2018. december 28., péntek

10+1 ok, amiért kevésbé szeretek beülni egy mozifilmre




Szerintem már veletek is előfordult, hogy egy fárasztó nap után lazításképpen megnéztetek volna egy jó mozifilmet. Bármennyire is tetszett az adott film, mégsem tudtátok maradéktalanul élvezni, mert a közönség, akikkel végig kellett ülni a vetítést, egész egyszerűen – nem finomkodom – elviselhetetlen volt. Jó, ezzel nem azt akarom reklámozni, hogy más se menjen moziba, csak leírom, hogy engem mik szoktak nagyon, de nagyon kihozni a sodromból. Én szeretek moziba járni, viszont múlt alkalommal nagyon eldurrant az agyam, és gondoltam, kiírom magamból, hátha akad olyan, aki hasonlóképpen járt.
Ebben a bejegyzésben összeszedtem 10+1 okot, amiért kevésbé szeretek beülni egy mozifilmre.



*--*--*--*--*



10. A szelfizők 

Nagyon sokan vannak úgy, hogy meg kell örökíteniük a nagy eseményt, miszerint kimozdultak közösen otthonról, és beültek megnézni valamit. Én ilyenkor eltakarom magam, mert engem zavar, ha ott virít a képem valaki más profilján. Ennél csak az idegesít jobban, amikor film nézése közben vakuval nyomnak szelfit.


9. Hangosan csámcsogó 

Többször is előfordult velem, illetve ismerősökkel, hogy ült mellettük egy illető, aki olyan hangosan csámcsogott, hogy inkább úgy gondolták, vasat rágcsál, mintsem pattogatott kukoricát.
 

8. A vécére futkosó

A késve érkezővel tettem volna ezt párba, mert körülbelül ugyanolyan kaliber a kettő, de a barátnőm szerint nem. Velük a legújabb Jennifer Lopez film kapcsán esett meg a rémeset, amikor egy férfi minden öt percben kiment pisilni. Természetesen ő is a sor végén ült, így át kellett magát verekedni mindenkin, hogy kijusson. 
 
7. A késve érkező

Jó, elnézhető, ha valaki pár perccel később tér be a terembe, mert hosszú sor volt a pattogatott kukoricásnál. Viszont az nagyon idegesítő, hogy már több perce megy a film, és valakinek akkor ugrik be, hogy be kéne menni. Ebben az a legrosszabb, amikor az illető pont a végén ül, és fel kell állnod, vagy összehúzni magad, hogy elférjen. Ez nem csak neked, de a feljebb ülők számára is zavaró, mert kitakarják a vásznat. 

6. A zacskóval zörgő

Engem ez annyira nem zavart, viszont a velem egy sorban ülőket annál inkább, amikor valaki tőlünk nem messze pont a legjobb résznél kezdett el zörögni a gumicukros zacskójával. Nem csak pár percig tartott a dolog, hanem folyamatosan.

5. A telefonozó
 
Lehet, ez csak engem zavar, de nagyon bosszantó tud lenni, amikor bent ülsz egy jó kis filmen, és valakinek megállás nélkül cseng a telefonja. A tulajdonos meg vagy fogadja a hívást, vagy nem. Az előbbi a legrosszabb opció, mert neked is végig kell hallgatni, amint valakivel cseverészik.


4. A bekiabáló

Az apáca című film megnézése után jöttem rá, hogy jobb lett volna otthon megnézni a barátaimmal. Egy csapatnyi, sulis fiatal ült be egy sorba, és állandóan bekiabáltak, ami teljesen zavart másokat is. Hiába pisszegtek nekik vagy szóltak rájuk, olykor nyomdafestéket nem tűrően ugyanúgy folytatták. Így ezzel sikerült is tönkre vágniuk az élményt.


3. A vihogó 

Van, amikor a teremben ülő emberek között akad egy vagy olykor több ember, akik akkor is nevetnek, amikor semmi vicces nem történik. Például akkor is fülsértő hangon nyerít, amikor meghal valaki a filmben. Én teljesen meg tudom érteni, hogy minden embernek más a vicces, de akkor legalább halkabban tegye.

2. Amikor a mögötted helyet foglaló személy folyton rugdossa a székedet 

Jó, előfordul, hogy egy magasabb illető, aki nem fér el, mocorgás közben meglöki a széked, de amikor ez folyamatosan tart, az kiborító tud lenni. Viszont, van olyan eset is, mikor direkt csinálja az illető, és még élvezi is, hogy rászólsz, hagyja abba.


1. A szomszéd, aki végig beszéli az egész filmet

Ez idegesít a legjobban az összes előforduló dolog közül. Veletek is volt már úgy, hogy elkezdődött a vetítés, és a mellettetek ülő személy végig járatta a száját?  Velem megesett. Nem tudom, melyik filmet néztem meg, de egy hölgy a kezdetektől egészen a végéig trécselt a barátjával, és elmondta a tartalmát. Kiderült, hogy ő előre megnézte, ezért tudta, mi lesz a vége. Hiába szóltak rá többen is, hogy maradjon csendben, annál inkább beszélt. A legrosszabb, amikor messzebbről hallod a folytonos sutyorgást, és nem tudod eldönteni, honnét is jönnek a hangok.


+1 A székfoglalók

Kiakasztó tud lenni, amikor kifizeted a jegyed, megveszed pluszban a kis pattogatott kukoricás  motyódat, az ülésedhez mész, és észreveszed, hogy már elfoglalták. Jó, néha véletlenül is megesik, hogy rossz oldalra ül az ember, de amint kiderül, megkeresi a helyét. Elismerem, ha kevesen vannak a teremben, akkor én is jobb ülést pécézek ki magamnak, ahol senkit sem zavarok. Viszont, akadnak, akik másképpen gondolják. Ilyenkor szokott jönni a balhé, mert legtöbbször egyáltalán nem akarja átadni a helyet az a személy, akinek nem is odaszól a jegye. Többször voltam ilyennek szemtanúja, és elég zavaró, amikor már elkezdik vetíteni a filmet, de még mindig ott veszekednek az emberek az ülések miatt.


Veletek is történt már ilyen?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.