2020. november 21., szombat

Könyvajánló: Mimi Taylor · Abby Winter - Az ​utolsó kívánság

 

Mimi Taylor – Abby Winter

Az utolsó kívánság

 


,,Sebastian Lawson úgy érzi, az élete végre révbe ért. Fiatal színészként megkapja a szerepet, amelyre vágyott; otthon gyönyörű felesége és imádott kisfia várja, akiket mindennél jobban szeret. Megvan mindene, amiről egy ember csak álmodhat. Azonban egy telefonhívás mindent megváltoztat.
Meghan Baker a munkájának él. Minden idejét annak szenteli, hogy egy olyan betegség után kutasson, amely hatással volt a gyermekkorára, s amely majdnem tönkretette őt. Egyetlen barátnője egy nap azonban olyan hírt közöl vele, ami alapjaiban rengeti meg eddigi életét.
Egy telefonhívás.
Egy szörnyű hír.
Egy utolsó kívánság.
Mi történik akkor, ha két olyan embert sodor egymás mellé az élet, akik szívből gyűlölik egymást? Képesek lesznek megbirkózni a rájuk háruló feladattal, vagy egyszerűen feladják?

Mimi Taylor és Abby Winter közös története megmutatja, mire képes az összetört szív, ha igazán szeret.”

 

Írta: Mimi Taylor és Abby Winter

Kiadó: NewLine Kiadó

Előjegyezhető: https://shop.newlinekiado.hu/Mimi-Taylor-/-Abby-Winter-Az-utolso-kivansag-nyomt

Megjelenés: 2020.12.18.

 

,,Ha lehetne egy utolsó kívánságom, akkor Sebastian, én téged kívánnálak magamnak."

Most kicsit úgy érzem, nehéz bármit is leírnom. Ezernyi gondolat és érzés kavarog bennem, amikről nem olyan könnyű bármit is írni. Nem volt nálam boldogabb ember, amikor megtudtam, hogy én lehetek az első, aki elolvashatja a szerzőpáros közös munkáját a megjelenés előtt. Mimi alkotói pályája nem ismeretlen a számomra, mivel évek óta nyomon követem a munkásságát; Abby könyvét pedig alig várom, hogy elolvashassam, mivel hosszabb ideje ott csücsül a polcom tetején. Ennek fényében, hatalmas megtiszteltetésként éltem meg a felkérést, és ugyanolyan izgatottsággal kezdtem hozzá, mivel a könyv cselekménye nagyon felkeltette az érdeklődésemet. Elsőkörben a szerzők saját oldalain megosztott, rövid, de annál tartalmasabb részlet is elnyerte a tetszésemet, amit pár hete olvastam, mielőtt leleplezték volna az Ashley által tervezett gyönyörű borítót.

Imádom az olyan könyveket, amelyek mély érzelmeket képesek kiváltani belőlem, és napokkal később is a hatásuk alatt állok. Engem teljesen a bűvkörébe kerített. Annyira, de annyira áttudtam érezni, hogy olvasás közben potyogtak a könnyeim. Hullottak, mint a záporeső, és hamar jó szolgálatot tett a százas zsepi csomag.

A lehető legjobbkor talált rám a történet, és amennyire képtelen voltam letenni, éppen akkora bizalommal ajánlom másoknak is, hogy legalább egyszer olvassák el, mert rám igen nagy hatást tett.

 

Spoilermentes ajánló

 

,,Úgy látszik, ilyen az élet. Amikor úgy érzed, végre minden sínen van, amikor végre olyan életet élsz, amiről valaha álmodoztál, akkor jön egy hurrikán és porig rombolja a kemény munkával felépített váradat.”

 

Röviden a történetről…

Te mit tennél, ha elvesztenéd a számodra legfontosabb személyt?

Sebastian és Meghan a poklok poklát élik meg, miután mindketten elvesztették a számukra legfontosabb embert. Nem kedvelik egymást, de a közös gyász közelebb hozza őket, és szép lassan elkezdik még jobban megismerni egymást.

De vajon a múlt elengedése elegendő-e ahhoz, hogy új életet kezdhessenek? Vajon létezik számukra boldogság a tragédia árnyékában?

Mindezekre a kérdésekre választ ad Az utolsó kívánság.

Ami tetszett számomra…

Már az első oldallal magába szippantott, és éjszaka is olvastam, pedig reggel korán kellett felkelnem a munka miatt. Képtelen voltam elengedni őket, annyira érdekelt a történet alakulása és a karakterek sorsa, hogy stikában is a sorokat bújtam.

Maga a cselekmény egy adott pont köré épül, amely maga a már többször is említett veszteség, és a gyász feldolgozása. Imádom a mű stílusát, ahogyan átsejlik az a rengeteg érzelem, amit beleszőttek a szerzők. A váltott szemszögen keresztül megismerjük mindkét fél szenvedését, miközben eljutunk egy fordulóponthoz. Voltak benne kiszámítható és nem várt pillanatok, amik elgondolkodtak, vagy inkább megdöbbentettek. A bonyodalmak mind hozzátettek a történet alakulásához, ami teljesen megnyert magának.

Mivel romantikus-erotikus történetről van szó, így elengedhetetlenek azok az intim jelenetek, amelyektől egy kicsit tartottam is. Féltem attól, hogy átveszik a szerepet, és majd másról sem fog szólni, de szerencsémre nem így lett, és megtalálták azt a bizonyos egyensúlyt.

Nekem a vége egy kicsit lelassult, de ez az én magánvéleményem, mert jobban szeretem a könnyebb lezárásokat, viszont mások meg azt imádják, ahogy a könyv véget ér. Nem spoilerezek, bár nagyon nehéz megállni.


A kedvenc idézeteim…

,,Dönteni sosem könnyű, bármiről legyen is szó.”

 

,,Mindig jobban tudjuk, hogy mit tennénk mások helyében, de amint velünk történik meg a baj, mintha elszállna belőlünk minden tudás. Már képtelenek vagyunk gondolkodni, döntést hozni még kevésbé, mert minden pillanatban csak arra gondolunk, mi lett volna, ha a másik megoldást választjuk? Talán jobb lett volna!? Ez a bizonytalanság, ami felőröl, amitől darabjaidra hullasz. Már nem voltam benne biztos, hogy jó döntést hoztam.”

 

A kedvenc karakterem…

Ha választanom kellene, akkor egyértelműen Sebastian nevét mondanám kapásból, viszont a történet előrehaladtával, ahogy a másik főszereplő, Meghan életét is jobban megismerhetjük, onnantól kezdve mindkettőjükért rajongtam, és izgatottan vártam, mi történik velük.

Összegezve…

Az írónők egy izgalmas, romantikus, erotikus történetet alkottak meg közösen. Én bátran ajánlom másoknak is, mert megéri elolvasni.

Remélem, lesz még alkalmam a szerzőpárostól olvasni.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.