2017. szeptember 7., csütörtök

Könyvek, amik felkeltették a figyelmem VIII.

Könyvek, amik felkeltették a figyelmem VIII.


1.Kékesi Dóra : A ​holnap érintése
 Egy eltitkolt szerelem története 1956-ból

Szenvedélyes küzdelem a szerelemért és a túlélésért.
Egy 38 éven át őrzött levél felfedi a múltat. 1956-ban, Budapesten Váradi Miklósné Horváth Anna fiatalasszonyként titkos viszonyt folytat férje munkatársával, Nagy Krisztiánnal.
Annak ellenére esnek szerelembe, hogy tudják, számukra nincs holnap.
Anna házas, a férfi pedig jegyben jár, mégsem adják fel!
Reménytelen küzdelem egy megsebzett férj, és egy elhagyott menyasszonnyal szemben az elnyomás és a terror árnyékában. 1956. október 23-a azonban mindent megváltoztat. Kitör a forradalom és már nem csak a szerelmükért harcolnak, hanem az életükért is.
Kékesi Dóra első regényében valós történelmi helyzetben küzdenek szereplői a szerelemükért és az életbenmaradásért. Titkok, hazugságok, féltékenység és egy szenvedélyes szerelem ejtik rabul az olvasót.


-  Nagyon tetszik a könyv fülszövege és a gyönyörű borítója is.


*-*-*


 2.  Duba Gábor 
Szabadon ​foglak

A nevem tudták, az arcom ismerték. De csak én tudtam, ki és mi van mögötte.
Csak azért illeszkedtem be mindenhol, hogy ne lássák, valójában kilógok a többiek közül. 
Másként gondolkodtam és másként láttam a világot, mint a többi 18 éves.
Egy nap mégis rátalált valaki a hozzám vezető útra. Mindent nekem adott, és aztán el is vette tőlem.
A sokkból megértettem, hogy minél több olyan pillanatot kell megélnem, amely éppen akkor jó, eltalál, felráz vagy rendbe tesz.
Minden ajtón benyitottam.
Fű, pia, menekülés, bulik és új barátok az életemben: egy domina, egy leszbikus lány és egy díler. Feszíteni akartam a húrt, nem féltem semmitől. Hajtott a kíváncsiság, meg akartam tudni, ki vagyok igazán.
És most itt van ez a férfi. Ideküldték nekem valahonnan, hogy elvegye az önkontrollomat, és cserébe megkapjam önmagamat.
Szinte az apám lehetne, és mégis… Tudok annyit róla, ami ahhoz kell, hogy még többet akarjak

 
- Sok jó véleményt olvastam róla. Vajon tényleg olyan jó, mint amilyen jónak a fülszöveg alapján ígérkezik? Már alig várom, hogy megtudjam.


*-*-*


3. Tölgyesi Lívia : Álkirálynő
 és a szeszélyes Velence arcai


 Lendületesen ​kalandos, humorral ízesített, izgalommal megbolondított és alkalmasint pikánsan tálalt utazásra invitál minket ez a regény, a gyönyörű Velencébe. Ugyanakkor a könyv meghívó a reneszánsz kor karneváli hangulatának bemutatására készülő olasz – magyar kooprodukció filmforgatására. A főszereplő Laura, aki a magyar stáb tagja, egy erkölcsi botlása miatt jelesül más bőrébe bújva jelent meg az Operabálon egyik bonyodalomból a másikba csöppen és fut önmaga elől, keresve a JÓ utat, melyet valahol elhagyott, vagy elcserélték alóla, netalán tán a köd nyelte el, esetleg a reneszánsz szeánsz bűbájainak áldozata lett. Az Élet érdekes oldala, hogy a talmi csillogásért pillanatnyi hevületben elvállalt szerep miatt kiderül: két nő megszólalásig tud hasonlítani egymásra. Viszont, mint tudjuk, az átmeneti jelleggel érkezett dolgok szép lassan állandósággá válhatnak, ami nem mindig jó, továbbá nem téveszthető szem elől az sem, hogy a szerencse forgandó. Hiába no, a szeszélyes Velence vízi világa bolond helyzeteket teremthet, melyen még a barátok sem mindig segíthetnek, főleg, ha Laura figyelme inkább összpontosul a körülötte található szépre, mint saját maga épségére. Nos, dőljünk hátra kényelmesen fotelünkben, hisz ez csak egy mese, amiben kiderülhetne, hogy minden jó, ha jó a vége, mondom, kiderülhetne de ne szaladjunk ennyire előre.



- A Bükki ​bűbájosok után ez lesz a következő könyv, amit elolvasok az írónőtől.


*-*-*


4. Ella Steel : Sors-Döntő 

Evan Keller egy feltörekvő rock banda tagja, akinek meghiúsulni látszanak az álmai.
A teher, ami a vállát nyomja már túl sok neki. Segítséget kell kérnie, de ezt nem teheti meg nyíltan, mert az csak tovább rontana a helyzeten. Vajon megtalálja a megfelelő embert?
Haley Benett egy elszánt, makacs fiatal nő, aki bizonyítani akarja leendő hivatása iránti elkötelezettségét.
Egy hétköznapi történet, egy nem hétköznapi szerelemről. Egy kapcsolat, ami már az első személyes találkozó előtt elmélyül.
Két szív és egy nagy szerelem.
Vajon az egymás iránt érzett szerelmük elég erős ahhoz, hogy legyőzze az élet által eléjük sodort akadályokat? Megismerhetjük félelmeiket, küzdelmüket, kitartásukat és egymásba vetett bizalmukat.
Ebben a történetben bármi megtörténhet, hisz a sorsunkról mi magunk döntünk.
 


-  Követtem az írónőt a kezdetektől, és már alig várom, hogy a kitartó munkáját végre a kezembe vegyem.
 


*-*-*


5. Mészöly Ágnes : Darwin-játszma 

Minden olyan bonyolult…
Kata egy elitgimnáziumba jár, ő a legjobb matekos, rendszeresen maratoni távokat fut, a fiúkat le sem tudja vakarni magáról, és ráadásul az anyja is jó fej. Valami még sincs rendben az életében. Három barátnőjével együtt ő is úgy gondolja, minden könnyebb lenne egy másik osztályfőnökkel. Kata, Patrícia, Lidi és Zsófi titkos szövetséget köt: ők lesznek a Darwin’s daughters, az evolúció titkos ügynökei. Az osztályfőnökük ellen indított, kamasz daccal teli bosszúhadjárat szinte észrevétlenül durvul el. Ki tudja megmondani, hol a határ?
Itt és most, velünk, körülöttünk, bennünk játszódik és lüktet tovább a könyv szereplőinek élete.
Ennek a történetnek tétje van. Annyi bizonyos, hogy nem lányregény…
 

- Pár napja találtam rá a könyvre. 
A fülszövege nagyon felkeltette a figyelmem. 


*-*-*


6.  Juhász Gergely : Ütközés
 
 Tíz ​éve azt mondták róla: ő lehet a következő Jay Leno.
Később azt mondták rá: gyilkos.
Shawn Graham, a fiatal televíziós showman, ígéretes karrierje elején tragikus kimenetelű autóbalesetet okoz, amelyben három ember életét veszti, egy pedig – Martha Tyler – örökre lebénul. Shawn összeroppan a szerencsétlenség súlya alatt, és öngyilkos akar lenni. Börtönbüntetésének letöltése után megtudja, hogy Martha Tyler létrehozott egy alapítványt, amivel nehéz sorsú, széthullott családokat támogat. Az extévésztár titokban összegyűjt egymillió dollárt, és elhatározza: mielőtt végez magával, személyesen viszi el a pénzt Martha Tylernek, hogy bocsánatot kérjen tőle.
Los Angelesből New Yorkba utazva olyan emberekkel kerül kapcsolatba, akikkel más körülmények között sosem találkozott volna. Így ismerkedik meg egy fiatal pincérnővel, aki titokban könyvet ír, egy tizenöt éves lánnyal, aki megpróbál felkészülni gyógyíthatatlan betegségben szenvedő barátnője halálára, és egy bűnözővel, aki az orosz maffia szorításában egy újabb, minden eddiginél komolyabb bűncselekményre készül. Útjaik egy ponton keresztezik egymást, és bár csak néhány órát töltenek együtt, hatalmas fordulatot vesz a sorsuk.


-  Ez a borító nagyon betalált nálam. 


*-*-*

7. Lylia Bloom : Ellopott ​életek

 Eltűnik egy lány a budapesti éjszakában…
Emma az egyetlen, aki aggódik érte, mert biztos benne, hogy a nővére sosem szökne meg szó nélkül; bármit megtenne, hogy megtalálja, így a következményekkel nem számolva kezd el kutatni utána.
Elkallódik egy fiú a budapesti éjszakában…
Olivér semmivel sem törődik saját magán kívül; egészen addig, amíg egy olyan helyzetbe nem kerül, ami megváltoztatja korábbi hozzáállását.
Néha egy ismeretlen sokkal többet tesz érted, mint azok, akikre számítottál. Képes vagy annyira bízni benne, hogy elfogadd a segítségét?


- Amikor megjelent, azóta érdekel a könyv. 
Nem egy hétköznapi történet, és pont ez miatt érdekel annyira.


*-*-*


8. Tóth Anikó Dóra : Jobbra ​húzott történetek
 Szex, szerelem, Tinder

Szex, szerelem, Tinder.
Erről a hármasról szól ez a könyv. Semmi fikció, csakis megtörtént, igaz sztorik, valódi emberektől. A Jobbra húzott történetek olyan kalandokról és szerelmekről számol be, amelyek a Tinder nélkül talán sosem történtek volna meg. Halál gáz vagy épp mesébe illő randik, egyéjszakás kalandok, katasztrófával záruló próbálkozások, több éve tartó szerelmek, szexi részletek, nagy viharok, eljegyzés, házasság. Ezekkel mind-mind találkozhatsz a könyvben!
Akkor igazán izgalmasak a sztorik, ha azokat mindkét fél szemszögéből megismerheted. Épp ezért a ma is virágzó kapcsolatokat pontosan így mutatja be az író, hogy minél több titokról lebbenhessen le a fátyol.
Kipróbáltad már a Tindert? Akkor számodra kihagyhatatlan ez a könyv!
Még csak szemezel ezzel a randiappal? Ha belekezdesz a történetekbe, égető vágyat fogsz érezni, hogy azonnal letöltsd.
 

- Érdekes történetek lehetnek benne. ;) Kíváncsivá tett az írónő.


*-*-*


9.  Levia Anne : A ​múlt ára

 Mit tennél, ha egy nap arra ébrednél, hogy mindent elvesztettél?
Ködbe vesztek az emlékek, oda lett a múltad. Nem tudod kik a barátaid és kik az ellenségeid.
Carolinát, az ismert újságírót, súlyos autóbalesete után cserbenhagyjak. A kórházban emlékek nélkül ébred – mostantól csak az ösztöneire hallgathat. Üldözik, élete veszélyben van, és csak egy valakire számíthat. Vajon visszaszerezhető minden, vagy a szerelem is az emlékekkel együtt veszett el örökre?
Minden feltörő emléke keserédes, és veszelyes irányba űzi. A remény hajtja, hogy mindez a küzdelem megéri.
LEVIA ANNE páratlanul izgalmas romantikus krimije az újrakezdésről, a kitartásról, a reményről, a hűségről, a szerelemről és az igaz barátságról szól, egy olyan korban, amikor ezek a szavak már nem sokat jelentenek.


- Diana Landry írónővel közös  Bosszú édesen című könyvüket imádtam. 
Most jöhet A múlt ára.


*-*-*


10. Vivien Holloway : Mesterkulcs

„Gyerekkoromban ​számtalanszor hallottam a Mesterkulcsról, amely valójában nem igazi kulcs. Egy szerkezet, amely előtt nem léteznek bezárt ajtók, és sem az acéllal bélelt páncéltermek, sem az őrséggel védett birtokok falai nem jelentenek akadályt. A Mesterkulcs mindent nyit, és mindenhová bevisz, akár a tömör falon is keresztüljuttat, ha kell. Minden magamfajta álmodott már róla, hogy a kezében tarthatja az eszközt, amely elől lehetetlen elrejteni bármilyen kincset.”
Winie Langton a 2900-as évek New Yorkjában él, száz évvel az ötödik nagy világégés után. Egy nagy és befolyásos tolvajcsalád leszármazottja, akit már egészen kiskorától apja tanított a mesterség fortélyaira. Ebből kifolyólag Winie már kamaszként jobban verekszik, mint a fiúk többsége és mindent tud a fegyverekről. Amikor a legendás Mesterkulcs felbukkan a városban, a Langton család azonnal a nyomába ered, s természetesen Winie-re is fontos feladat hárul a titokzatos műtárgy megszerzésére kiötlött akcióban…

„Ez egy fantasztikusan összerakott történet, amely engem teljesen magával ragadott”
fairygreenflower.blogspot.hu

„Ritkán olvasok steampunk történetet, és magyar írótól ez volt az első, de akarok még még még!”
ffgbook.blogspot.hu


-  Még nem olvastam Vivien Holloway írónőtől könyvet, de sok ismerősöm igen, és ők imádják a könyveit.  A Mesterkulcsra esett a választásom.



Ti melyik könyvet olvasnátok el legszívesebben a 10 közül,
 ha még nem olvastátok?

2 megjegyzés:

  1. Ne olvasd el a Sors-döntőt, mert nem olyan jó, mint azt molyon látni lehet. Sőt...

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.