2017. március 29., szerda

Papp Dóra : Tükörlelkek

Papp Dóra 
Tükörlelkek
 
 

Fülszöveg:
,, Kriszti és Orsi nem is lehetnének különbözőbbek.
A végzős Péterfi Krisztina mintadiák. Színötös mindenből, illemtudó, népszerű lány, a szülei szeme fénye. Legalábbis kívülről ez látszik. Olyan titkai és gondolatai vannak, amelyeket még önmagának sem mer bevallani, nemhogy a szüleinek vagy a környezetében bárkinek is. De, mint tudjuk, a titkok egyfolytában azért küzdenek, hogy előbb-utóbb felszínre kerülhessenek…
Fekete Orsolyát úgy becézik: Tragédia. Ő az a lány, aki a saját rettenetes, kibírhatatlan stílusába és az üvöltő metálzenébe menekül a problémái elől. A lány, akinek mindenki ismeri a titkát, de a teljes igazságot csak ő és a legjobb barátja, Eszter tudja. A lány, aki verekszik, cigizik, káromkodik, és úgy általában háborúban áll az egész világgal, és aki hosszú évek óta küszködik az egyszerű emberi kapcsolatokkal. De ez változhat, csak kell valaki, aki segít neki ebben…"Kiadó : Ciceró
Kiadási év : 2015
Kedvenc karakter(ek) : Kriszti, Orsi, Kornél, Olivér, Eszter, Paul, Viki,
Utált karakter(ek) : Mariann
Magyar, kortárs, ifjúsági, romantikus
Olvastam: IGEN.
Ajánlom? : Igen!!!!


Véleményedet megírhatod üzenetben, vagy ide--> <3
Moly.hu -->  Moly.hu - Papp Dóra : Tükörlelkek
Szerzői oldal : facebook - Papp Dóra

Történet. 5/5*****
Borító:10/9,8*
 
Idézet:

,, – És ha nem sikerül a vizsga, akkor a következő alkalommal a beugrót nem íratják újra, ugye?
Elvigyorodott. – Jaj, de édes vagy!"

*-*-* 

,,– Most nézd meg, mit csináltál! – szólt rá Olivérre Eszter.
– Én csináltam? – hüledezett. – Ti sikítoztok úgy, mintha szilveszter éjszaka lenne!"

*-*-* 

,,– Most őszintén, miért ne lehetne Tragédia boldog? Lehet, hogy a srác kiűzi belőle a démont."

*-*-* 

,,Ezért nem tartozik a beszéd a kedvenc időtöltéseim közé: egyrészt azért nem akarok beszélni, mert az nem változattaja meg a múltamat, ami tíz éve meghatározza azt aki vagyok, másrészt tisztában vagyok vele, hogy a beszéd veszélyes. Ha egyszer elkezded, sose tudod, mi lesz a következménye."

 *-*-*

,, Vajon én vagyok az egyetlen olyan abnormális lény a világon, akinek százszázalékos módon befolyásolja a hangulatát az a dal, ami reggel, felkelés után egyből az eszébe jut?"

*-*-*

,, Mi ekkor éltünk csak igazán; számomra a tánc egy életstílus volt, és egyáltalán nem merült ki abban, hogy egymás teste mellett vonaglunk. Szükségünk volt a koreográfiákra, így lett minden egyes dalból dráma, akárcsak egy színpadra szánt darab. Ennek akartunk élni. A tánc segítségével kaptuk meg azt a valamit, ami hiányzott a mindennapjainkból."

*-*-*

  Ide kattintva meg is vehetitek --> molybolt.hu - Papp Dóra : Tükörlelkek

Jó olvasást! 

Saját véleményem a könyvről :

Sok mindent tudnék írni a könyvről.
Először is imádtam, hogy végre nem egy utánzatot olvashatok, hanem egy izgalmas, fiataloknak szóló könyvet, ami hamar belopta magát a szívembe.
Kriszti egy jó tanuló, példamutató fiatal, aki próbálja megtalálni a jövőbe vezető utat, bár elégé rögös az odavezető út. 
Orsi teljesen eltér tőle. Lázadó, aki a múltban történtek nehéz súlyát cipeli a vállán, és képtelen továbblépni rajtuk. A benne lakozó démonai kezdik felemészteni.
Szerencsére sokan segítik ebben, még ha maga Orsi nem is annyira hagyja.
Ők ketten olyanok, mint a tűz és a víz, de mégis van bennük valami közös. 
 A történetük teljesen magával ragadó.
Van egy olyan érzésem, hogy a két lányban több közös van, mint azt az olvasó gondolja, de majd a folytatásban kiderül. Én már kezdem sejteni.
Hétköznapi történet, de mégis sokkal több annál.
Imádtam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése