2018. február 14., szerda

Romantikus február - top 5 szerelmespárom

Top 5 szerelmespárom


Figyelem!!
A bejegyzés cselekményleírást tartalmaz.





Tomcsik Nóra : Fogadalmak  (A változások kora - sorozat)
Anna & George <3 


,, Anna leült az ablak előtt álló zongorához, aminek a tetejét csipketerítő borította és rajta egy nagy vázányi fenyőágból és magyalból készített csokor díszelgett. George húgát átölelve hallgatta Anna csodás játékát. Elbűvölte a lány tehetsége, figyelte kecses ujjait, ahogy elegánsan szaladgáltak a fehér billentyűkön. Chopin dallamai most egészen a lelkének legmélyére hatoltak, és megelevenedtek előtte az elmúlt évek emlékei, de aztán lassan minden kép elhomályosult. Azon kapta magát, hogy szinte már csak Anna körül forognak a gondolatai, és az eleinte hősies ütemek szenvedélyessége menthetetlenül átragad rá. A vacsora végeztével kicsit szétszéledt a társaság. Anna a könyvtárszobában sétálgatott és olvasgatta a könyvek címeit. George egy darabig csak nézte őt, mielőtt megszólalt.
– Régen hallottalak zongorázni.
 – Azt hiszem, egy kicsit kijöttem a gyakorlatból – jegyezte meg Anna, és visszatett a helyére egy Byron-kötetet.
– Csodálatos volt – vágta rá George. Hangja idegenül csengett még önmaga számára is. Mintha nem ő mondaná ki a szavakat. – Sajnálom, hogy nem válaszoltam a leveledre.
– Ugyan. Van elég bajod.
 – Hogy viseled? – kérdezte George, és közelebb lépett lányhoz.
– Nem olyan rosszul, mint kéne – szegte le Anna a fejét. – Szerettem Jonathant, azt hiszem, boldogok lettünk volna.
– Én is azt hiszem – helyeselt George. Nem bírta a szemét levenni a lányról.
– Mégsem fáj annyira, és ettől bűntudatom van – ismerte be Anna. George látta rajta, hogy ez tényleg bántja, de nem tudta, mit is mondhatna.
– Mindenki máshogy dolgozza fel a gyászt. Emiatt nem kell szégyellned magad.
 – Talán mégis. – Anna visszafordult a könyvekhez, és tovább keresgélt, de George elkapta a karját. Anna most egészen közel állt hozzá, és egy hosszú pillanatra összeakadt a tekintetük. Aztán George megcsókolta a lányt. Nem gondolkodott, nem mérlegelt, képtelen volt rá. Évek óta vágyakozott Anna után, és most túl gyenge volt, hogy ellenálljon neki. A lány nem húzódott el, hanem átölelte és olyan szenvedéllyel csókolt vissza, hogy a fiatalember beleborzongott. Mintha órák teltek volna el, de George azt kívánta, bár sose lenne vége, amikor Anna egyszer csak elhúzódott.
– Sajnálom – suttogta George rekedtes hangon. Egyszerre villámként hasított belé, mekkorát hibázott. Anna elvörösödött és lesütötte a szemét. George szörnyen érezte magát, amiért ilyen kínos helyzetbe hozta a lányt, de bűntudat ide vagy oda, ezek után csak még jobban vágyott rá. Lehunyta a szemét, vett egy mély levegőt, majd szó nélkül kisétált a könyvtárból. "






T. C. Lang: A Lámpás nyomában
 Sarah Hawkins & Ronael 


„ A csókban benne volt minden félelme, vágya és reménye. Amikor
kinyitotta a szemeit, Sarah mosolygó tekintetével találta magát szembe.
Önmaga volt. "







M. G. Brown: Vérvörös Rózsaszirmok (Rózsaszirmok - sorozat)
  Catherine Elwood & Daniel Smith



,,– Kapok egy csókot? – simított végig az arcomon.
– Annyit kapsz, ahányat csak szeretnél.
– Akkor sosem léped át ezt a kaput – mondta alig hallhatóan, majd egy határozott mozdulattal megragadta az arcomat, és megcsókolt."






Böszörményi Gyula: Ármány és kézfogó (Ambrózy báró esetei - sorozat)
 Báró Ambrózy Richárd & Hangay Emília (Mili)

,,Vannak olyan pillanatok az életben, amikor képtelenség eldönteni, hogy a férfit, aki épp szemben áll velünk, megcsókolni vagy orrba verni volna-e jobb."




 
Papp Csilla : A ​másik oldalról (A másik oldalról - sorozat)
  Hanna és Olivér



,,Judit óta jöttek-mentek a nők az életemben. Nem nagyon érdekelt egyik sem. Ha akartam is, hogy maradjon valamelyik, de ő menni akart, engedtem. Nem hagyott mély nyomot senki. De most, a repülőn ülve apám szavai jutottak eszembe. „Akit neked rendel az ég, az egyszer csak ott lesz. Az csak jön, majd ott marad. Akkor már tudni fogod.” Akaratlanul is Hanna arcát láttam magam előtt. Hanna csak jött, és itt maradt.”





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.