2024. augusztus 28., szerda

#Borítóleleplezés ~ L. K. Patrícia : Árnyak ​hangja

Már nem kell sokat várni, mert hamarosan megjelenik L. K. Patrícia első romantikus fantasy regénye. 

A kötet az Árnyak ​hangja címet kapta és a Maxim kiadó gondozásában fog megjelenni.

 


 L. K. Patrícia

 Árnyak ​hangja 

 


Egy lány, aki nem ismeri a származását.
Egy halhatatlan férfi, aki legszívesebben elfelejtené a származását.
És egy boszorkány, aki mindkettőjük vérét szívesen megkóstolná.
Amikor Sorel apja súlyosan megbeteszik, és a gyógyító nem tud rajta segíteni, a lány – végső kétségbeesésében – kockázatos alkut köt egy rejtélyes boszorkánnyal. Vagy ahogy sokan emlegetik: Umbra leányával.
Az umbrani viszont nem pénzt kér fizetség gyanánt. Nem, ő fiatalságot akar, még ha ez mások életébe is kerül.
Killian pedig saját múltjának árnyai elől menekül, miközben akaratlanul is Sorel segítőtársa lesz.
Vajon sikerül-e Sorelnek megmenteni apját és Killiannek megtalálni a megbocsátást? Fedezd fel a mágia, intrika és bátorság világát ebben az elbűvölő történetben!



Idézetek:

„Szavak még sose állítottak meg egyetlen boszorkányt sem.”


 

„Kevesen képesek csak rá, hogy a bensőjüket rágó fájdalmat átforgassák elszántsággá.”

 

„A vér úgyis megtalálja a saját vérét…”

„A történet szerint az Árnyak Ura beleszeretett a csillag fényébe, és minden éjszaka, amikor a csillag végigkúszott az égbolton, Umbra csakis miatta vette le az árnyait, hogy ne azokon keresztül kelljen bámulnia a tüneményt. A mesék szerint az ő szerelmükből születtek a boszorkányok.”

 

Ajánlók:

„Annyira erős lett ez a történet, nem is gondolnánk, hogy első regényről van szó. A karakterek kidolgozottak, erősek és szerethetőek, a helyszínek részletes bemutatása lehetővé teszi, hogy magunk elé képzeljük a világot, a cselekmény pedig végig izgalomban tart. (…) Két percünk sincs megpihenni, mert mindig történik valami izgi, ami miatt kapkodhatjuk a fejünket. Elég sok érzelmet megéltem, de leginkább izgultam és reménykedtem. Ez a könyv egy kalanddal teli utazás, melyben a múlt kísérti a jelent, és amiben sosem tudhatod, mikor derül fény újabb titkokra. Megrendít, elvarázsol, megbabonáz.” Nikusz blogja

 

„Egy izgalmas, erős hangulatú történetet kaptam, ami teljesen magába tudott szippantani, és amit kimondottan élvezetes volt olvasni. Az Árnyak hangja egy igazi sötét tündérmese, amit szerintem mindenki élvezni fog, aki könnyed, mégis minőségi olvasmányra vágyik, illetve tökéletes bevezető lehet a fiatalabb korosztály számára a fantasy műfajába.” Könyv és más

 

„A két főszereplő, Sorel és Killian dinamikája egyszerűen elképesztő: külön-külön is nagyon jól megalkotott karakterek, és együtt is olyan jeleneteik vannak, amiken vagy nevettem, vagy izgultam, vagy sírtam, vagy megborzongtam, mert a sorokon át is éreztem a kémiájukat. A története azonnal magával sodor, gúzsba köt, és olyan érzelmi hullámba ránt, amiből végül az ember nem is akar szabadulni, annyira elbűvöli.” Szavak és élet Könyvesblog 


A szerzőről:

L. K. Patrícia Egerben született, és jelenleg is ott él a férjével és a törpe uszkárjukkal. Szabadidejében szeret olvasni, a kutyájával agilityzni, kirándulni, egy kávé mellett jókat beszélgetni. Bár a könyvek és az olvasás szeretete kicsi kora óta megvolt, elég messziről keveredett vissza az írás világába. Elsősorban a fantasztikum érdekli, imádja a teremtett világok sokszínűségét, a lehetőségeket, de sok már megjelent novellája realista zsánerben íródott.

Az írás számára kicsit olyan, mint a varázslat: megmutatja, mit rejtenek más emberek álmai.

Az írónővel készített interjút >> IDE << kattintva tudjátok elolvasni 

2024. augusztus 19., hétfő

Miniinterjú * Chris Covers

 Kérdezz-felelek interjú

 Gyere és ismerd meg Christ, a népszerű borítótervezőt


1. Kedves Chris, mesélnél kicsit magadról? 

Emberi oldalról nézve egy egygyerekes családanya vagyok, aki a házimunka és a család mindennapjai mellett abba a szerencsés helyzetbe került, hogy a kreatív oldalából karriert is építhet magának.


Ahogy az életben, úgy az alkotásban sem követem mindig a normák által megszabott szabályokat, inkább szabadon mozgok a lehetőségek között. A munkám során számomra a legfontosabb, hogy minden borító tükrözze az adott könyv hangulatát és üzenetét, és hogy az ügyfél teljes mértékben elégedett legyen a végeredménnyel. Csak ilyenkor érzem, hogy igazán jól végeztem a munkám.

2. Hogyan vette kezdetét az alkotói pályafutásod? 

Az én alkotói pályafutásom egy kicsit másképp kezdődött, mint ahogy talán sok más tervezőé. Nem vettem részt hivatalos tanfolyamokon, hanem autodidakta módon sajátítottam el a Photoshop használatát, főként YouTube-videók segítségével. Már a kezdetektől fogva lenyűgözött a digitális művészet világa, és a saját tempómban, folyamatosan gyakorolva sajátítottam el a program használatát. Az önálló tanulás pedig lehetőséget adott arra, hogy kreatív módon fedezzem fel a tervezés világát, és kialakítsam a saját egyedi stílusomat. Számomra lételemem, hogy alkossak. Ha nem teszem, nem érzem teljesnek magam. Ezért mindig is része volt az életemnek. Talán a fotózással és az elkészült képek szerkesztésével indult el a képszerkesztő programok alaposabb megismerése, még fiatal felnőttként. Közben az írás iránt is érdeklődni kezdtem, így kezdő írókkal ismerkedhettem meg. Ők és a barátaim biztatása inspirált, hogy elkészítsek pár könyv borító tervet, melyeknek készítettem egy facebook oldalt 2022-ben. Ezután nem sokkal később már írók kerestek fel, akik számára már kiadásra készült borítóterveket készítettem el, és ezzel lendületes gurulásba kezdett az a bizonyos szekér. Ezalatt folyamatosan tanultam és fejlődtem - ahogyan ez ma is tart -, mert egyre nagyobb kihívásokkal szembesültem, de szerencsére mindig sikerült helytállnom.

Az idő haladtával pedig már nem csak írók, hanem reklámügynökségek és kiadók is felkerestek. Azóta is folyamatosan érkeznek megrendeléseim, és nagyon örülök annak, hogy a munkám egyre szélesebb körben ismerik és keresik.

3. Mennyi időbe telik megtervezni egy borítót?

A borítótervezés időtartama számos tényezőtől függ, így minden projekt egyedi. Az elsődleges befolyásoló tényező a borító bonyolultsága; egy összetett dizájn, amely több elemet és részletet igényel, természetesen hosszabb időt vesz igénybe. Emellett az is számít, hogy éppen hány másik borítón dolgozom párhuzamosan, és milyen sürgősségi sorrendet kell követnem.

Ezen kívül az is nagy szerepet játszik, hogy a megrendelő mennyire tudja pontosan megfogalmazni az elképzeléseit. Ha azok világosak, és jól kommunikálja, mit szeretne látni a borítón, akkor a tervezési folyamat gördülékenyebb és gyorsabb lehet. Volt olyan, aki már az első tervet elfogadta. Ha viszont több időre van szükség az elképzelések finomhangolásához, akkor a folyamat hosszabbá válhat. Általánosságban azonban elmondható, hogy a tervezési idő pár naptól akár egy hétig is terjedhet.

4. Közös munka, avagy milyen nehézségeket rejt a szerzőkkel való közös tervezés? Előfordult már kisebb-nagyobb összezördülés?

Türelmesnek tartom magam és számomra az a legfontosabb, hogy a végén az ügyfél teljesen elégedett legyen a borítóval. Az egyetlen kihívás, amivel néha meggyűlik a bajom, amikor az ügyfél maga sem biztos abban, mit szeretne látni a borítón. Ilyenkor előfordul, hogy rám bízzák az ötletelést is, ami izgalmas, de egyben felelősségteljes feladat is. De többször volt már arra példa, hogy hamar elkészült a saját ötletem által készített borító, és elnyerte az ügyfél tetszését. Sőt, egyszer egy kész borítótervemet vette meg egy író, és írt hozzá egy történetet.

Gombhoz varrt kabát, ugye.

A rugalmasság és a türelem kulcsfontosságú az ilyen együttműködésekben. Nem tudnék felhozni olyan példát, amit ne tudtunk volna megoldani közösen az ügyféllel.

5. Ki vagy mi szokott inspirálni az alkotás során?

Az inspiráció számomra sokféle formában érkezhet, de az egyik legérdekesebb forrásom az álmok. Sokszor előfordul, hogy egy-egy kreatív ötlet álmomban születik meg, és reggel, amikor felébredek, alig várom, hogy megvalósíthassam. Az álomvilágban nincs semmi, ami korlátozna, így szabadon szárnyalhat a képzeletem, ami gyakran olyan egyedi megoldásokat hoz, amilyenekre talán ébren nem is gondolnék. Emellett természetesen inspirálnak a történetek, amikhez a borítókat készítem. De a természet, a zene, és más művészek munkái is gyakran adnak új ötleteket.

6. Talán picit furcsa kérdés lesz, de mostanság egyre kezd népszerűvé válni az AI használata a borítószerkesztésben, és arra lennék kíváncsi, hogy neked mi a véleményed róla, illetve hogy használod-e a tervezés során?

Tény, hogy az AI egyre nagyobb szerepet kap a grafikai tervezés világában, és ezt én is tapasztalom. De számomra a hagyományos tervezési módszerek mindig is elsődlegesek voltak, hiszen ezeknél érzem leginkább a kreatív kontrollt és a személyes kapcsolatot a projekttel. A manuális tervezés során lehetőségem van teljes mértékben átélni az alkotási folyamatot, és ezt a fajta kézműves megközelítést jobban értékelem. Ugyanakkor elismerem, hogy az AI használata bizonyos helyzetekben nagyon hasznos lehet, és egyre több ügyfelem kifejezetten AI-alapú képeket kér a borítóikhoz, mivel ezek néha igazán egyedi és különleges megoldásokat nyújtanak. Éppen ezért nem vetem meg az AI használatát, és amikor szükséges, integrálom a munkámba. Ugyanakkor azt is meg kell jegyeznem, hogy nekem az AI-val történő tervezés gyakran időigényesebb, és több energia szükséges hozzá, hogy a mesterséges tudat által generált képeket az adott projektbe illővé szerkesszem. Összességében úgy gondolom, hogy az AI egy jó eszköz, ami kiegészítheti a hagyományos tervezési folyamatot, de a kreatív döntések és a művészi érzék mindig emberi kézben maradnak. Hiszem, hogy a kettő kombinációja tud igazán lenyűgöző eredményeket hozni, de én továbbra is a manuális tervezést ölelem közelebb a szívemhez.

Mert úgy gondolom, hogy így kelhetnek életre a borítók, amire önmagában az AI még nem képes.

7. Ha egy szerző szeretne borítót, hogyan tudja  felvenni veled a kapcsolatot? 

Általában a kommunikáció a tervezés során a különféle szociálmédia levelező alkalmazásain keresztül zajlik, ahol részletesen megbeszéljük a szerző elképzeléseit és igényeit, és végül megegyezünk.

 Az elérhetőségeim mindenhol megtalálhatóak:

e-mail: chriscoverdesign@gmail.com ,

  facebook oldal: https://www.facebook.com/ChrisCoversDesign ,

  instagramm: chriscovers2022 ,

  tiktok: @chriscoversdesign ,

8. Van valami tanácsod a kezdő tervezők számára? 

A könyvborító tervezés szerintem egy fantasztikus munka, amely rengeteg örömet és kreatív kihívást rejt magában. Azonban nemcsak a türelem és a kitartás szükséges ahhoz, hogy valaki sikeres legyen ezen a pályán, hanem az is, hogy folyamatosan tanuljon és fejlődjön. Mindig van új technika vagy megközelítés, amit érdemes elsajátítani, hogy lépést tudjunk tartani a változó trendekkel. Ugyanakkor számomra az is rendkívül fontos, hogy testileg és lelkileg is rendben legyek, mielőtt nekiállnék egy új borító megtervezésének. A kreativitásom és a munkám minősége nagyban függ attól, hogy milyen hangulatban vagyok. Szükségem van a nyugalomra és a csendre ahhoz, hogy igazán bele tudjam élni magam a munkába, és minden részletre oda tudjak figyelni.