2016. november 13., vasárnap

Könyvek, amik felkeltették a figyelmem II.

Könyvek, amik felkeltették a figyelmem II.


Kövesd a szíved ritmusát!
,,Meddig ​érdemes küzdeni egy férfi szerelméért? És az álmaidért? Zoey álma, hogy musicalszínésznő lehessen, ennek az álomnak azonban határt szabnak a gátlásai. Hogy bebizonyítsa rátermettségét, a 21. születésnapján Párizsba utazik egyedül, ahol szenvedélyes szerelemre lobban a skót származású Owennel, aki a fiatal lány számára a tökéletes férfi – egy apró szépséghibával: a 35 éves Owennek ugyanis van egy titka.
Később felbukkan a színen egy másik férfi is, aki pont azt a biztonságot tudná nyújtani Zoey-nak, amit Owentől sosem kaphat meg.
Zoey válaszút elé kerül: vajon a szenvedélyes szerelmet választja, vagy a biztonságos és kiszámítható életet, netán saját lábára áll, és elindul az álmai megvalósításának útján?
Hová vezethet egy titkokkal és hazugságokkal kezdődő kapcsolat? A nagy korkülönbség ellenére kialakulhat-e életre szóló szerelem két ember között? Te mit tennél meg az álmaidért? " 

 
- Bevallom, kissé szomorú voltam, amiért nem nyerhettem meg. Viszont lesz még játék, és lehetőség megnyerni. 


*-*-*


2. Sohonyai Edit 
Engem ​szeress

 ,,Micsoda boldog dilemma, ha egy lánynak két helyes, jóképű fiú közt kell választania – gondolhatná az olvasó. Pedig a tizenhét éves Zsófi mégsem boldog. Lehet, hogy nyamvadt kis gyökérből Igazi Nővé válni nem is olyan egyszerű?
A népszerű fiatal írónőt a mai tinédzserek korosztályuk hiteles szószólójának érzik, ezért fogadták bizalmukba."


- Én is ilyen traumára várok, hogy két helyes fiú udvaroljon nekem. Álmodozni szabad.


*-*-*


3. Szirmay Ágnes 
Szerelemre ​castingolva

,,Ha a legjobb barátod a titkos szerelmed, akkor csapdába estél. Ha elcipeled magaddal egy tévésorozat szereplőválogatására, ne csodálkozz, ha más is meglátja benne, amit te már régen tudsz…Dé, azaz Kozák Dénes egy vagány, kedves srác és iszonyúan jó a humora. Stern Virág pedig arról álmodozik, hogy ne csak jókat dumáljanak, ne csak együtt fűszerezzék újra a menzakaját, hanem Dé maga legyen a nagy Ő. Amikor mindketten egy szappanopera szereplői lesznek, gyökerestül felfordul az életük, és a kettejük közötti szálak is összegubancolódnak. A sztárok világába lépve olyan ellenfelek jelentkeznek, mint a szépséges tinisztár, Szilágyi Dzsenifer.
„És amikor idáig jutottam a tervezgetésben, egy pillanatig nem is értettem, hogy ki fogja meg a karomat és ránt magához, be egyenesen egy lámpaállvány és egy felmosófa közé, egy díszletoszlop mögé, és ki csókol meg úgy, ahogyan még soha senki.”


 - Kíváncsi vagyok rá. Már sok jót hallottam róla, szóval már csak be kell szerezni.


*-*-*


 4. Sebők Erika 
Egy ​Nővér Naplója

,,Ápolónő vagyok.
Mint nővér- és mint ember – párhuzamosan vagyok részese a napi tragédiáknak és a csodának, a keservesen kínzó és olykor felemelő pillanatoknak. A születés és a búcsúzás örök körforgásának.
Ez a könyv rólunk szól.
Az Ápoló/Nőkről, a mindennapok néma hőseiről, a segítőkről, az egészségügyi dolgozók napjairól. Egyedi oldalról közelítem meg hivatásunkat: A lelkünkbe engedek bepillantást.
Soraimmal lehetőséget kapsz betekinteni a fehér ruha mögé. Láthatod, amit mi látunk, átérezheted, amit mi érzünk. Mosolyogni fogsz, és lesz, hogy könnyeid potyognak majd. Mert minden történet igaz, és emberi.
Célom – azzal, hogy megismersz bennünket, hogy átérezheted küzdelmes mindennapjainkat – lásd, nem is olyan könnyű egy nővér napja, egy nővér élete. Mert a lelki nehézségeken túl, tapasztalom a kilátástalanságot is…"


 - Először azt hittem, hogy a ,,nővér" egy testvért jelent, aztán a fülszövegnek hála rájöttem, hogy nővér, mint ápolónő. Van egy barátnőm, aki ápolónőnek tanul,  így tudom mennyire kemény világ is ez.


*-*-*


 5.Elisa J. Smith 
Őrizd ​meg

 ,,Cora Addington folyamatos terrorban éli az életét. Az anyukája évekkel ezelőtt meghalt, az apja alkoholista. A tizennyolcadik születésnapja előtt Cora határozott tervel áll az apja elé: egy bolti lopás miatt a Hoye Alapítvány nyári táborában kell töltenie két hónapot egyfajta közmunkaként. Jared McDowell a brit kulturális miniszter fia, élete az éjszakai tivornyákról és a paparazzókkal való harcról szól. Amikor egy buli után autóbalesetet szenvednek és a haverjánál drogot találnak, Jared viszi el a balhét; az apja pedig arra kéri, hogy egy időre tűnjön el a nyilvánosság elől. A két fiatal teljesen más családból és életkörülményekből jött, viszont közös bennük, hogy mindkettejük édesanyja meghalt, és koránt sem tökéletes az életük. A Peak District Nemzeti Park festői környezetében töltenek egy nyarat, amikor mindkettejük élete megváltozik; nem csakhogy eltűnnek köztük a különbségek, hanem megtanulják értékelni azokat a dolgokat, amik igazán fontosak az életben."











- Kíváncsi vagyok mennyire kidolgozott, mert fülszöveg alapján nagyon jónak ígérkezik.


*-*-*


,,Durva kacaj, fájdalmas kiáltás. Kate Hollander, a sikátorba lépve olyasmit lát, ami örökre megváltoztatja az életét. Ő az egyetlen szemtanúja egy rendőr kivégzésének és ezzel a detroiti alvilág első számú célpontjává válik. Alex Cambell feladata, hogy elrejtse a lányt Antonio Velásquez szeme elől. Kate bizalmatlansága, és titokzatossága felkelti Alex érdeklődését. Vajon a csábítás és a szenvedély képes ledönteni az évek alatt felhúzott falakat? Az alvilág, vagy Alex Campbell jelenti az igazi fenyegetést? Kate, vajon képes lesz elengedni a múltat, vagy feláldozza a saját boldogságát?"

- Ahhoz, hogy elolvas egy szuper könyvet, ami nem olyan régen jelent meg, ahhoz nem ártana az első részét is elolvasni.


*-*-*


7.Dora K. Blue 
A ​Szív Rabjai

,,1811-ben ​​a Virginiában élő elszegényedett indigó-ültetvényes James Montgomery 14 esztendős gyermeke, Elizabeth Montgomery és az ültetvény felügyelőjének fia, William Tucker egymásba szeretnek. A kor szelleme azonban kizárja, hogy a nagy társadalmi különbség miatt szerelmük házassággal végződhessen. A felemelkedés reményében a 17 éves William katonának áll és 7 esztendő elteltével kapitányként tér vissza látogatóba az ültetvényre. Az idő nem halványít a két fiatal érzésein, és további reménnyel tölti el őket, amint megkapják Elizabeth apja engedélyét az udvarláshoz. A katonaság azonban elszólítja Williamet Virginiából. Ekkor megjelenik Edward Dubley, a gazdag Dél-Karolinai gyapot-ültetvényes, akit megbabonáz Elizabeth szépsége, és elhatározza, hogy megszerzi magának a lányt. Elizabeth legnagyobb tiltakozása ellenére Edward feleségül veszi és magával viszi Dél-Karolinai ültetvényére. A hősnő házassága boldogtalan és annak ellenére, hogy az asszony megpróbálja elfelejteni nagy szerelmét és beletörődni sorsába, két és félév után Williammel való véletlen találkozása ráébreszti, hogy a férfi iránti szerelme az évek múlásával semmit sem enyhült…"












- Borító, fülszöveg, és ámulásHa annyira jó, amennyire szép a borító, akkor bizony ígéretes könyvet olvashatunk.


*-*-*



8. Fábián Janka 
Koszorúfonat

,,Az ​​1867-es magyar–osztrák kiegyezés körüli mozgalmas és ellentmondásos évek eseményeiről szóló hírek a Lotti örökségéből jól ismert Zemplén megyei nyugalmas birtokra, Ágfára is eljutnak. Itt nevelkedik Lotti és Móric már idősödő lányának, Tinkának a védőszárnyai alatt a két dédunoka, Ella és Blanka. A lányok sorsát már gyermekkorban megkeserítik a családi tragédiák, amelyek következtében kénytelenek elhagyni őseik birtokát. Ám a talpraesett nagynéninek, Tinka mamának köszönhetően az éppen rohamosan fejlődő fővárosban, Budapesten új otthonra találnak.
Az idősebb lány, Ella, felcseperedve a példaképét, Hugonnai Vilmát, az első magyar orvosnőt, és a dédanyja, Lotti emlékét követve Svájcba utazik, hogy régi álmát valóra váltva elvégezze az orvosi egyetemet. A húga, Blanka neveltetéséről eközben Lotti harmadik lánya, a bohém és nagyvilági bécsi dáma, Charlotte néni gondoskodik. A két lány ekkor kissé eltávolodik egymástól, de mindketten tudják, hogy továbbra is számíthatnak egymásra.
Szükségük is lesz egymás támogatására, különösen akkor, amikor egy fiatalember felbukkanása próbára teszi a testvéri szeretetüket, és újabb váratlan, tragikus események tépázzák meg a megmaradt családot.
Végül azonban a múlt már elfeledett árnyai közül ismét feltűnik valaki, akinek a segítségével Ella és Blanka is révbe érnek."

- Fábián Janka szerintem Magyarország egyik legtehetségesebb, és legjobb írónője. 
Eddig nem sok könyvét olvastam, de amiket igen, azok teljesen ámulatba ejtettek.
Úgy ír, mintha maga is átélte volna a kalandokat. 


*-*-*


9.  Divine Spark 
Vér ​és kereszt

,, A drámai hangvételű, fekete humorral átszőtt sztori, egy különc hippi életét göngyölíti fel. Szívbemarkoló történet egy halálos szerelemről, melynek főhőse egy valódi fekete bárány, aki Blanka névre hallgat. Egy furcsa nőszemély, egy szeleburdi lélek, aki különcsége folytán ösztönösen kilóg a sorból. A regény műfaját tekintve spirituális szatíra. Eredeti avantgárd alkotás. Lélekboncolgató, analitikus gyöngyszem, egy igaznak hitt szerelemről, mely a várva várt mennyország helyett váratlanul a pokolba taszít, valamint az illúzió haláláról, mely leráncigál a könyörtelen valóságba. Van e kiút a pokolból? Képes e megváltani magát Blanka a hit ereje által? Sikerül e lekászálódnia véres munkával a keresztről? Sikerül e megküzdenie démonaival? Sikerül e végig vergődnie a sötét alagúton? Sikerül e rálelnie a kiútra, mely a fényre vezet? A válaszok a sorok közt lapulnak."

 -









- Figyelem felkeltő fülszöveg, egy érdekes kép, és megannyi kérdés, amire hamarosan választ kapunk. A válaszok a sorok közt vannak.



*-*-*


 10. Cserjési Petra 
Halott ​barátnők
 
,,Öt hulla. Egy tetthely. Egy közös pont.
Vagy mégsem?
Egy átlagosnak induló napon, a szennyvíztelepen öt női holttestet találnak. Látszólag egyetlen közös ponttal: Lolával. Az ügy felgöngyölítését láthatatlan erők gátolják, így az lezáratlanul már-már a feledés homályába merül.
Két év után, a váratlan helyről érkező bizonyítéknak köszönhetően, az ifjú nyomozónő új főnökétől kap egy esélyt, hogy utána járjon a rejtélynek. Vajon választ kap élete egyik legfontosabb kérdésre? Ki gyilkolta meg a legjobb barátnőit?
Ahogy titokzatos segítőjével egyre mélyebbre ásnak, úgy derül ki, hogy mindenkinek vannak titkai, amiket elrejtene a világ elől és, hogy valójában senki sem egészen az, akinek látszik…
Lesz, akinek fontosabb az igazság, mint a titkok megőrzése? Vagy mindenki a saját érdekeit helyezi előtérbe? Te mit tennél?"

 - Nem olyan régen jelent meg. Elégé ígéretesnek látszik.
Remélem minél hamarabb olvashatom.




Ti melyik könyvet olvasnátok el legszívesebben a 10 közül, ha még nem olvastátok?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.