2021. november 1., hétfő

Heti megjelenési információk 2021.11.01.

 Összegyűjtöttem azokat a könyveket, amelyekről a héten hullt le a lepel és előjegyezhetővé váltak, vagy már meg is jelentek.


Friss megjelenések 


1. B. B. Reid 

A ​herceg és a bábu (Riválisok játszadozása 1.)

 

A ​BÁBU

Fogd a motort! Nyerd meg a versenyt! Gyűjtsd be a pénzt! Könnyű munkának kellett volna lennie. De törött lábbal és egy feljelentéssel végeztem, míg anyám legutóbbi pasija közbe nem lépett, mint egy fényes páncélú lovag. Blackwood Keep nem az otthonom, nem tartozom ide, és ezzel nem csak én vagyok tisztában. A fiú a folyosó túlsó végében, a megmentőm fia, tudja, hogy csontra éhes kóbor kutya vagyok.
Ő a hely ura. A suli királya. És az első számú ellenségem.

A HERCEG

Nem áll szándékomban boldog családot játszani Hamupipőkével és a vad kislányával. Egy üveg Jameson és egy betört koponya eltünteti a problémámat a javítóba, de nem készültem fel a visszatérésére. Four egyenlíteni akar, és majdnem tökéletes tervet kovácsolt: kitálal, hogy a kivételezett fiú valójában bandatag. Okos lány, de okosabbnak kell lennie. Ezúttal nem lenne elég száműzni innen. Meg kell szelídítenem a kis bajkeverőt. A lányt a folyosó végéből, a névtelent. Senki vagyok az ezüstkanál nélkül.
Ő a suttyók úrnője. A mocsár királynője. És az én kedvenc időtöltésem.

Két nem átlagos fiatal nem átlagos párharca, egymás ellen, de egymásért is.
Légy a részese!

 

2.   Julia Quinn

Lady Whistledown további megfigyelései

 

Amikor Julia Quinn nagysikerű A herceg és én című regényében megteremtette Lady Whistledown alakját, nem is álmodott arról, hogy a karakter önálló életre kel. Világszerte olvasók sokaságát bűvölte el kilétének titokzatossága.

Ebben a kötetben két csodálatos szerelmi történetet talál az olvasó – Harminchat Valentin-napi üzenet és Az első csók –, melyekről Lady Whistledown társasági lapja részletesen tudósít. Mindkét elbeszélésben találkozhatunk a már jól ismert Bridgerton család néhány tagjával is. Julia Quinn a Harvardon és a Radcliffe College-ben szerzett diplomát. Családjával az Egyesült Államok északnyugati részén él.

 

 

 

 

3. Bombicz Judit 

Mesevarázs 

 

Ugye ti is szeretnétek találkozni a Varázsvilág lakóival?

Zoé, Susy és kis barátjuk, Beni, a zöldmanó meg is teszik. Ellátogatnak a zöldmanók falujába, megismerkednek a tündérek sárkányával, bekukkanthatnak az Egérkirály otthonába, sőt, még a Sellő-tó lakóinak palotáját is bejárhatják.

Ha ti is kíváncsiak vagytok ezekre a helyekre és lakóikra, utazzatok kis barátainkkal a mesék szárnyán a fantázia világába.

A mesekönyvben található egy bónusz mese és a hozzá illő illusztráció. Készítőik, akik maguk is gyerekek, egy Meseíró és Illusztráló Pályázat keretein belül nyerték el a lehetőséget erre a megjelenésre.

 

 

4. Fábián Janka 

Az ​Anna-bál szerelmesei 

 

Egy ​füredi domboldalon álló kúriában neveli félárva kislányát, Ilkát Györöky Kálmán, a különc földbirtokos. Ilka, akire az édesapja életvitele miatt a helybéliek kissé ferde szemmel néznek, ennek ellenére őszinte barátságot köt a dúsgazdag Szentgyörgyi-Horváthék egyetlen lányával, Krisztinával. A két fiatal lánynak, akik a reformkor mozgalmas, pezsgő légkörében nőnek fel, egy varázslatos füredi nyáron dől el a sorsa. Vajon megtalálhatják-e a boldogságot választottjuk oldalán?

Fábián Janka könyve azonban nemcsak két szerelmes fiatal lány, hanem a Balaton és Balatonfüred-fürdő regénye is. A tó dicsérete, a végtelennek tűnő víztüköré, a kéklő pirkadatoké és aranyló alkonyoké. Az olvasó találkozhat a XIX. század első évtizedeinek hírességeivel, a Füreden megforduló illusztris vendégekkel is: József nádorral és a családjával, Deák Ferenccel, Vörösmarty Mihállyal, Kisfaludy Sándorral, Wesselényi Miklóssal és másokkal is. A reformkor, amit Füred aranykorának mondanak, azonban nem volt egy szakadatlan diadalmenet: természeti katasztrófák, járvány és tűzvészek is sújtották a települést, amelyekből azonban minden alkalommal újjászületett, még szebben és elegánsabban, akár egy főnixmadár.

A regény arra is választ keres, vajon valójában mikor is lehetett az a bizonyos legendás első Anna-bál…

 

5. Baráth Viktória 

A ​napfény földje (Szabadon 1.)

 

„Olyan ​oldalát mutatja meg a világnak, amelyet kevesen ismernek.” – R. Kelényi Angelika

Elizabeth Carrington a londoni elit irigylésre méltó életét éli. Sikeres üzletasszonyként hőn áhított vágya megszerezni egy kereskedelmi cég tulajdonostársi pozícióját. Kemény munkával küzdötte fel magát a csúcsra, és most végre elérheti a célját. Ehhez azonban olyat kell tennie, amire nem számít: Afrikába kell utaznia, hogy ő maga bonyolítson le egy fontos kakaóbabüzletet. A feladat első ránézésre könnyűnek tűnik, Elizabethnek azonban az út során a legrosszabb rémálmaival kell szembenéznie. Főleg, amikor Elefántcsontparton lázadás tör ki, elsöpörve a hazautazás lehetőségét. Az egyetlen kapaszkodót a vadonban élő, angol származású Adam jelenti számára, akinek esze ágában sincs pátyolgatni az állandóan panaszkodó nőt. Az idő múlásával azonban Elizabeth rádöbben, hogy a világról alkotott képe egy túl büszke és elkényeztetett nő nézőpontjából fakadt.
Van még remény a természet és az emberiség számára? Képesek vagyunk saját magunkon is változtatni, ha az a világunk hasznát szolgálja?

Baráth Viktória legújabb, Szabadon-sorozata egy nagyon is aktuális társadalmi problémát boncolgat, amelyben az egyéni sorsok összefonódása jelentheti a megoldást. Mert van az a pillanat, amikor félre kell tennünk a saját érdekeinket egy nagyobb cél érdekében.

„Drámai kalandok egy cseppnyi romantikával fűszerezve.” – Bree S. Világa

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.