2021. április 4., vasárnap

Heti megjelenési információk 2021.04.04

 

Összegyűjtöttem azokat a könyveket, amelyekről a héten hullt le a lepel és előjegyezhetővé váltak, vagy már meg is jelentek. 
 
 
Friss megjelenések :) 

 
Lady ​Cecilia Mallory apja halála után nehéz helyzetbe kerül: amíg nem megy férjhez, vagyonát a gyámja kezeli, márpedig neki okvetlenül szüksége van a pénzre, hogy korhely öccse, Appertan új grófja helyett gondoskodjon a családi birtok működtetéséről. Kétségbeesésében apja egykori katonatársát és barátját, az Indiában szolgáló Blackthorne őrnagyot kéri meg, hogy távházasság útján vegye nőül. Reméli, hogy férjét sosem kell látnia, hiszen elkötelezett katonaként élete végéig a seregben kíván maradni. Legnagyobb döbbenetére a férfi egy viharos
délutánon beállít a kastélyba, és minden jel arra mutat, hogy jó darabig maradni szándékozik…
Blackthorne őrnagy gyásztól terhes napjaiba fényt hoznak elesett parancsnoka és barátja, Lord Appertan leányának kedves levelei. Amikor az ifjú hölgy arra kéri, vegye feleségül, az őrnagy beleegyezik, mivel mindent meg akar tenni elhunyt felettese gyermekeiért. Lady Ceciliát, akivel még sosem találkozott, csúnyácska vénkisasszonynak véli, akinek nem jutott udvarló, ezért kényszerül ilyen módszerrel férjet keríteni magának. Amikor egy sebesülés miatt átmenetileg hazarendelik Angliába, elhatározza, hogy meglátogatja sosem látott hitvesét.

 
Egy anya egy fagyos reggelen lánya vérben úszó holttestére bukkan a házuk küszöbén. Ugyan ki képes egy ilyen gyilkosságot elkövetni az áldozat lakása előtt?
Erika Foster, aki nemrég oldott meg egy felkavaró ügyet, érzelmileg megviselten, de elszántan veti bele magát az újabb nyomozásba. Hamarosan hírt kap arról, hogy a gyilkosság helyszínéül szolgáló, csendes dél-londoni kertvárosban másokat is támadás ért. Egy vérfagyasztó szál köti össze ezeket a támadásokat a meggyilkolt lánnyal – mindnyájukat egy gázálarcos, feketébe öltözött alak bántalmazta.
Erika a rémisztő ismertetőjegyű gyilkos nyomába ered. Az ügy egyre bonyolultabbá válik, amikor felfedezi a fiatal és szép lány halálát övező titkok kusza hálóját.
Ám alig kezdi összerakni a kirakós darabjait, amikor kénytelen szembenézni múltja fájdalmas emlékeivel. Erikának mélyre kell ásnia, és koncentrálnia kell, hogy megtalálja a gyilkost. Csakhogy ezúttal az egyik szerette is szörnyű veszélybe kerül…
 
 
 
 
Ashley Hall, a fiatal lakberendező szerelméért két pasi is rivalizál, a jóképű Cameron és a nem kevésbé vonzó Ridge.
Míg az egyikük becsületesen játszik, addig a másikuk nem riad vissza a tisztességtelen eszközöktől sem.
Miközben ők Ashley szívéért versengenek, a lány családját súlyos csapás éri. Ashley-nek egyszerre kell megküzdenie a családi tragédiával, egy mogorva ügyféllel és a zűrzavarral, amit az álnok udvarló okoz.
Végül kiderül az igazság és a tisztességgel játszó fél elnyeri Ashley szívét. Ám a boldog befejezés csak álom marad. Fájó emlékek bukkannak fel a múltból, és egyre nyugtalanítóbb események zavarják meg mindennapjaikat. És amikor a meghittnek ígérkező hétvége végül rémálommá válik, már nem marad semmi kétség, valaki komoly fenyegetést jelent számukra. Az életük veszélybe kerül és csak magukra számíthatnak a havas hegyekben megbúvó, mindentől elzárt kis faházban.
 
 
Hamarosan érkeznek... 
 
 

Ez ​a thriller ott kezdődik, ahol a többi általában végződik.

Ablaktalan viskó áll az erdőben. Lenának és két gyermekének szigorúan szabályozott élete van, percnyi pontossággal elő van írva számukra, hogy mikor étkezhetnek, tanulhatnak vagy mehetnek a WC-re. Oxigénhez csak légkeringetést biztosító gép segítségével jutnak.
Az apa látja el a családot élelmiszerrel, megvédi őket a külvilág veszélyeitől, és gondoskodik arról, hogy a gyerekek ne anya nélkül nőjenek fel.
De egy nap sikerül megszökniük – az igazi rémálom azonban csak ekkor kezdődik. Mert sok jel utal arra, hogy az emberrabló vissza akarja szerezni, ami az övé.
Romy Hausmann ebben az érzelmileg sokkoló és egyúttal mélyen megrázó thrillerében a minden képzeletet felülmúló borzalom teljes skáláját szólaltatja meg.
A Drága gyermek viharként söpört keresztül Németországon, több mint 6 hónapja a bestseller listák élvonalában, a sikerét az őrületes eladási adatokon túl az is mutatja, hogy mind az olvasók, mind a kritikusok oda vannak érte, és már a megfilmesitési jogai is elkeltek.
Ez a regény megváltoztat mindent, amit eddig a thrillerekről tudtál, vagy gondoltál.

 

2. Jorge Bucay 

Mesék, ​melyek megtanítottak szeretni

 

Egy intim és gyengéd regény és kézikönyv a boldogság kereséséről.
Demian középkorú férfi, aki nehezen tud szembenézni a mindennapok gondjaival, a problémákkal a munkájában, a házasságában. Új utakra és élményekre vágyik.
Ekkor határozza el, hogy hosszú idő után ismét felkeresi a szokatlan eszközökkel operáló különleges pszichoterapeutát, Jorge-t.
Jorge minden egyes alkalommal elmesél egy történetet: mindig az adott helyzethez illőt.
Meséket, melyek segítenek régi barátjának legyőzni félelmeit, és megtalálni újra az útját a boldogsághoz.
Meséket, melyek nekünk is segítenek jobban megismerni önmagunkat, kapcsolatainkat, félelmeinket. És segítenek megtalálni a saját utunkat az életben.
Jorge Bucay világhírű argentin pszichoterapeuta, író. Könyvei több mint 10 millió példányban fogytak el világszerte.

 
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.