2023. december 2., szombat

Robert Bryndza - Erika Foster nyomoz sorozat

 Már annyi jót hallottam Robert Bryndza regényeiről, így gondoltam, készítek egy bejegyzést az egyik legismertebb sorozatáról. Eddig hat könyv jelent meg, hazánkban a Libri Kiadó gondozásában kerültek a boltok polcaira. Közös bennük, hogy Erika Foster oldja meg a bűnügyeket, de mindegyik részben más-más eset vár megoldásra, így nem kell attól tartani, hogy bármelyik is brutális függővéggel zárul. Én még csak az elsőt olvastam, viszont tervben van a sorozat folyatása, mert egyre jobban érdekelnek.

Tágra nyílt szem. A száj mintha szólni akarna. Jégbe fagyott holttest… Nem ő az egyetlen.
Egy fiú munkába menet egy dél-londoni múzeum kerti tavában, a vastag jégpáncél alatt felfedez egy holttestet.
Az áldozat egy előkelő családból származó gyönyörű lány, aki látszólag tökéletes életet élt. Erika Foster nyomozó kezd vizsgálódni az ügyben, akinek egy korábbi esete személyes tragédiával végződött. Az asszony most bizonyítani akar, és meglepő nyomokra bukkan. Mind mélyebbre ás, annál szövevényesebbnek tűnik az eset.

Mit keresett a lány egy rossz hírű külvárosi kocsmában?
Mi dolga volt alvilági alakokkal?
Mi köze három meggyilkolt prostituáltnak a vízbe fojtott lányhoz?

A szálak magasabb körökbe vezetnek, és minél közelebb jut Erika a megoldáshoz, a gyilkos egyre közelebb jut hozzá.

 

 

2. Robert Bryndza

 Az ​éjjeli vadász (Erika Foster nyomoz 2.)

A fullasztóan forró nyári éjszakán Erika Foster nyomozót egy gyilkosság helyszínére hívják. Az áldozatot megfojtották az ágyában; a csuklója összekötözve, a fejére műanyag zacskót húztak.
Néhány nappal később újabb holttestet találnak – pontosan ugyanolyan körülmények között. Foster és csapata olyan sorozatgyilkost keres, aki az utolsó pillanatig követi a kiszemelt prédát.

Az áldozatok mindegyike zárkózott, egyedülálló férfi.
Lehet valami közös a múltjukban?
Milyen kapcsolat fűzi őket a gyilkoshoz?

Erika az állását is kockára téve mindent elkövet, hogy elkapja az Éjjeli Vadászt, mielőtt az ismét gyilkolna. De lehet, hogy az elkövető nemcsak a leendő áldozatokat figyeli, hanem a nyomozónő is veszélyben van?

 

3. Robert Bryndza

 Sötét ​víz (Erika Foster nyomoz 3.)

Mikor Erika Foster nyomozó kap egy fülest, hogy egy komoly kábítószeres ügyben a fő bizonyítékot egy használaton kívüli kőfejtőben találja London egyik külvárosában, utasítást ad annak előkerítésére. A sűrű iszapban megtalálják a drogot, de vele együtt felszínre kerül egy kisgyermek csontváza is. A maradványokat gyorsan azonosítják: a hétéves Jessica Collinséi. Ő az eltűnt kislány, aki huszonhat éve az újságok címlapjára került.
Vajon az elkövető közel állt a családhoz?
Valakik titkolóznak, valakik nem akarják, hogy az ügyet megoldják.
És mindent megtesznek, hogy meggátolják Erikát az igazság kiderítésében.
Ahogy Erika megpróbálja összevetni az új bizonyítékot a régiekkel, egyre többet tud meg a széthullott Collins-családról, valamint az ügy első nyomozójáról, Amanda Bakerről, akit azóta is gyötör a kudarc. Erika hamarosan felismeri, hogy ez az ügy lesz pályafutása egyik legszövevényesebb és legkimerítőbb nyomozása.

 

4. Robert Bryndza

 Utolsó ​lehelet (Erika Foster nyomoz 4.)

Amikor egy bedagadt szemű, véráztatta ruhájú fiatal nő megkínzott holttestére bukkannak egy kukában, Erika Foster nyomozó az elsők között ér a tetthelyre. A gondot ezúttal az jelenti, hogy ez nem az ő ügye. Miközben azért küzd, hogy elfogadtassa magát a nyomozócsapatban, Erika önkéntelenül is belekeveredik az ügybe, és gyorsan kapcsolatot talál egy négy hónappal korábbi, megoldatlan gyilkossággal, aminek szintén nő volt az áldozata. Ezt a holttestet is hasonló helyen dobták ki, és mindkét testen egyforma sebet ejtettek – végzetes bemetszést a combartérián.

Majd elrabolnak egy újabb, randira induló lányt. A gyilkos az interneten cserkészi be áldozatait, hamis személyazonossággal választva ki prédáit, csak csinos, fiatal nőket.
Hogyan kapják el a tettest, aki mintha nem is létezne?

Foster nyomozónak és csapatának még azelőtt meg kell őt találnia, hogy a lányból újabb áldozat lenne. Erikának szembe kell szállnia egy ijesztő szadistával.

 

5. Robert Bryndza

 Hidegvér (Erika Foster nyomoz 5.)

Amikor egy megcsonkított fiatalember testét rejtő viharvert bőröndöt sodor a víz a Temze partjára, Erika Foster nyomozót sokkolja a felfedezés. Dolgozott már borzalmas ügyeken, de ilyet még sosem látott korábban.
Ahogy Erika és csapata munkához lát, sikerül az ügyet összekötnie egy másik áldozattal – egy hasonló bőröndbe dugott fiatal nő hullájával, ami két héttel korábban került elő.
Hamar rájön, hogy egy olyan sorozatgyilkossal van dolga, aki máris a következő dobására készül. Ám alig talál használható nyomot, őt is brutális támadás éri.
Persze Erikát semmi sem állíthatja meg. Ahogy a holttestek száma egyre nő, kollégája, Marsh parancsnok ikerlányait elrabolják, így a tét minden eddiginél nagyobbra nő.
Meg tudja-e menteni a két ártatlan gyermeket, mielőtt még túl késő lesz? Kezd kifutni az időből, és ekkor egy újabb felkavaró felfedezést tesz…
Van még egy gyilkos.

 6. Robert Bryndza

 Halálos ​titkok (Erika Foster nyomoz 6.)

Egy anya egy fagyos reggelen lánya vérben úszó holttestére bukkan a házuk küszöbén. Ugyan ki képes egy ilyen gyilkosságot elkövetni az áldozat lakása előtt?
Erika Foster, aki nemrég oldott meg egy felkavaró ügyet, érzelmileg megviselten, de elszántan veti bele magát az újabb nyomozásba. Hamarosan hírt kap arról, hogy a gyilkosság helyszínéül szolgáló, csendes dél-londoni kertvárosban másokat is támadás ért. Egy vérfagyasztó szál köti össze ezeket a támadásokat a meggyilkolt lánnyal – mindnyájukat egy gázálarcos, feketébe öltözött alak bántalmazta.
Erika a rémisztő ismertetőjegyű gyilkos nyomába ered. Az ügy egyre bonyolultabbá válik, amikor felfedezi a fiatal és szép lány halálát övező titkok kusza hálóját.
Ám alig kezdi összerakni a kirakós darabjait, amikor kénytelen szembenézni múltja fájdalmas emlékeivel. Erikának mélyre kell ásnia, és koncentrálnia kell, hogy megtalálja a gyilkost. Csakhogy ezúttal az egyik szerette is szörnyű veszélybe kerül…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.