2022. január 25., kedd

Könyvek, amik felkeltették a figyelmem XVI.


 Összegyűjtöttem újabb 10 regényt, amely felkeltette a figyelmemet.

Lehet, hogy az általam kiválasztott regényeket már olvastátok és nagyon tetszett nektek, viszont az is lehet, még nem és kedvet kaptok hozzájuk, mert nektek is úgy felkelti az érdeklődéseteket, mint amennyire az enyémet. 

A listán már megjelent könyvek találhatók.

 

1. Mikki Daughtry · Rachael Lippincott 
Mindvégig 


Megtalálhat még a szerelem, miután mindent elvesztettél?
Kyle és Kimberly voltak a tökéletes pár a középiskolában, de amikor az érettségi banketten Kimberly szakít vele, Kyle világa szó szerint a feje tetejére áll. Autóbalesetet szenvednek, aminek során agykárosodása lesz, Kimberly pedig meghal. És nem ismer senkit, aki megérthetné, mit is érez.
Amíg nem találkozik Marley-val. Marley-t is nagy veszteség érte, amiért saját magát hibáztatja. Ahogy Kyle és Marley próbálják egymás sebeit gyógyítani, érzéseik egyre erősebbek lesznek egymás iránt. Kyle azoban nem tud szabadulni a gondolattól, hogy egy újabb baleset felé száguld, ami ismét felforgatja majd az életét, pedig épp csak kezdte újra összerakni azt.
És igaza van.

 

 

2. Jennifer Teege · Nikola Sellmair 

Nagyapám ​engem agyonlőtt volna

Egy fekete nő szembenéz családja náci múltjával
 

Amon ​Göth náci parancsnok unokájának megrázó könyvét Tompa Andrea ajánlásával jelentetjük meg.
"Vannak rendkívüli sorsok, amelyek történelmi emlékműként állnak előttünk. Jennifer Teege ilyen ember, története keresztül-kasul fonja a világot és a 20. század nagy sebeit. Könyve hosszú önismereti útjának krónikája, amely már-már démoni elődeihez vezet. Ez a fekete örökbe fogadott nő egyszer csak hatalmas titokra bukkan. Hol máshol, mint a könyvtárban. Hogy ő nem más, mint Amon Göth unokája, a płaszówi láger szadisztikus náci parancsnokának leszármazottja, akit háborús bűnösként kivégeztek.
Jennifer Teege olyan német nő, akit a Harmadik Birodalom az összes többi alacsonyabb rendűnek vélt rasszal együtt kivetett volna magából, és egyenesen a gázkamrába küld. Amon Göth lánya, Jennifer anyja is megpróbált megbirkózni a borzalmas örökséggel, gyermekét azonban örökbe adta anélkül, hogy a múltat akár ő, akár az örökbe fogadó szülők feltárták volna a kislány előtt. Amon Göth lánya fekete gyermeket szül, mintha tudat alatt jóvá akarna tenni valamit a pusztításból, amelyre a Harmadik Birodalom épült.
Saját sorsának tettestársaként Jennifer Teege vállalja, hogy amit tudni lehet, azt meg akarja tudni. A rémisztő nagyapáról, néma (női) cinkosokról, a hallgatás családi örökségéről. Afrikától a Harmadik Birodalomig, a kortárs Németországtól Izraelig kísérjük a megnyugvás felé vezető úton. A nagy történelmi kataklizmák szétzilálják a családokat, megbontják a nemzedékek közti kommunikációt, a történelmi trauma családivá válik, a tudás mérgező hallgatássá. Teege útja nem csupán önismereti út, de radikális szakítás a hallgatással is."  
 
 
3.Veda Sylver 
Dermedt ​szívek
 

Egy véletlen, de sorsszerű találkozással kezdődött…
Egy történet az összetartozásról, családról, szenvedélyről és egy különleges szerelemről, ami a hófödte hegyekben született.
Nina Keller, az ambiciózus jogászlány épp csak megkapja élete gyakornoki állást, amikor egy váratlan hívás miatt vissza kell térnie gyermekkora helyszínére, ahol immár tizenöt éve nem járt. Ráadásul nem sokkal karácsony előtt. Azonban hiába festői szépségű és meghitt az alpesi vidék, benne csak rossz emlékeket idéz. A háta közepére sem kívánja az egészet, és azt a három gyermeket – a féltestvéreit is –, akikre három hétig vigyáznia kell.
Ha pedig az új kihívások és a fájdalmas emlékek nem volnának elegendők, a szerelem is betoppan az életébe. De vajon mi történik, ha két megtört szív találkozik? Nina és Alexander között az első perctől érezhető a kölcsönös vonzalom, azonban úgy tűnik, hogy a boldog beteljesedéshez rögös út vezet. Ha egyáltalán vezet… 
 
 
 
4. Rácz-Stefán Tibor 
Nincs ​hozzád hasonló


Mit áldoznál fel a szerelemért?

Egész életemben csak egy dologra vágytam: egy kedves, vicces és helyes srácra, aki meglátja az embert a plusz kilók mögött, és úgy szeret, ahogy vagyok.

Most belépett az életembe ez a srác: Kristófnak hívják. Ő az, akiről mindig is álmodoztam. Órákon át tudok vele beszélgetni, úgy csókol meg, hogy attól megőrülök, és mindig képes mosolyt csalni az arcomra. Mellette keltem életre igazán.

A könyvekben, amiket fordítok, itt jönne el a happy end. Hát, az én életemben a szerelem egy lehetetlen döntéshelyzettel párosul, amiben az egészségem a tét…

Szívszorítóan őszinte történet arról, hogy mi történik, ha a szív harcba száll az ésszel.

Mélyedj el benne!

 

5. Anita Boza 
A ​szerelem receptje 
 

Litkey Ági sztárséf lehetne, ha… lenne elég önbizalma, és nem egy csőd szélén álló étteremben, a Golyófogóban vállalna munkát. Ő azonban elhatározza, hogy kihúzza a csávából a tulajdonost, még úgy is, hogy épp az egykori, gimis szerelme, Valen Peti áll be mellé konyhai kisegítőnek.
Peti, aki nem mellesleg a Fáradt Gőz rockzenekar frontembere – aki egy régi tartozás kiegyenlítése miatt áll munkába – excentrikus egyéniség, akiért rajonganak a nők, ő pedig képtelen ellenállni a kínálkozó lehetőségeknek. Flegma és lekezelő, bár kissé zavarba jön, amikor rádöbben, hogy az új séfet, akinek immár a keze alá kell dolgozzon, elég jól ismerte régebben.
Ínycsiklandó ételek, szenvedélyes viták és egy fellobbanó szerelem, ami nem csak az étterem konyhájában perzsel, hanem feléget mindent, ami az útjába kerül.

 
 
 
6. Kalkopulosz Eszter Eleni 
Ne ​most!  
 

Évekkel a szakításuk után Zorka és Jakab a felnőttkor határán állnak. A környezetük változást vár el tőlük, és egyre nőnek az önmaguk felé támasztott elvárásaik is. Miközben szembesülnek saját korlátjaikkal és belső démonjaikkal, felismerik felelősségüket életük alakulásában. Egyre nehezebb döntéshelyzetekbe kerülnek melyek során rá kell ébredniük arra, hogy a saját, és közvetlen környezetük életét is nagyban befolyásolják döntéseikkel. A szenvedélyek, függőségek, vágyak és családi problémák okozta káosz közepette egyre zavarosabbá válnak egymás iránti érzéseik, egymásról alkotott emlékeik is. Görcsösen kapaszkodnak a másikba, de vajon meg tudják-e adni egymásnak azt, amire igazán szükségük van… 
 
 
 
 
 
 
 
 
7.Skye Warren 
The ​Pawn – A gyalog  
 

Gabriel Miller tornádóként söpört végig az életemen. Váratlanul, mindent elpusztított. Kíméletlen megtorlással állt bosszút az apámon, aki egy kórházi ágyon végezte, nincstelenül.
Miatta a főiskolát is abbahagytam, hogy gondoskodjak róla, hiszen már csak ő maradt nekem. A családi házat is csak egy módon menthettem meg. Csupán egyetlen értékem maradt, a szüzességem, amit egy titkos aukción megvásároltak.
Gabriel Miller mindenhol ott van. Mélyebb játszmát űz, mint gondolnám. Minden lépéssel közelebb kerülök hozzá, az érzékisége rabul ejt, miközben minden újabb titokkal darabokra tépi a lelkem.
A végső játszma után biztos, hogy csak egyikőnk marad talpon. 
 
 
 
 
 
 
 
8. H. Fajth Evelin 
A ​pokol édenkertje  
 

Emma ​elismert, sikeres írónő. Eddig felépített, tökéletes világa egyszeriben kettészakad, amikor balesetben elveszíti férjét és kislányát, ő maga pedig deréktól lefelé lebénul. Úgy érzi, megfosztották a mennyországtól, és immár a pokolba került, mígnem a kezébe kerül egy régi újságkivágás, amely egy rejtélyes körülmények között eltűnt szelencéről és a vele kapcsolatos gyilkosságokról szól.
Az 1880-as évekbeli Magyarországon virágkorát éli a korrupció. A rendőrség Johanna, a külföldön élő és tevékenykedő tanácsadónő segítségét kéri, hogy kézre kerítsék a kéjnők gyilkosát, lebuktassák a besúgókat, és kiderítsék, mit rejt a titokzatos vörös szelence.
A pokol édenkertje egy olyan világba kalauzolja az olvasókat, ahol kábítószerkereskedelem, korrupció, prostitúció és temérdek hazugság fonja át a történetszálakat. Miképpen kapcsolódik egymáshoz Emma és Johanna, valamint a többi szereplő életútja? Hol ér véget a történet, és hol kezdődik a valóság?
Az izgalmakkal teli, fordulatos regény az emberi lélek mélységein keresztül tárja elénk a jó és rossz között húzódó keskeny határvonalat mindaddig, amíg az utolsó titokról is lehull a lepel. 
 
 
9. Catherine Ryan Howard 
Mr. ​Senki se tudja
 

„Én voltam az a kislány, aki túlélte Mr. SENKI mészárlását. És én vagyok most az a nő, aki elkapom a rohadékot.” Ezekkel a mondatokkal kezdődik Eve Black dokumentumregénye. A családjából egyedül ő maradt életben, amikor egy elmebeteg gyilkos belopódzott a házukba. A férfit azóta se fogta el a rendőrség, és emiatt a Mr. SENKI nevet adták neki. Mert senki sem tudja, ki lehetett a pszichopata.
Jim Doyle, egy szupermarket biztonsági őre, és alig bírja letenni Eve könyvét. Mert ő bizony ismeri a választ – ő volt ugyanis Mr. SENKI. És nem engedheti meg, hogy a lány most leleplezze.
CATHERINE RYAN HOWARD írónőt 2018-ban a rangos, amerikai Edgar díjra jelölték. Korábban ezt elismerést STEPHEN KING, IAN RANKIN és RAYMOND CHANDLER nyerte el.  
 
 
 
 
 
 
10. Chris Carter 
A ​keresztes gyilkos (Robert Hunter 1.)
 

Los Angeles egyik elhagyatott házában egy kegyetlenül meggyilkolt fiatal nő holttestére bukkannak. A két fakaróhoz kötözött meztelen áldozat arcáról lenyúzták a bőrt – miközben még élt. Tarkójába különös kettős keresztet véstek – ez a keresztes gyilkosként ismertté vált pszichopata jele.
Pedig ez lehetetlen, hiszen a keresztes gyilkost két éve elfogták és kivégezték. Talán az egyik követője tette? Vagy Robert Hunter gyilkossági nyomozó kénytelen szembenézni az elképzelhetetlennel? Lehet, hogy az igazi keresztes gyilkos még mindig odakint ólálkodik, és gúnyt űz Hunterből, aki képtelen elkapni?
Robert Hunter és zöldfülű társa egy minden képzeletet felülmúló rémálomban találja magát… 

 

 


Ti melyik könyvet olvasnátok el legszívesebben a 10 közül, ha még nem olvastátok? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.