2017. augusztus 2., szerda

Könyvek, amik felkeltették a figyelmem VII.

Könyvek, amik felkeltették a figyelmem  VII.


1.J. K. Smith 
Szerelem ​hirdetésre

Kori élete fordulóponthoz érkezik. Férje és szülei meghalnak, munkahelyét elveszíti, egyedül marad a világban, és csak legjobb barátnőjére számíthat. Életét eddig családja szabályai szerint élte. A tragédia után minden megváltozik körülötte.
Vajon hogy éli meg a hirtelen jött függetlenséget?
Megtakarított pénzéből utazni szeretne, a helyszínt csukott szemmel választja ki a földgömbre bökve, de halott férje ezt a tervét is meghiúsítja.
A lány régi életét maga mögött hagyva fejest ugrik az ismeretlenbe, és munkát vállal egy kanadai farmon. A farm tulajdonosa, a jóképű Christopher Walker, aki egyedül neveli kislányát. Hamar kölcsönös vonzalom alakul ki köztük.
Vajon túléli kapcsolatuk a múlt szellemeinek felbukkanását? Van esély újrakezdeni egy tragédiák sokaságával teletűzdelt életet?
J. K. Smith humoros jelenetekben és érzelmekben gazdag könyve ezekre a kérdésekre keresi a választ, és elvezeti az olvasót egy olyan világba, ahol a család és az összefogás a legfontosabb érték.





- Érdekes borító, jó fülszöveg, és már alig várom, hogy elolvassam *-* 


*-*-*

2.  V. Kiss Orsolya 
A ​herceg fekete lovon érkezett

Janka a csinos, 31 éves pincérnő leghőbb vágya, hogy belépjen életébe a nagy szerelem. Amikor megismerkedik Dáviddal, a híres énekessel, úgy érzi, benne megtalálta azt, akit mindig is keresett. Kapcsolatuk mégsem alakul felhőtlenül, bármilyen szenvedélyesen szerelmes is a popsztárba. Ahogy egyre jobban megismeri Dávidot, kiderül a férfi sötét oldala. Janka azonban nem tud tőle elszakadni…
A könyv arra keresi a választ, hogy milyen egy bántalmazó férfi és egy bántalmazói kapcsolat. Hogyan lehet egy ilyen kapcsolaton túljutni és önmagunkra találni annak ellenére, hogy képtelennek érezzük magunkat az elszakadásra? Hogyan lehet egy fájdalmas kapcsolaton túl is újra boldognak lenni?


- Már régóta listás. A címe már felkelti az ember figyelmét.

*-*-*

3. Kevin Lyon 
A ​sorozatgyilkos 
30 eset krónikája

– ​Kedves Robert! Úgy érzi, felkészült arra, hogy végighallgassa visszaemlékezésemet sok évtizedre visszanyúló tetteimről, emberek saját kezűleg történő megöléséről és beszámolóimat áldozataim utolsó szavairól, elhomályosuló tekintetéről és holttestük látványáról? Fel fogja tudni dolgozni, amit hallani fog?
– Igen, Mr. Tot. Azt hiszem, menni fog…
 Andy Tot a világot járt öreg bűvész rászánja magát, hogy elmesélje az író Robertnek élete borzalmakkal teli kalandjait. Kevés olyan ember enged betekintést életébe, akit például egy törpe növésű férfi elevenen való megfőzésével gyanúsítanak. Andy az interjúk során egymás után tárja fel dermesztően naturális részletességgel elkövetett gyilkosságai helyszíneit, több mint húsz, gyakran szadista kegyetlenséggel meggyilkolt női és férfi áldozatainak haláltusáját, miközben Robert a rendőrség bevonásával titokban nyomozásba kezd, hogy megtudja, minden úgy történt-e, ahogy az eddigi ügyeit rendre megúszó öreg sorozatgyilkos elmeséli. Eközben borzalmas dolgokra derül fény, amelyek azelőtt legrosszabb rémálmaiban sem merültek még fel…
A váratlan fordulatok, a halálos nyugalommal és elképesztő részletességgel elmesélt gyilkosságok tettes általi leírásának tucatjai szolgálják az alapját ennek a nem mindennapi és hiteles pszicho-triller könyvnek.
A könyvben 30 elkövetett gyilkosság részleteit borzonghatjuk végig, nem mellékesen betekintést nyerve egy, az emberölés részleteit szenvtelen nyugalommal mesélő sorozatgyilkos pszichéjébe.


- Eddig még nem olvastam hasonló könyvet. Vajon olyan jó, mint a fülszövege? Majd kiderül.

*-*-*

4. Lauer Gábor 
Út ​sehová 
Hét kis döfés
 
 Psszt! Te ott! Igen, te! Gyere velem! Na, gyere! Ne félj, nem kell lejárni a lábad, nincs messze innen. Csak bebújunk ezen a rozoga kapun, átvágunk azon a néma tisztáson (vigyázz a csalánnal középtájt), megkerüljük azt az árkot, meg azt az aprócska zavaros tavat, bebújunk a susogó, görnyedt fák közé, és már ott is vagyunk. Hogy pontosan hol? Hogy hol az az ott? Nem tudom. De tényleg. Fogalmam sincs. Nem is érdekes. Csak húzd össze a kabátod, fogd meg a kezem, és kövess…


- Az egyik barátnőm javasolta, hogy olvassam el. Listás lett.

*-*-*


5. Vágföldi Júlia 
Gábriusz ​az Időlovag (Gábriusz az Időlovag I.) 
versfüzér

Kedves Olvasóm! Egy barátom szerint a könyvem „letehetetlen”.Persze ez kegyes hazugság.Mert túl egyszerű, mint a régi mesék, túl romantikus,mint a lányregények.Egyszerű rímekkel és kicsit fantasztikus történettel. Szerintem lélekringató. De döntse el Ön…


- Szeretem a verseket, és a címe felkeltette a figyelmem *-*

*-*-*

6. Marilyn Miller 
Keserűen ​édes

Történet ​az igaz szerelem erejéről.
Anabel érzi, hogy nem kellene engednie a klub tulajdonosának, Eriknek, amikor a férfi haza akarja kísérni egy átmulatott éjszaka után. A lány menthetetlenül beleszeret a hozzá nem illő, gazdag férfiba, és rengeteg csodás percet töltenek az ágyban. Erik bevezeti Anabelt a szex és a szenvedély világába, ami számára eddig teljesen idegen volt. A szerelem azonban utat tör magának. Egy ideig jól mennek köztük a dolgok, aztán…
Anabel elköltözik. Egyetemre megy, marketinges munkát vállal, és egy új világ tárul elé. Eltűnik a céltalan és bizonytalan lány, aki volt. Megismerkedik Iannal, aki Erik tökéletes ellentéte. Anabel közel engedi, annyira, hogy még a titkát is elárulja, mellette biztonságban érzi magát. Egészen addig, amíg Erik utána nem jön, és minden megváltozik…
Anabel tud-e választani a két férfi közül? Létezik jó döntés?
„Az igaz szerelem kapocs, mely egy életre összeköt két szívet, akkor is, ha az élet rögös útján elveszítik egymást. Mert a szerelem halhatatlan, lángja örökké ég abban a szívben, mely igazán tud szeretni!”


- Már a megjelenés előtt is nagyon imádtam, és ez a helyzet azóta sem változott. 

*-*-*



7. Demi Kirschner 
Öld ​meg Jana Robinst! (Ellopott élet 1.)

Jana Robins tizenöt éves, Lipcsében él, és számára az élet az iskolát, a legjobb barátját, vak házvezetőnőjüket és állandóan dolgozó, elérhetetlen apját jelenti.
De egy nap minden megváltozik. Kiderül, hogy mindez csak látszat. Megpróbálják elrejteni előle a világ valódi arcát. Egy olyan világét, ahol az emberek mellett különleges lények őrködnek.
Mindenkinek van egy előre elrendelt sorskulcsa, aminek be kell teljesednie az élete során. De vajon mi az élet értelme? Föl lehet lázadni az előre megírt jövő ellen?
Mi történik, ha a szerelmed talán az ellenséged?
Jana útra kel, hogy megfejtse a világ rejtélyeit, és múltja ádáz titkát. De megpróbál rájönni arra is, mit érez a két fiú iránt, akikre a lelkét is rábízná. Lehet-e barátságból szerelem? Vagy épp az ellenségből lesz a kedvesed?
A regény az Ellopott élet sorozat első kötete, az Aranymosás pályázat egyik nyertes műve.


 - Az egyik kedvenc írónőm nagyon szereti, ezt a könyvet. Az én figyelmemet is felkeltette vele.

*-*-*

 8. Sienna Cole 
Négyszáz ​nap szabadság


 Elképzelted ​már, milyen lenne egyszerűen kilépni az életedből?
Magad mögött hagyni mindent? 

 Dena egy jó nevű londoni reklámügynökségnél dolgozik, és minden vágya, hogy fényes karriert fusson be a szakmájában. A barátja épp arra készül, hogy megkéri a kezét, Dena azonban hallani sem akar a házasságról. Jason a cég nőcsábásza, igazi életművész, akinek mindig lapul egy vicc a tarsolyában. A bohócjelmez mögött azonban régi sérelmek lappanganak. A hallgatag és megközelíthetetlen Patrick áll az ügynökség élén, és egy nap ő örökli az egész reklámbirodalmat. Házassága zátonyra fut, mikor megtudja, hogy a felesége megcsalja. 
 Mindhármuk élete gyökeres fordulatot vesz, amikor egy ártatlannak induló hétvégi kiruccanás szenvedélyes afférba torkollik. A rendhagyó, titkos viszony felforgatja mindennapjaikat, melyek már egyikük számára sem ígérnek boldogságot. Úgy határoznak, belevágnak életük legnagyobb kalandjába, hogy megtalálják és megtapasztalják a mindannyiuk által áhított szabadságot. 
 De vajon van-e létjogosultsága egy ilyen kapcsolatnak? Létezik-e korlátlan szabadság? És ha igen, hol kell keresni? Meg lehet-e szabadulni a múlt árnyaitól?
Sienna Cole szenvedéllyel és drámával tűzdelt romantikus története ezekre a kérdésekre keresi a választ, miközben az utazás nemcsak lélegzetelállító tájakra kalauzol, de a lélek legmélyebb bugyraiba is elvezet.


- Már alig várom, hogy a kezemben legyen. A könyvből olvasott részleteket imádtam és a borítója sem hétköznapi.

*-*-*

9. Becca Prior · Hayden Moore 
Talált ​CelEB / Nem játék


TALÁLT ​CELEB

Arthur Chapman egy médiabirodalom feje. Fiatal, sikeres, és elviekben a legkapósabb agglegény a városban. De ha leveszi az álarcát, akkor inkább egy félénk, rejtőzködő fiú, aki retteg, hogy leleplezik a homoszexualitását.
Amikor véletlenül elüti a kis tacskót, nem is sejti, hogy az élete pillanatok alatt káosszá változik.
Szövevényes bűntény nyomára bukkan, majd rejtélyes körülmények között elveszti egy barátját. Nyomozni kezd az ügyben, bár tudja, hogy hatalmas kockázatot vállal.
Segítségére sietnek a Külvárosi Állatmentők, azonban az események így is nem várt fordulatot vesznek.
A szerelem is váratlanul érkezik, de Art még bizonytalan, és nehéz döntéseket kell meghoznia. Rájön, hogy más értékeket kellene szem előtt tartania, mint amiket eddig fontosnak érzett.
Izgalmakban bővelkedő, mégis kellemesen bizsergető történet, Becca Prior megszokott, nyers stílusában, sok erotikával és humorral.

 

NEM JÁTÉK

Egy ostoba műsornak indult az egész. Wesley Sullivan sosem vállalta volna el, hogy versenybe száll a Nagy Ő kegyeiért, ha nincs megszorulva, és nem reméli, hogy a műsor új lendületet adhat megrekedt karrierjének.
Mire észbe kap, már ott áll szabott öltönyében, huszonnégy, mindenre elszánt versenyzőtársa mellett. Egy dolgot határoz el: hogy senkit sem enged közel magához.
Anthony Woodward sem fogadta volna el a tévés valóságshow főszerepét, ha a coming out, a fájdalmas szakítás és az idegösszeomlás nem tépázza meg felfelé ívelő karrierjét. Abban pedig egészen biztos, hogy összetört szívét senki nem dobogtathatja meg. Aztán mindkettejük elhatározása egy másodperc töredéke alatt foszlik semmivé, amikor először akad össze a pillantásuk.
Két sebzett fiatal találkozik lehetetlen körülmények között. Két tehetséges srác keresi saját magát a hollywoodi hazugságok sűrűjében. Vajon sikerül megharcolniuk önmagukkal, egymásért?



- Két regény egy könyvben, szép borítókkal és jó fülszövegekkel.

*-*-*

10. Diana Landry · Levia Anne 
Bosszú ​édesen

Ethan Cromptont, a sikeres üzletembert csak az érdekli, hogy élete álmát valóra válthassa. Bárkin képes átgázolni a célja eléréséhez.
Marion Carternek az édesapja jelenti a családot. A lány szemében az összetartás mindennél előbbre való. Egy rossz pénzügyi döntés következtében egyszerre veszíti el az édesapját és az otthonát, ami a Crompton Vállalat kezébe kerül. Marion megesküszik, hogy megfizet Ethannek az őt ért veszteségek miatt.
Két idegen, akik között nem létezik földrajzi távolság, mégis egy világ választja el őket egymástól. A sors fintoraként Marion és Ethan élete újra keresztezi egymást, de a fiatal nőben a gyűlölet helyett megmagyarázhatatlan vonzalom ébred a férfi iránt. Valami azt súgja neki, Ethan nem is annyira rideg, és kegyetlen, mint amilyennek látszik.
Vajon mi ér többet, a pusztító bosszú, vagy a szerelem, amelyre akár egy boldog élet épülhet? Kiderül Diana Landry és Levia Anne lebilincselően izgalmas, romantikus regényéből!


- A könyvet megkaptam születésnapi ajándékként a barátnőmtől. A borító és a fülszöveg keltette fel a kíváncsiságom. Remélem, nem csak az enyémet. 



Ti melyik könyvet olvasnátok el legszívesebben a 10 közül, ha még nem olvastátok?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.