2017. március 9., csütörtök

Velencei Rita : Kávé ​és krémes

Velencei Rita 
Kávé ​és krémes 

Fülszöveg:

„Nem azért vagy egyedül, mintha nem volnál elég jó. Hanem azért, mert elég erős vagy kivárni azt, amit megérdemelsz.” – mondja a szépkorú Hermina néni a társkeresés útvesztőiben bolyongó ifjú hősnőnknek.
De mit tehet egy huszonnyolc éves lány, aki képtelen túltenni magát a legutóbbi kapcsolatán, amikor Luigi, egy olasz szívtipró kezd udvarolni neki? Engedjen-e az ostromnak, vagy várjon türelemmel, hátha visszatér a hűtlen kedves – vagy talán időközben felbukkan végre az Igazi?
Romantikus fordulatok és életre szóló kalandok, amelyekben mindenki, aki valaha is volt társkereső, magára vagy ismerőseire ismerhet – hiszen a társkeresés olyan, mint a krémes kávéval…
A humort sem nélkülöző, fordulatos naplóregényben nem csupán a rokonság és a barátok nehezítik főhősnőnk életét, hanem néhány félresikerült randevú és egy nyelviskola is, amelynek már a neve is sokat elárul az ott dúló állapotokról…
Minden társra vágyónak kötelező olvasmány!

Kiadó : Szolker
Kiadási év : 2015
Kedvenc karakter(ek) : Annamária, Hermina néni, Vivien, Péter, Vera, Luigi
Utált karakter(ek) : Tibi
Magyar, kortárs, romantikus
Olvastam: IGEN.
Ajánlom? : Igen!!!!




Véleményedet megírhatod üzenetben, vagy ide--> <3
Moly.hu -->  Moly.hu - Velencei Rita : Kávé ​és krémes
Szerzői oldal : facebook - Velencei Rita

Történet. 5/5*****

Borító: 10/9,2*


Idézet:

,,Első gondolatként az villant be, hogy milyen igaza is volt Jani bácsinak, hogy inkább szívrohamot színlelt, semmint hogy együtt öregedjen meg Terka nénivel. A továbbiakban viszont be kellett látnom, hogy kénytelen leszek megadni magamat a Terka néni képében üldöző sorsnak, mivel nincs kedvem megalázó
szélmalomharcokban felőrölni értékes energiáimat. "


*-*-* 

,,A krémes a gyengém. Akár hármat is képes vagyok egy ültő helyemben befalni belőle (akut szívfájdalom esetén akár négy és felet is). Nekem aztán édesmindegy, hogy sima hagyományos, holland, francia, mézes vagy éppen bocikrémes – én mindet imádom."

*-*-* 

,,Miki „röfikéi” amúgy pár hetes kis tengerimalacok, akik rendesen a Zsömle és Kifli névre hallgatnak – legalábbis gazdájuk szerint. Mert én akárhogy hívogatom és becézgetem őket, nem hajlandóak önszántukból előjönni a kanapé alól, ahová azalatt bújnak el, míg én a dobozukat takarítom. Amúgy helyes kis jószágok, mindegyik olyan, mint egy óriásira dagadt, nyúllal keresztezett egér.''

*-*-*

,,Ami a művészi alkotókészségemet illeti, másfél óra alatt alkottam egy erősen avantgárd-gyanús vázaféleséget, ami még épp elég jól sikerült ahhoz, hogy betehessem a spájz leghátsó sarkába. Még Bori néni is azt mondta, egészen egyedi a látásmódom."



  Ide kattintva meg is vehetitek --> http://www.velenceirita.hu/megrendeles/

Jó olvasást! 

Saját véleményem a könyvről :

Egy aranyos és vicces történetet kap az, aki elolvassa Velencei Rita : Kávé ​és krémes című könyvét. 
Tóth Annamária története hétköznapinak mondható, mert sok emberrel előfordult már élete során, hogy elhagyja őket a párjuk. Itt is így történik, így a fiatal szerelmes lány magára marad. Hiába telik az idő, képtelen továbblépni, és a gondolatai folyton Tibi (a férfi, aki elhagyta) körül forognak.
Kis felejtés és ismerkedés gyanánt, az egyik kedves rokon - Terka néni -, beíratja hősnőnket kerámiaórára.
Igazából innét indul a történet, majd szépen folyamatosan részesei leszünk mindennek, ami Annamarival történik. Sok vicces gondolata van, amin csak nevetni tud az ember.
Rettentően sokszor éreztem úgy, mintha Bridget Jones naplóját olvastam volna, csak ez sokkal jobban megfogott engem.
Hogy miért kellene másoknak is elolvasniuk? --> Ez a könyv jó kikapcsolódást biztosít egy fárasztó nap után, amikor már képtelen vagy mást csinálni, mint feküdni, és olvasni. 
Nem hosszú a könyv, de annál érdekesebb. Szinte semmi sem történik a könyvben, mégis annál jobban olvastatja magát.

2 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.