2018. május 28., hétfő

Viki Kiss beszélgetése velem :)

Viki Kiss beszélgetése velem :) 


1. Mesélj kicsit magadról! 

Mesélhetném, hogy híres médiacég, könyvkiadó vagy ügyvédi iroda alkalmazottja vagyok, de az hatalmas kamu lenne. Csak egy egyszerű fiatal lány vagyok, aki az élet nehézségeivel küzd, és próbálja átugrani az útjába kerülő akadályokat. Igazság szerint ennél nincs több információ, amit szívesen elárulnék magamról. Akik ismernek, azok mindent tudnak rólam, amit tudniuk kell, mások meg megismernek, ahogy nyomon követik az oldalaimat, csoportomat vagy a blogjaimat. A hobbim az olvasás.



2. Kinek vagy minek köszönheted az olvasás iránti szeretetedet?

Az unalomnak. Amikor kilencedikbe bekerültem gimnáziumba, és nem voltak barátaim, akkor a legtöbb időmet a könyvtárban töltöttem, és rákattantam a könyvekre.



3. Kedvenc író/írónő vagy könyv?

Most jöhetnék azzal a sablonszöveggel, hogy nem tudok választani, és mindenkit ugyanúgy imádok. Igazság szerint a magyar írókkal nagyon kritikus tudok lenni, viszont a legnagyobb kedvencem Böszörményi Gyula. Az ő egyik könyve volt számomra az első, amit elolvastam, azóta is rajongok érte. Remélem, egyszer szerencsém lesz személyesen is találkozni vele.


4. Miért kezdtél el blogolni? Honnan jött ez az ötlet?

Elszomorított a tudat, hogy sokan nem ismerik a magyar írókat. Gondoltam, hogy megcsinálom, írok a könyveikről pár szót, aztán az író is megosztja, és ahogy egyre többen felfigyelnek rá, úgy kapnak nagyobb figyelmet a szerzők.


5. Miért KR ViLáGa lett a blogod címe?

Amikor belekezdtem a blog vezetésébe, akkor valami nagyon szuper nevet akartam, amire mindenki felfigyel. Sajnos, amiket szerettem volna, azokat már mások lenyúlták, így addig-addig törtem a kis buksim, amíg rá nem jöttem a KR ViLáGára. A KR egy név monogramja, amiről nem árulom el, hogy kié. A nagybetűk és kisbetűk változása pedig azért lett ilyen, mert csak így fogadta el a program.


6. Eddig hány könyvről írtál értékelést?

Ú, igazság szerint egy idő után már nem számoltam. Ha lesz időm, akkor összegyűjtöm őket, mert elmaradásban vagyok ezzel, időhiányban szenvedve. Kb. olyan hatvan fölött tartok.


7. A könyveket honnan/hogyan szerzed be?

A szerzők elküldik pdf-ben, vagy elpostázzák egy adott címre. Vannak, amiket megveszek, és vannak, amiket kiadóktól kapok.


8. Tanulás és blogolás mellett még írsz is. Mesélnél a Megélt életekről?

Életem egyik legnehezebb időszakában született a történet. Először csak egy fejezetet akartam, hogy kiírjam magamból a fájdalmamat, de aztán egyre jobban megkedveltem a karaktereimet, és úgy vettem észre, hogy másoknak is tetszett. Egy remek terápiának indult számomra, és a mai napig az.


9. Kiről mintáztad a karaktereidet?

Dávid karakterét teljesen magamról mintáztam. Én nem vagyok egy úszóbajnok, és örülök, ha felszínen tudok maradni, de a lelkivilágunk nagyon megegyező, ahogy a gondolkodásunk is. Nem akartam belőle sablont csinálni, ezért az életből is vettem hozzá hozzávalókat.
Lili csak részben hasonlít hozzám, de nagyobbrészt a nővérem mása természetileg, mert amúgy kinézetre egymás tökéletes ellentétei lennének.


10. Szeretnéd kiadni könyv formájában is, vagy megmarad blogregénynek?

Tervezem, de jelenleg az egészségi állapotom és az elfoglaltságaim nem igazán teszik lehetővé azt, hogy még jobban foglalkozni tudjak vele. Ez az első, amivel úgy igazán törődtem, no meg ezt többen nyomon követik, így biztos, hogy népszerű lesz megjelenés után. Úgy tervezem, hogy még egy ideig blogos marad, és egy izgalmas résznél szépen elvágom, hogy legyen min izgulni az olvasóknak.



11. Van esetleg példaképed? ha igen, akkor ki az?

Kifejezetten nincs példaképem, de ha nagyon választanom kellene, akkor Borkát választanám, aki Robin néven írja a könyveit. Egy év alatt többet is megjelentetett. Folyton vannak ötletei, és tehetségesebb, mint azt egyesek gondolnák róla. Ha példaképet kell választanom, nos, őt mindenképpen választanám.


12. Milyen terveid vannak a jövődre nézve? 

Először is elvégezni a sulit, befejezni a könyveimet, aztán boldogan élni, amíg meg nem halok.


Köszönöm szépen a kérdéseket :) 

forrás: pixabay
 

2 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.