, jól kiismeri magát ebben a lélektelen közegben. Jól tudja, hogy itt csak a hatalom számít, az üzlet és a pénz. Amikor az apját a szeme láttára lövik le, s a hatalmuk meggyengül, kénytelen az életéért futni. Védelemért a város stricijét, Boris Kashnikovot keresi meg, elkeseredett alkut ajánl neki. Egy végzetes házasságot, melyben mindketten eltörölhetetlen vonzalommal szembesülnek egymás iránt. De mit várhat el Irina egy olyan férfitól, aki nem tudja mi az a család, mi az a szerelem? Aki csak zálogként tekint őrá, aki biztosítja számára a hatalmat.





Írta:  Fényes Niki
Kiadó:  Ágenda,



Fényes Niki nem volt számomra ismeretlen szerző. Nála már jól bevált téma a maffia és a bűnözés. A Feketén, fehéren című könyvében megismerhettük a Navarro család történetét, itt azonban egy teljesen más világba kapunk bepillantást. Ha kíváncsi vagy rá, légy te is a részese és merülj alá egy olyan világban, ahol az erőszak az úr.



Figyelem!
Cselekményleírást tartalmazhat!



Röviden a könyvről…
Irina Popolova helyzete nem valami rózsás. Apját brutálisan meggyilkolják, a testvére börtönbe kerül, nincs senki, akire számítson. Nőként semmit sem ér, semminek tekintik egy férfiak uralta világban, ezért őrült tervet eszel ki. Ekkor kerül a látókörébe Boris Kashnikov, az alvilág egyik fejese, akinek merész ötlettel áll elő. Mindkettőjüket egy cél vezérli, amiért bármire képesek. Ádáz küzdelem veszi kezdetét kettejük között, amely akár halállal is végződhet. Vajon sikerrel jár?

Első benyomásom…
Megjelenés előtt a szerző oldalán olvasható volt pár fejezet a cselekményből, így tudtam mire kell számítanom, illetve minél hamarabb el akartam olvasni az egész regényt. Tudtam, hogy Niki nem finomkodik, hanem kemény kézzel fog bánni velük, és el is vártam tőle. A csúnya beszéd elengedhetetlen, ha kemény pasikról írsz, akik olyan közegben mozognak, ahol az erőszak az úr. Számomra, legyilkolta volna az összehatást, ha enyelgéssel lett volna tele, és mindenki fennkölt stílusban társalgott volna a másikkal, olyan témákról, amiről nem csak a karaktereknek, de a szerzőnek sincs fogalma.
A Színtiszta üzlettel az elit orosz bűnőzök köreibe enged bepillantást, ahol már keményebb alkuk kötetnek, és emberek életeivel játszanak. Ebben a világban Irina nem lehet puhány, keménynek kell maradnia ahhoz, ha túl akarja élni. Ő tipikusan az a női főkarakter, aki nem a szoba sarkába megy sírni, arra várva, hogy valaki megmentse, hanem saját kezébe veszi a sorsát, megtalálva a legjobb megoldást, aki nem más, mint a fentebb említett Boris. Na, róla egy külön bejegyzést is megérne írni, mert nagyon betalált nálam. Nekem abszolút kedvencem lett, és ahogy ezek ketten egymáshoz viszonyultak, totálisan elnyerte a tetszésemet. Érezhető volt a kémia. Rájuk nem az igaz, hogy az ellentétek vonzzák egymást, hanem az, hogy lehet szerelem két olyan személy közt, akikben sokkal több a közös, mint hinnék. Mindkettő makacssága, ahogy a dolgokhoz álltak, még inkább lendített a történeten. A férfi védelmező ösztöne és a nő hajthatatlansága parázs vitákat eredményez, amelyek még jobban fűtik az elfojtott érzelmeket. Emellett az is tetszett, hogy Irina nem egy vékony, tökéletes nőként volt bemutatva, hanem egy enyhén túlsúlyos, határozott teremtésként, aki bárkivel szembe mert szállni. Amúgy az egyik kedvenc jelenetemnél pont ez a kis felesleges játszotta a legnagyobb szerepet. Annál nagyon hangosan felnevettem, és örültem, hogy a nehezen emészthető témába olykor könnyed humort is csempészett Niki.
Ha választanom kellene, hogy mi az, ami a legjobban tetszett az egészben, az az, hogy több szemszögből követhetjük végig az eseményeket. Így olyan dolgoknak is a szemtanúi lehetünk, amiről máskülönben lemaradnánk. Számomra Irina tesója is egy szerethető karakterré vált, és szívesen olvasnék róla még, ahogy másokról is. Bár nem hiszem, hogy erre valaha is lehetőségem nyílik a közeljövőben, tekintettel az új iránnyal, amin jelenleg dolgozik a szerző. Azért én reménykedem.

Ami nem tetszett…

Én kicsit jobban belemerültem volna a leszámolás pillanataiba, de megértem az írónő nézőpontját, mivel a túlságosan sok vér és erőszak eléggé erősen megviselte volna mind őt, mind az olvasókat. És biztos vagyok benne, hogy sokan lecsillagozták volna, ha átlépett volna egy határt. Sajnos, a valóságban sokkal véresebben zajlottak volna azok a pillanatok, amikbe talán jobb is, ha nem merült még inkább bele. 

Amiért ajánlom másoknak is…

Azok számára ajánlom, akik szeretik a kemény témákat boncolgató, erotikus-romantikus regényeket, és meg szeretnének ismerni egy teljesen más világot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.