2024. szeptember 16., hétfő

Az én krimi~kívánságlistám

 A General Press Könyvkiadó közösségi oldalán keresgélve igazi gyöngyszemekre bukkantam. Három olyan könyv is felkeltette a figyelmemet, amelyeknek nemcsak a borítójuk, de a fülszövegük is sok jót ígérnek az olvasóik számára. 


Patkó Ágnes

Gyilkos ​borvidék (Szekszárdi vörös 2.)

Karai Renáta, a fővárosból Szekszárdra költözött szabadúszó fordító új háza csinosítása közben egy rejtélyes iratcsomóra bukkan a falban. A dokumentumok között újságkivágások, kézzel írt jegyzetek és naplórészletek is akadnak, amelyekből egy több évtizedes titok bontakozik ki. A középpontjában a szocialista idők borászati vállalatának, a Borkombinátnak a hirtelen elhunyt szőlészeti vezetője, Stein Pál áll.
Vajon a férfi természetes halállal halt meg? Vagy valaki meggyilkolta? Ha igen, ki lehetett az? A szeretője? Vagy a helyettese, akivel alapvető szőlészeti kérdések miatt gyakran egymásnak ugrottak?
Renáta és a barátai nagy lelkesedéssel vetik bele magukat a rejtély felderítésébe, ám amikor Renáta egyik újsütetű ismerősét holtan találják egy futóversenyen, a kutakodásuk véresen komolyra fordul, és felmerül a lehetőség, hogy a múltbeli események következményei máig érnek.


Mészáros Dorka

 Arccal ​a falnak (A pszichológus nyomozó 2.)

„Károlyi Szilárd otthonában minden tökéletes volt, ahogy az életében is. Ezen az estén viszont a feje tetejére állt a világ.”

Egy hideg téli estén holtan találják a kisváros köztiszteletben álló gyermekorvosát az otthonában.
A férfi elvesztette az egyensúlyát, és leesett a lépcsőn. Vagy esetleg valaki lelökte?
A rendőrség nagy erőkkel kezd vizsgálódni, különös tekintettel arra, hogy a feltételezett balesettel egy időben eltűnt az orvos két gyermeke is.
Vajon valaki magával vitte őket? Vagy önszántukból távoztak a házból?

A nyomozásba hamar bekapcsolódik a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozója, Tonkó Gábor, és pszichológus szakértője, Varga Gergő is.
Gyermekkora színhelyére visszatérve Toninak azonban nemcsak az egyre bonyolultabb üggyel kell megküzdenie, hanem a múltja szellemeivel is…

 

Mészöly Ágnes

 Végzetes ​ütem (Szabó Ágota 3.)

 A színpad mögött gyilkos titok lapul
Névtelen levelek sora ígéri: Glen Echo, a népszerű, de kétes hírű fiatal zenész meghal, ha színpadra lép Budapesten. A koncert szervezői a botrány elkerülése érdekében a rendőrség helyett Szabó Ágota és Pataki Ádám nemrég alapított magánnyomozó-irodájához fordulnak segítségért. Az anyagi gondokkal küzdő irodára rá fér egy jól fizető megbízás, így gondolkodás nélkül elvállalják az ügyet. Nagy lendülettel vágnak bele a nyomozásba, ám rögtön másnap váratlan fordulattal kell szembenézniük: holtan találják a szórakozóhely egyik pultosát.
A hivatalos vizsgálat nem állapít meg idegenkezűséget, de Ágota meg van győződve róla: gyilkosság történt. Így nemcsak a rendőrséggel, de a saját kollégáival is konfliktusba kerül. Vajon tényleg van összefüggés a fenyegetések és a váratlan haláleset között? És ha Gotának igaza van, vajon időben megtalálják az elkövetőt, mielőtt még újabb gyilkosság történne?

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.