2018. november 25., vasárnap

Sienna Cole - Reményszimfónia idézetek

Sienna Cole : Reményszimfónia




Első mondat: ,,A bécsi Razumovszkij-szalonban valódi csoda történt."

*-*-*

,,A férfi teljesen átlényegült. Külön univerzumot teremtett magának, és a határait kiterjesztette a koncertteremre. Mindenki, aki ott ült, a részévé vált, nem tudott szabadulni a vonzásától."

*-*-*


,,A hangszer mintha a teste része, a keze folytatása lett volna, így teljesen természetes és könnyed volt a játéka, holott elképesztően nehéz dallamot hívott életre."

*-*-*


,, Mi a titka, Patrick? 
   – Az én titkom teljesen lényegtelen – válaszolta. – A saját maga titkára kell rájönnie.  
    – Mégis hogyan?
    – Olyan ez, mint a só. Elkészítheti az ételt a legnemesebb alapanyagokból, a legprofibb technikával és eszközökkel, de ha sótlan, az egész élvezhetetlen lesz. A só a lényeg. De hogy magának mi a sója, azt én nem tudhatom."

*-*-*

,,Mert amikor Patrick a zene mélységeiről beszélt, akkor úgy érezte, kinyílik előtte az univerzum kincseskamrája, és olyankor meggyőzte magát, hogy a létező legjobb helyen, a létező legjobb emberrel van."

*-*-*

,,Utálta, ha éreztették vele, hogy tulajdonképpen ő is csak egy tulajdon, ami bármikor eldobható, lecserélhető és elbirtokolható."

*-*-*

,,Holnap engedi, hogy a toll belevésse baljós kalligráfiáit, ma éjjel még maradjon tiszta és hófehér! Ma éjjel még hadd érezze, hogy hatalma van a sors felett."

*-*-*

,,Fogalma sem volt, mit kéne éreznie. Fájdalmat? Megkönnyebbülést? Sírnia kéne? Hagyni, hogy a könnyek feltörjenek és lemossák a szenvedését? Nem, nem voltak könnyei. Száraz volt a lelke, akár egy sivatag. Még csak sajnálatot sem érzett, sem együttérzést, csak az ordító ürességet."

 *-*-*

,,Az útjaik soha többé nem keresztezhetik egymást."

*-*-*
,, –  Félelmetes utazás, amikor az ember eljut addig a pontig, amikor a halálvágy még a legalapvetőbb ösztönénél is erősebbé válik – folytatta a férfi. –  Nem is az a legnehezebb, amikor meghozod a döntést, hanem utána...(...)"

 *-*-*

,, – Azt hiszem, nagyon sokat fogok még szenvedni ezért...
    –  A szenvedés egy döntés –  válaszolta Carla. – És a boldogság is az. Én az utóbbit választom, bármi történjen is." 


Ide kattintva megrendelhetitek a könyvet --> https://alomgyar.hu/konyvek/sienna-cole-remenyszimfonia 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.